Pagina opties

Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.

  Lees verder
 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. 

  Lees verder
 • Vince Sprenkeling en Mathijs Mol ontvangen 'aanmoedigingsprijs voor jongeren 2021'

  Burgemeester Bonsen nam op 11 januari via een videogesprek contact op met de Koggenlanders die dit jaar de eer hebben om de titel ‘vrijwilliger van het jaar’, ‘sporter van het jaar’ en de ‘aanmoedigingsprijs voor jongeren’ te ontvangen.

  Lees verder
 • Op zoek naar nabestaanden van verzetsheld Biallosterski

  De gemeente Koggenland en het Comité 4 en 5 mei Obdam willen graag in contact komen met de nabestaanden van verzetsheld Tobias Biallosterski. Samen met het Comité werkt de gemeente aan de vernieuwing van het oorlogsmonument in de Burgemeester Dekkerstraat in Obdam. Het huidige monument bevat een gedenkplaat voor de verzetsheld Johan Hellema. Op het vernieuwde gedenkteken wordt naast Hellema ook Biallosterski herdacht.

  Lees verder
 • Burgemeester Bonsen vraagt inwoners ook in het nieuwe jaar naar elkaar om te kijken

  Dit jaar wordt er geen nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Burgemeester Bonsen geeft daarom via een open brief haar gelukwens voor het nieuwe jaar mee.

    

  Lees verder
 • Oplichters actief

  Woningzoekenden hebben aangegeven dat zij per e-mail of sms benaderd zijn over een betaling. Woonmatch vraagt u nóóit via een sms-bericht of e-mail om een betaling te doen om een inschrijving te verlengen. Klik niet op de link en open de bijlage niet!

  Lees verder
 • Gratis online escaperoom voor jonge Koggenlanders

  Kerstvakantie vieren in een lockdown: voor jongeren kan dit een periode van verveling en vereenzaming zijn. Om jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar een positief lichtpuntje en moment van ontsnapping te geven, zorgt gemeente Koggenland dat zij gratis een online escaperoom samen met vrienden kunnen spelen.

  Lees verder
 • Doe uw aanvraag rechtstreeks bij de gemeente

  Inwoners die gebruik maken van een tussenpartij om iets aan te vragen bij de gemeente, betalen vaak fors meer geld. Alle aanvragen kunnen direct bij de gemeente worden gedaan. Dit is niet alleen voordeliger, maar ook veel sneller.

  Lees verder
 • IkPas: geen alcohol in januari

  Wethouder Bijman doet mee aan IkPas: een landelijke campagne om bewuster om te gaan met alcohol. Doet u ook mee? Deelnemers worden tijdens deze ‘Dry January’ bewuster van de keuze om wel of niet te drinken, doorbreken vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

  Lees verder
 • Inzamelen kerstbomen op 6 januari

  Vanwege de coronamaatregelen verloopt de jaarlijkse kerstboominzameling op 6 januari iets anders dan voorgaande jaren. Om drukte te voorkomen is het aantal inleverpunten uitgebreid van vier naar tien, met een ruim tijdsblok om de kerstbomen weg te brengen. Inwoners die dertig of meer bomen hebben, kunnen deze laten ophalen door de gemeente.

  Lees verder
 • Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen zich melden bij het Zorgteam Koggenland

  In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De  Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daarvoor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

  Lees verder
 • Lockdown tot en met 19 januari 2021

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

  Lees verder
 • Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

  Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen.

  Lees verder
 • Inwoners denken mee over bezuinigingen gemeente

  De gemeente verwacht vanaf 2022 een begrotingstekort en moet daarom gaan bezuinigen. Inwoners kunnen meedenken over de invulling van deze bezuinigingen, door deel te nemen aan het inwonerpanel ‘Koggenland spreekt’. De deelnemers van het inwonerpanel kunnen onder meer aangeven op welke taken de gemeente volgens hen kan bezuinigen en op welke voorzieningen juist niet bespaard kan worden. En wat vinden de deelnemers van een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb), als er daardoor minder bezuinigd hoeft te worden?

  Lees verder
 • Gemeentehuis oranje verlicht

  Het gemeentehuis van Koggenland wordt tussen 25 november en 10 december iedere avond oranje verlicht. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor Orange the World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen.

  Lees verder
 • Nomineer de vrijwilliger en sporter/sportploeg van het jaar 2021

  Vrijwilliger van het jaar 2020 Hans Blaauw ontvangt de onderscheiding uit handen van wethouder Win Bijman

  In januari 2021 worden Koggenlandse vrijwilligers en sporters door de gemeente in het zonnetje gezet. Dat zal in januari niet tijdens de Nieuwjaarsontmoeting zijn, want die ontmoeting wordt dit keer helaas niet georganiseerd. Er zal wel een alternatieve invulling worden gegeven, met inachtneming van alle maatregelen, aan de feestelijkheden. Kent u een onmisbare vrijwilliger of fantastische sporter die het dubbel en dwars verdient om extra gewaardeerd te worden? Meld hem of haar dan aan voor een onderscheiding.

  Lees verder
 • Waarschuwing: oplichters actief in de regio

  In de regio West-Friesland zijn malafide bedrijven actief bij het verhelpen van rioolverstoppingen. 

  Lees verder
 • College Koggenland compleet: twee nieuwe wethouders benoemd

  Het college van Koggenland is weer op sterkte. De wethouders Rosalien van Dolder (VVD) en Jan Houtenbos (VVD) zijn gisteravond 2 november officieel beëdigd in de raad van Koggenland. Beide wethouders werden unaniem benoemd. Zij volgen voormalig wethouder Caroline van de Pol op, zij is sinds 28 oktober burgemeester van Terschelling.

  Lees verder
 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

  Lees verder
 • Nagluren bij de Duurzame Buren in Westfriesland

  De Westfriese Duurzame Open Huizen Dag werd dit jaar Gluren bij de Duurzame Buren. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen in de regio. Heb je het gemist en vind je dat eigenlijk wel jammer? De livestreams zijn nog terug te zien!

  Lees verder
 • Burgemeester Bonsen vraagt ‘aandacht voor elkaar’

  Het kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt, omdat het virus zich in hoog tempo blijft verspreiden. Het naleven van deze maatregelen is de enige mogelijkheid om het coronavirus onder controle te krijgen, zegt burgemeester Monique Bonsen. Ze roept inwoners op vol te houden en elkaar te steunen.

  Lees verder
 • Dringend advies van Veiligheidsregio om niet langs de deuren te gaan met Sint-Maarten

  Het leek door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft na overleg van het Regionaal Beleidsteam op 22 oktober het dringende advies gegeven om de viering van Sint-Maarten niet door te laten gaan. 

  Lees verder
 • Afscheid burgemeester Franx

  Op 23 september neemt waarnemend burgemeester Jan Franx afscheid van de gemeente Koggenland. Franx denkt met veel genoegen terug aan de afgelopen anderhalf jaar. “Ik ben blij met de open houding van de inwoners van Koggenland en de steun die ik van hen heb gekregen.”

  Lees verder
 • Samenwerking tegen drugslabs

  Op 2 september vond in De Goorn de aftrap plaats van het regionale project ‘Veilig buitengebied’, een initiatief van samenwerkende gemeentes en organisaties voor criminaliteitspreventie. Doel van het project is het terugdringen van locaties die aantrekkelijk zijn voor de productie van drugs.

  Lees verder
 • Meer vraag naar buurtbemiddelaars

  De Bemiddelingskamer is op zoek naar buurtbemiddelaars die helpen bij het oplossen van burenruzies. Sinds de invoering van de coronamaatregelen is het aantal burenruzies in Koggenland sterk toegenomen. Daardoor wordt steeds vaker een beroep gedaan op bemiddelaars.

  Lees verder
 • Monique Bonsen-Lemmers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Koggenland

  De gemeenteraad van Koggenland heeft afgelopen dinsdag het besluit genomen om mevrouw mr. Monique Bonsen-Lemmers (54) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Koggenland.

  Lees verder
 • Grens startersleningen omhoog

  Goed nieuws voor starters op de woningmarkt: de gemeenteraad heeft besloten om de grens voor de startersleningen te verhogen. Waar de starterslening voorheen kon worden aangevraagd tot een koopsom van € 186.792, is dat bedrag nu verhoogd naar € 248.000.

  Lees verder
 • Lokale en regionale aannemer gecontracteerd voor realisatie kindcentrum Avenhorn

  Ondanks de coronacrisis volgen de bouwactiviteiten voor het kindcentrum in Avenhorn elkaar snel op. Begin april is Heibedrijf Vroom gestart met het heiwerk. Afgelopen week is gestart met het graven van de bouwput. Vorige week zijn de overeenkomsten getekend met de bouwkundig aannemer Hecon Bouwgroep uit de Goorn en installatiebureau Rutgers uit Oostenblokker. Wethouder Bijman benadrukte tijdens het ondertekenmoment het feit dat het lokale en regionale aannemers zijn die gecontracteerd zijn voor de realisatie van het kindcentrum.

  Lees verder
 • Bouw Kindcentrum Avenhorn gestart

  De eerste paal van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn aan de Buitenroede is de grond in! Op donderdag 9 april vond het officiële eerste paalmoment plaats. De bouw van het kindcentrum loopt door tot de zomer van 2021.

  Lees verder
 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?

  Lees verder
 • Koggennieuws eerder online

  25 maart - De nieuwe editie van het Koggennieuws staat nu online. Vier dagen eerder dan gebruikelijk, vanwege de ontwikkelingen rond de coronacrisis, die elkaar in hoog tempo opvolgen. De gemeente wil de inwoners van Koggenland zo goed en snel mogelijk op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Daarom wordt het Koggennieuws de komende tijd zo snel als mogelijk op de website geplaatst. De papieren krant wordt aan het eind van de week bezorgd.

  Lees het Koggennieuws hier.

 • Ontwerp Kindcentrum klaar: meer ruimte voor bewegend leren

  Het ontwerp voor het Kindcentrum in Avenhorn is afgerond. Opvallend zijn de moderne technieken in het aanstaande Kindcentrum, zoals een digiwand die gamen en sporten met elkaar verbindt.  Naar verwachting geeft het college in de loop van deze maand groen licht voor de start van de bouw.

  Lees verder
 • Gemeenteraad neemt besluit over openbare ruimte, parkeer en verkeer rondom kindcentrum Avenhorn

  De plannen voor het nieuwe kindcentrum Avenhorn krijgen steeds meer vorm! Op 20 mei behandelt de gemeenteraad voorstellen voor de inrichting van de openbare ruimte, parkeren en verkeer. Ook wordt dan het bestemmingsplan gewijzigd. Om de maatregelen uit te kunnen voeren wordt een budget gevraagd van € 3.2 miljoen.

  Lees verder