Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Grosthuizen steekt de handen uit de mouwen

  Zowel jong als oud is aanwezig. De zaal is gevuld met veertig inwoners, die uiteindelijk met 48 ideeën kwamen tijdens het dorpsgesprek in Grosthuizen. Inwoners uit Grosthuizen zijn betrokken bij het dorp en helpen graag om het dorp nóg mooier te maken. Ze zijn tevreden en waarderen vooral de rust. Toch zijn er nog wensen, zoals het nog mooier maken van het Buutschoterpad met bloemen en planten en een picknicktafel halverwege. En meer sport en spelvoorzieningen.

  Lees verder
 • Vrijwilliger, Sporter en Aanmoedigingsprijs voor jongeren 2019

  Het college van Koggenland reikte maandagavond 7 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis de prijs voor ‘Vrijwilliger van het jaar’ uit aan de heer Wim Smit uit Zuidermeer. Marleen Okx uit De Goorn mag de titel ‘Sporter van het jaar’ dragen. Dave Smal uit Berkhout ontving de ‘Aanmoedigingsprijs voor jongeren’.

  Lees verder
 • Nieuwjaarsspeech 2019 burgemeester Posthumus

  'Nieuwe kansen' was het motto van de Nieuwjaarsontmoeting van gemeente Koggenland op maandag 7 januari 2019. Burgemeester Posthumus noemde in zijn speech zeven kansen, als voorbeelden van de dynamiek van het jaar dat voor ons ligt.

  Lees verder
 • Stembureauleden gezocht

  Op woensdag 20 maart 2019 worden de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen gehouden. Op donderdag 23 mei 2019 wordt het Europees Parlement gekozen. Voor deze verkiezingen zoeken wij stembureauleden.

  Lees verder
 • Eerste glasvezelkabel gelegd

  Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling was het moment eindelijk daar. In Obdam ging op dinsdag 18 december symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Koggenland af te trappen. E-Fiber en het college van burgemeester en wethouders  hebben dit mooie moment samen gevierd. Begin januari starten de werkzaamheden in Obdam, daarna volgen de andere dorpen.

  Lees verder
 • Burgemeester sluit woning met drugs in Avenhorn

  Op maandag 10 december heeft burgemeester Posthumus besloten om een koopwoning in Avenhorn voor drie maanden te sluiten, omdat hier 210 hennepplanten zijn aangetroffen. Op vrijdag 14 december vindt de sluiting plaats. De planten zijn in beslag genomen en de woning is veilig gesteld. De verdachten zijn verhoord.

  Lees verder
 • Eerste CPO groep Koggenland tekent koopovereenkomst

  Deze week heeft de eerste CPO groep in Koggenland de koopovereenkomst getekend. Nieuwbouwplan De Tuinen is de eerste locatie waar er specifiek ruimte is aangewezen voor CPO initiatieven.

  Lees verder
 • Dorp met doe-team van het eerste uur denkt verder na over toekomst

  Aanwezige inwoners van Spierdijk in gesprek met gemeentesecretaris Answerd Beuker

  Nog voordat gemeente Koggenland de dorpsgesprekken startte, had Spierdijk al een doe-team. Met als resultaat de toekomstige woningbouw ‘Spierland’. Een voorbeeld hoe Spierdijkers samen werken aan het behoud van een vitaal dorp. Het college van burgemeester en wethouders ontving tijdens het dorpsgesprek op 29 november in Café Duijn Bowling Spierdijk 50 inwoners om samen verder in gesprek te gaan over het dorp. Burgemeester Posthumus vroeg hen “Waar wordt u ‘bloid’ van en wat zou er beter kunnen?”

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers

  Burgemeester Posthumus verraste vrijdagavond 23 november vijf brandweervrijwilligers met een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de brandweer in het gemeentehuis van Koggenland.

  Lees verder
 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten

  De gemeente biedt in samenwerking met Univé een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen, ook wel de gemeentepolis genoemd. Heeft u altijd hoge zorgkosten, dan kan het voor u interessant zijn om de gemeentepolis bij Univé af te sluiten.

  Lees verder
 • Sollicitanten burgemeestersvacature

  In totaal hebben 15 personen gesolliciteerd voor burgemeester van Koggenland. Dit zijn 9 mannelijke en 6 vrouwelijke kandidaten. Van deze kandidaten hebben/hadden 11 personen een (fulltime) fnctie in het (lokaal) openbaar bestuur en 4 personen hebben/hadden een functie daarbuiten. De Commissaris van de Koning selecteert een aantal kandidaten die voldoen aan de profielschets.

  Het proces ziet er daarna als volgt uit:

  • Een afvaardiging van de gemeenteraad voert de sollicitatiegesprekken;
  • De beste twee kandidaten worden besproken in de gemeenteraad. Dit gebeurt in een besloten vergadering;
  • De gemeenteraad beveelt vervolgens twee kandidaten aan. De kandidaat die op nummer 1 staat, moet volgens de gemeenteraad de nieuwe burgemeester worden. Alleen deze naam wordt bekend gemaakt;
  • De Commissaris van de Koning stuurt deze aanbeveling met zijn advies naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;
  • De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voert ook nog een gesprek met de kandidaat. Uiteindelijk draagt de Minister de kandidaat voor aan de Koning, die de burgemeester benoemt.
  • De Commissaris van de Koning beëdigt de nieuwe burgemeester in de gemeente Koggenland tijdens een openbare vergadering.

  In april heeft u dus waarschijnlijk een nieuwe burgemeester. Natuurlijk neemt burgemeester Posthumus voor die tijd afscheid van u. Wij houden u op de hoogte.

 • Voorleesproject een groot succes

  Begin dit jaar is het voorleesproject gestart in Koggenland, de eerste gezinnen behaalden afgelopen donderdag 8 november het certificaat. Vrijwilligers hebben 30 weken lang een gezin bezocht om een keer per week voor te lezen aan de kinderen en eventueel de ouders. Dit om de taalvaardigheid van kinderen uit anderstalige gezinnen te bevorderen. Ouders werden gemotiveerd om zelf voor te gaan lezen.

  Lees verder
 • Forse aanpak hennepteelt

  De gemeente Koggenland hanteert samen met de gemeenten Heerhugowaard, Hollands Kroon en Langedijk een streng beleid als het gaat om hennepteelt: worden er in een woning of ander pand meer dan vijf planten aangetroffen of is er meer dan vijf gram softdrugs aanwezig, dan wordt de woning voor drie maanden gesloten en een ander pand, zoals een loods of bedrijfsruimte, voor zes maanden. Voor een woning betekent dit dat de bewoners eruit moeten. Vanzelfsprekend worden ook de kweekspullen verwijderd. Als uit onderzoek de waarde van eerdere oogsten kan worden vastgesteld wordt ook die teruggevorderd.

  Lees verder
 • Wie wordt de nieuwe burgemeester van Koggenland?

  Het aangekondigde vertrek van burgemeester Posthumus betekent dat de gemeente Koggenland op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester. Een nieuwe burgemeester is er niet zomaar, het proces daar naartoe duurt ruim zes maanden.

  Lees verder
 • Zorgaanbieder ’s Heeren Loo neemt GGZ- cliënten over van Huis vol Compassie

  Met terugwerkende kracht, vanaf 1 oktober 2018, neemt zorgorganisatie ’s Heeren Loo de GGZ-zorg over van Huis vol Compassie. Kinderen en jongeren die in Zwaag behandeld worden, behouden hun zorg, en ook op die locatie. ’s Heeren Loo neemt in Noord-Holland alle 570 cliënten over, waarvan ongeveer 100 in Westfriesland. Voor de cliënten verandert er niets. Zij ontvangen na het weekend hierover een brief.

  Lees verder
 • Koggenland voetbalt met regenboogbal

  Zaterdagochtend 6 oktober speelden de jeugdvoetbalteams in Koggenland met een regenboogbal. De speciaal gemaakte voetbal moet positief uitdragen dat ook in de voetballerij iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie of beperking. Wethouder Bijman reikte de bal uit aan diverse jeugdteams en gaf hiermee de aftrap van de roze week in West-Friesland. Aan de 12 Koggenlandse basisscholen is gevraagd in de roze week West-Friesland van 6 tot 14 oktober  de regenboogvlag te hijsen en het onderwerp te bespreken in de klas.

  Lees verder
 • Burgemeester Posthumus kondigt zijn vertrek aan

  In een filmpje op sociale media kondigt burgemeester Posthumus zijn vertrek aan. Burgermeester Posthumus: “Voor iedere burgemeester komt er een moment dat hij stopt. De één gaat ergens anders aan het werk, een ander gaat met pensioen. Ik ga volgend jaar, per 1 april –en dit is geen grap-, met pensioen. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. Ik blijf tot 1 april, met hart en ziel, uw burgemeester. Ik blijf er voor gaan, met volle energie. “

  Lees verder
 • Op naar een dementievriendelijke gemeente

  Op woensdag 19 september ondertekende wethouder Bijman een convenant met Alzheimer Nederland voor een dementievriendelijke gemeente. De bedoeling is om in Koggenland een samenleving te creëren waarin iedereen dementie herkent en accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Een samenleving waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

  Lees verder
 • Samenwerken aan de nieuwe scholenhuisvesting Avenhorn De Goorn

  Woensdag 18 juli ondertekenden de gemeente Koggenland, stichting SKO Westfriesland, stichting Allure en Kinderopvang Berend Botje een overeenkomst voor het gezamenlijk laten ontwerpen en bouwen van de nieuwe scholenhuisvesting aan de Buitenroede in Avenhorn.

  Lees verder

Pagina opties