Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Wijziging aankoopgrens Starterslening

  (24-07-2017)

  De gemeenteraad heeft op 17 juli de regels van de Starterslening aangepast, zodat deze beter aansluit op de huidige woningmarkt. De belangrijkste aanpassing is dat het maximale aankoopbedrag van de woning nu € 186.792,- is.

  Lees verder
 • Lesgeldbijdrage muziekonderwijs 2017 – 2018

  (21-07-2017)

  Leerlingen van een muziekschool/muziekvereniging kunnen een bijdrage in het lesgeld van de gemeente  ontvangen. De regeling is voor inwoners van de gemeente Koggenland die op 1 augustus van het lopende schooljaar nog geen 18 jaar oud zijn. Als voorwaarde geldt dat het muziekonderwijs wordt verzorgd door een muziekvereniging of een daartoe bevoegde docent die een hbo-opleiding succesvol heeft afgerond voor het instrument waarin hij/zij lesgeeft.

  Lees verder
 • Enquête toont diverse verbeteringen in dienstverlening Wmo en Jeugdwet

  (21-07-2017)

  Onlangs heeft de gemeente Koggenland onderzocht wat de ervaringen zijn van cliënten die jeugdhulp ontvangen in Koggenland. Ook is er onderzoek verricht naar de invulling van de individuele voorziening. Een individuele voorziening is een hulpmiddel om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Dit kan gaan om het leveren van een rolstoel, speciaal vervoer, huishoudelijke hulp of bijvoorbeeld een woningaanpassing.  In totaal vulden 178 WMO respondenten met een respons van 50 procent en 68 Jeugd respondenten met een respons van 24% de vragenlijst in.

  Lees verder
 • Vergunninghouders leren over de Nederlandse cultuur

  (14-07-2017)

  Op donderdag 13 juli ondertekenden de eerste groep vergunninghouders in Westfriesland de participatieverklaring. Deze verklaring is bedoeld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving.

  Lees verder
 • Sluis Rustenburg vaker open dankzij vrijwilligers

  (14-07-2017)

  Vanaf maandag 17 juli tot half oktober bedienen gediplomeerde vrijwilligers doordeweeks de sluis en de brug bij Rustenburg. Dankzij afspraken tussen het hoogheemraadschap, het Recreatieschap Westfriesland en in samenspraak met de gemeenten Opmeer en Koggenland is het mogelijk gemaakt om de sluis vaker te bedienen.

  Lees verder
 • Obdammers zijn betrokken en tevreden

  (22-06-2017)

  In Obdam wonen hartelijke en loyale mensen in een groene omgeving. Er zijn voldoende voorzieningen en er worden genoeg activiteiten georganiseerd. Over het algemeen zijn Obdammers hartstikke tevreden. Natuurlijk zijn er ook kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid, recreatie, duurzaamheid en groenvoorziening. Ook willen Obdammers graag betrokken worden bij de ontwikkelingen rondom de nieuwe wijk Tuindersweijde.

  Lees verder
 • Burgemeester sluit pand in Obdam vanwege Hennepkwekerij

  (29-05-2017)

  Op maandag 29 mei heeft burgemeester Posthumus een bedrijfspand gesloten in Obdam, omdat hier een hennepkwekerij met ruim 250 planten is aangetroffen. Het pand is ontruimd, de sloten zijn vervangen en de deuren blijven voorlopig dicht. Er zijn twee verdachten in deze zaak aangehouden.

  Lees verder
 • Werken met behoud van uitkering is een kans

  (23-05-2017)

  Wethouder Caroline van de Pol is trots op WerkSaam Westfriesland: “Sommige mensen hebben een duwtje in de rug nodig. WerkSaam biedt mensen dit duwtje”

  Lees verder
 • Eerste dorpsgesprek Obdam - Obdammers zien kansen

  (22-05-2017)

  Het mooie weer weerhoudt de inwoners van het westelijk deel van Obdam niet om op maandagavond 22 mei met elkaar vooruit te kijken. Vooruitkijken naar de toekomst van Obdam. Wat gaat er goed en wat zijn de kansen? Dit doen zij tijdens hun dorpsgesprek samen met burgemeester Posthumus, wethouder Bijman, wethouder van de Pol en wethouder Knijn.

  Lees verder
 • Burgemeester Posthumus: “Samen bereik je meer”

  (02-05-2017)

  Of u nu een nieuw paspoort nodig hebt, gaat verbouwen, een evenement organiseert of ondersteuning nodig hebt bij zaken die u niet zelf kunt regelen: u wilt graag goed geholpen worden door uw gemeente. En om u nóg beter van dienst te zijn, is de gemeente Koggenland een traject gestart waarin alle medewerkers getraind worden om verbetering aan te brengen in de dagelijkse dienstverlening.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Obdam in mei en juni

  (01-05-2017)

  Een nieuw vervolg in onze dorpsgesprekken: Obdam is aan de beurt. De collegeleden gaan in gesprek met de inwoners van Obdam over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. Dit doen zij verspreid over twee avonden, een in mei en een in juni. De inwoners van Obdam ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek met daarin informatie over datum en plaats en hoe zij zich kunnen aanmelden.

  Lees verder
 • Koggenland stimuleert muziek op basisscholen

  (18-04-2017)

  De gemeente Koggenland heeft voor het jaar 2017 geld beschikbaar gesteld om het muziekonderwijs op onze twaalf basisscholen te stimuleren. Dit geld mag besteed worden aan algemene muzikale vorming of aan muziekprojecten. Alle basisschoolleerlingen kunnen van deze regeling profiteren.

  Lees verder
 • Ursem droomt van dorpshuis

  (06-04-2017)

  Een dorpshuis. Dat is echt een wens van Ursemmers. En dan het liefst een dorpshuis waar overdag ook in gebiljart kan worden en waar ’s avonds jongeren in kunnen. Ook voor kunst en cultuur moet een plek zijn. Deze wensen kwamen duidelijk naar voren tijdens het dorpsgesprek in Ursem. Inwoners zien nog meer kansen en zijn tevens bereid om de handen uit de mouwen te steken. De gemeente kan ondersteunen waar nodig.

  Lees verder
 • Berkhout kijkt vooruit

  (12-02-2017)

  Berkhouters en Bobeldijkers zijn trots op het dorp. De saamhorigheid is groot en het verenigingsleven actief. Een landelijk gelegen dorp gelegen aan doorgaand vaarwater, maar vlakbij de stad. Redenen genoeg voor de inwoners om te blijven wonen in hun groene en actieve dorp. Natuurlijk zijn er ook kansen en wensen. Daarom kwamen vrijdagavond 10 februari ruim 120 Berkhouters bijeen voor het dorpsgesprek in de Ridder. Een gesprek met elkaar en met het college van gemeente Koggenland.

  Lees verder
 • Gemeenteraad stelt Regionale Structuurschets vast

  (24-01-2017)

  Wat zijn de kernkwaliteiten van de regio en hoe kunnen de gemeenten die meer benutten? Het antwoord op deze vraag is vastgelegd in de Regionale Structuurschets Westfriesland, welke de gemeenteraad van Koggenland op 23 januari vaststelde.

  Lees verder

Pagina opties