Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Vernieuwde vlonder aan de Overdorpstraat De Goorn

  Twee buurtbewoners die met anderen de klus geklaard hebben.

  Buurtbewoners van de Overdorpstraat in De Goorn hebben er een mooie plek aan het water bij. Een aantal  van hen heeft de handen uit de mouwen gestoken en in korte tijd een nieuwe vlonder aangelegd. 

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland is aangesloten bij de Statiegeldalliantie

  Gemeente Koggenland is aangesloten bij de Statiegeldalliantie in strijd tegen 'plastic soep' en zwerfafval. Al meer dan 700 Nederlandse en Vlaamse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven hebben zich al aangesloten bij de Statiegeldalliantie.

  Lees verder
 • Vacature lid Adviesraad Sociaal Domein

  De Adviesraad Sociaal Domein geeft gevraagd en ongevraagd advies aan college van burgemeester en wethouders van gemeente Koggenland. Wegens einde zittingstermijn zijn wij op zoek naar een nieuw lid van de Adviesraad m/v.

  Lees verder
 • Gezocht: foto's voor én door Koggenlanders

  Deze collegeperiode richt Koggenland zich op diverse thema's, doelen en doelgroepen. In onze communicatiemiddelen geven we daar ook in beeld invulling aan. Het liefst in de vorm van door u, als inwoner van Koggenland, zelf geschoten foto’s!

  Lees verder
 • September = sportmaand!

  Sporten en bewegen is gezond én leuk om te doen, dat vindt u toch ook ? Het college van B&W van de gemeente Koggenland wil sporten in Koggenland stimuleren en heeft daarom september uitgeroepen tot ‘Sportmaand’!

  Lees verder
 • Samenwerken aan de nieuwe scholenhuisvesting Avenhorn De Goorn

  Woensdag 18 juli ondertekenden de gemeente Koggenland, stichting SKO Westfriesland, stichting Allure en Kinderopvang Berend Botje een overeenkomst voor het gezamenlijk laten ontwerpen en bouwen van de nieuwe scholenhuisvesting aan de Buitenroede in Avenhorn.

  Lees verder
 • Roetsjen en ravotten in nieuwe natuurspeeltuin 'Buitenholle' Berkhout

  Roetsjen van de kabelbaan, ontdekken, spelen met water en via de touwbruggen naar het eiland. Dit kan allemaal in de nieuwe natuurspeeltuin van Berkhout: Buitenholle! De natuurspeeltuin, gerealiseerd op initiatief van het doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout, is woensdag 11 juli feestelijk geopend.

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland ontvangt keramiekpaneel

  Keramiste Cock Witte uit Ursem schonk gemeente Koggenland een prachtig keramiekpaneel met de beeltenis van koningin Máxima. Enige jaren geleden heeft zij in opdracht van gemeente Koggenland al een keramiekpaneel van koning Willem-Alexander gemaakt.  Het nieuwe paneel wordt naast het bestaande paneel gehangen in de raadzaal van het gemeentehuis.

  Lees verder
 • E-Fiber verlengt aanmeldperiode voor glasvezel

  E-Fiber verlengt de aanmeldperiode voor glasvezel tot en met oktober. Het kabelbedrijf hoopt daarmee alsnog het benodigde percentage aanmeldingen van 40% te halen.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Oudendijk: klein dorp met grootse betrokkenheid

  Oudendijk, een dorp met 429 inwoners. Klein zou je zeggen, maar niets is minder waar! Oudendijk is groots in haar betrokkenheid en uitstraling. Na de eerdere dorpsgesprekken gingen de collegeleden donderdagavond 28 juni in gesprek met inwoners van Oudendijk. Dertig enthousiaste en betrokken Oudendijkers bezochten het dorpsgesprek in Les Deux Ponts. Jong en oud was aanwezig, inwoners die al bijna 50 jaar in Oudendijk wonen tot aan de jongere generatie die er net één jaar geleden is komen wonen. Oudendijk is een ondernemend, zelfredzaam, rustig en actief dorp met een hechte gemeenschap. En dat was tijdens het dorpsgesprek te merken.

  Lees verder
 • Glasvezel ‘unieke kans voor heel Koggenland’

  Gemeente Koggenland zet zich in voor snel en stabiel internet voor alle inwoners en bedrijven. Volgende week wordt bekend of de benodigde aantal aanmeldingen gehaald is voor netwerkbeheerder E-Fiber om heel Koggenland gratis te kunnen voorzien van een glasvezelnetwerk. 

  Lees verder
 • Kom Binnen Bij Bedrijven Dag, bedrijven: meld je aan!

  Op 12 en 13 oktober 2018 ontmoeten Westfriese inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag. Deze open dagen worden voor de tweede keer georganiseerd en zijn een initiatief van de Westfriese gemeenten, die een Regionale Economische Agenda (REA) uitvoeren en hiermee de economische vitaliteit willen versterken.

  Lees verder
 • Inwoners tevreden over afvalinzameling

  Inwoners van de zeven Westfriese (CAW)-gemeenten geven de afvalinzameling in hun gemeente een 7,4. Dit blijkt uit een representatief en onafhankelijk onderzoek dat  I&O research in opdracht van het CAW-bestuur in het begin van 2018 heeft uitgevoerd.

  Lees verder
 • Alsnog eerbetoon aan redder

  De heer Hensbergen uit  Grootebroek overleefde in 1986 een ongeluk op de A7 door snel handelen van zijn redders. Op 12 oktober 2017 heeft burgemeester Posthumus een tweetal redders geëerd met een eremedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Met dit eerbetoon dankte de heer Hensbergen de heren Van der Meer (postuum) en Wals na al die jaren. Na die berichtgeving nam de heer A.N. Timmerman contact met de gemeente op, met informatie over zijn bijdrage aan deze redding. Met deze aanvullende informatie stelde hij ons en de heer Hensbergen alsnog in de gelegenheid om hem te bedanken.  De uitreiking van de eremedaille voor de heer Timmerman vond in kleine kring plaats op maandag 18 juni op het gemeentehuis.

  Lees verder
 • 'Doe-teams maken Koggenland nog mooier’

  Doe-teams uit heel Koggenland kwamen donderdagavond 14 juni tijdens de doe-team avond bij elkaar in café het Wapen van Wogmeer. Deze avond was speciaal georganiseerd door de gemeente om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en te netwerken. Sinds de start van de dorpsgesprekken in april 2016 zijn er tal van doe-teams ontstaan; inwoners die werken aan een nog mooier Koggenland.

  Lees verder
 • Online begroting is makkelijk en transparant

  Altijd al willen weten hoe het financiële reilen en zeilen van uw gemeente in elkaar steekt? Wat zijn de speerpunten van het beleid? Wat wordt daar voor gedaan en, niet onbelangrijk, hoeveel geld wordt daaraan besteed? Vanaf nu is al deze informatie met een paar muisklikken terug te vinden. Alle plannen en de daarbij behorende cijfers staan op de nieuwe website koggenland.begroting-2018.nl voor u overzichtelijk gepresenteerd.

  Lees verder
 • ‘Snel internet is zo gewoon als water en licht’

  Gemeente Koggenland zet zich in voor snel en betrouwbaar internet voor alle inwoners. Op dit moment inventariseert marktpartij E-Fiber onder de Koggenlanders wie zich wil aansluiten op glasvezel. Sluit minimaal 40% van de huishoudens voor 1 juli een glasvezelabonnement af via www.koggenlandopglasvezel.nl, dan wordt heel Koggenland gratis voorzien van een glasvezelnetwerk.

  Lees verder
 • Start verkoop van drie kavels 'De Tuinen' Ursem

  Heeft u interesse in de aankoop van een kavel in plan De Tuinen in Ursem? Kom dan woensdag 20 juni naar de inloopavond van 18:30 tot 20:00 uur in de ‘Batter’ in Ursem.

  Lees verder
 • Waardering en erkenning tijdens veteranenontmoeting

  In Café de Ridder in Berkhout vond op vrijdag 8 juni de jaarlijkse Veteranenontmoeting plaats voor veteranen uit Koggenland.  De gemeente Koggenland spreekt met de organisatie van deze ontmoeting waardering en erkenning uit voor veteranen die in oorlogsmissies, vredesmissies en humanitaire missies hebben gediend.

  Lees verder
 • Burgemeester sluit schuur met drugs in Spierdijk

  Dinsdag 5 juni om 10 uur heeft burgemeester Posthumus een schuur gesloten in Spierdijk, omdat hier zakken met hennep en een grote hoeveelheid amfetamine (drugs) zijn aangetroffen. De schuur hoort bij een woning in Spierdijk. De verdachte is eerder aangehouden en de verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

  Lees verder
 • Gemeentelijke inzameling taxussnoeisel gaat niet door

  Helaas gaat de inzamelingsactie van taxus dit jaar niet door. De afgelopen jaren deed gemeente Koggenland mee aan deze mooie en succesvolle actie van de stichting ‘Taxus voor Hoop’. Met het ingezamelde taxussnoeisel produceert de farmaceutische industrie grondstof voor medicijnen tegen kanker.

  Lees verder
 • Indrukwekkende hoeveelheid ideeën in Avenhorn

  Meer speelactiviteiten voor de kinderen? Een openbaar toilet bij het dorpsbos? Fietssnelwegen? Een 7-tunnel-tocht? Een dorpshuis? Aan ideeën geen gebrek tijdens het dorpsgesprek tussen inwoners van Avenhorn en het college van B&W op donderdagavond 31 mei in het gemeentehuis van Koggenland.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Avenhorn

  ‘Denkt u wel eens: ik heb een goed idee voor Avenhorn’? Met deze zin nodigt het college van Koggenland de inwoners van Avenhorn uit om samen te werken aan een nog mooier dorp. Want inwoners kennen hun omgeving het best. Op donderdag 31 mei is er een dorpsgesprek. De bewoners van Avenhorn hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.

  Lees verder
 • Knelpunten in vaarroutenetwerk Westfriesland nu makkelijk te melden

  Vaarrecreanten die een knelpunt tegenkomen in de vaarroutes in Westfriesland kunnen hiervan nu makkelijk en snel een melding doen op de website van het Recreatieschap Westfriesland.

  Lees verder
 • Lintjesregen

  Lintjesregen april 2018. Vijf actieve Koggenlanders zijn Koninklijk onderscheiden! In dit bericht stellen wij hen graag aan u voor.

  Lees verder
 • Nieuw college Koggenland stelt zich voor

  In dit bericht stelt het nieuwe college van burgemeester en wethouders zich aan u voor.

  Lees verder
 • Nep-loverboy op kermis De Goorn 14 april

  “Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Met deze woorden sprak een nep-loverboy 22 meisjes aan in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Zes meisjes gaven hun telefoonnummer. De andere zestien gaven hun nummer niet af, maar vonden het lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

  Lees verder
 • Coalitie Koggenland bekend

  Goed nieuws uit Koggenland. De coalitie is rond en bestaat uit drie partijen: VVD, CDA en Welzijn Koggenland.

  Lees verder
 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Woensdag 21 maart heeft u gestemd voor een nieuwe gemeenteraad 58,9% van de stemgerechtigden hebben in Koggenland gestemd. Bekijk hier de uitslag.

  Lees verder
 • Koggenland gaat voor glasvezel

  Koggenland gaat voor razendsnel en stabiel internet voor álle inwoners. Netwerkbeheerder E‑Fiber is bereid om heel Koggenland van glasvezel te voorzien en voert de komende maanden campagne om dit mogelijk te maken.

  Lees verder
 • Snel internet voor iedereen in Koggenland

  Het is zo ver: snel internet voor álle inwoners en bedrijven van Koggenland! Glasvezel maakt dit mogelijk. De gemeente Koggenland is straks de allereerste gemeente in Westfriesland met snel internet in de gehele gemeente, tot aan de laatste boerderij van een doodlopend landweggetje.

  Lees verder

Pagina opties