Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Koggenfonds als extraatje in dure decembermaand

  Het Koggenfonds is een extraatje in de dure decembermaand in de vorm van VVV Cadeaukaarten. Ieder huishouden dat aan de voorwaarden voldoet kan in aanmerking komen voor bonnen met een totale waarde van € 100,-. Voor huishoudens met kinderen onder de 16 jaar gaat het om bonnen met een totale waarde van € 200,-.

  Lees verder
 • Nieuwe expositie in gemeentehuis - 'Schoonheid van zwart'

  Een nieuwe expositie vult de openbare ruimtes in het gemeentehuis. U kunt tot en met 23 februari de werken bewonderen van Truus Bongenaar, Jacqueline Roorda en Sandra Muller. Het thema? 'Schoonheid van zwart'.

  Lees verder
 • HVC lanceert vlog over plastic scheiden

  De komende weken publiceert HVC op haar Facebookpagina, Twitterkanaal en website korte filmpjes (vlogs) met tips en weetjes over het scheiden van plastic afval.

  Lees verder
 • 'Buitenplaats verbindt'

  Vrijdag 3 november sloeg wethouder Koos Knijn de ‘eerste paal’ voor fase 2B van het nieuwbouwplan Buitenplaats De Burgh in De Goorn. “Ik ben enorm trots op weer een nieuwe fase van dit prachtige nieuwbouwplan, waarin we bouwen naar behoefte. De paal markeert dat we halverwege zijn”.  Ook tekende de wethouder dezelfde dag de aannemingsovereenkomst voor de zes huurwoningen die de gemeente binnen deze fase afneemt. “We bouwen allerlei typen woningen voor allerlei doelgroepen met allerlei woonwensen. Dit maakt Buitenplaats divers en brengt mensen bij elkaar. Buitenplaats verbindt!”

  Lees verder
 • Carnegie-medailles voor redders

  Burgemeester Posthumus eerde donderdag 12 oktober twee redders met een Carnegie-onderscheiding. De uitreiking vond plaats 31 jaar na hun heldendaad. De heer Hensbergen overleefde in 1986 een ongeluk op de A7 ter hoogte van Berkhout, door snel handelen van zijn redders.

  Lees verder
 • Koggenhal vernieuwd, nu nog prettiger sporten!

  Op woensdag 11 oktober is de gerenoveerde sporthal de Koggenhal officieel heropend door wethouder sport Caroline van de Pol. Daarna startte een badmintontoernooi, waar zo’n 30 inwoners aan mee deden. Mariska Kop ontving de aanmoedigingsprijs, in de vorm van een eerste periodeabonnement van badmintonclub De Goorn.

  Lees verder
 • Leerlingen aan de slag voor natuurspeeltuin Berkhout

  Hoe gaaf is het wel niet dat je als kind je eigen natuurspeeltuin mag ontwerpen? Het overkomt de 154 leerlingen van de Geert Holle school in Berkhout. De komende weken gaan zij met elkaar aan de slag met de vraag ‘hoe ziet jouw ideale natuurspeeltuin eruit?’ Om deze vraag te beantwoorden gaan de leerlingen ideeën opdoen, discussiëren, tekeningen en maquettes maken. De speeltuin moet gaan komen bij het Berkhouter dorpsbos, vooraan het Lijsbeth Tijs park.

  Lees verder
 • Nomineer een Koggenlandse topper

  U kunt ook dit jaar uw stem laten horen en iemand voordragen in verschillende categorieën. De Koggenlandse toppers worden tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op 8 januari 2018 door het college in de spotlights gezet en sommige van hen ontvangen een onderscheiding. Nomineren kan tot 13 november.

  Lees verder
 • Snel internet voor iedereen in Koggenland

  Het is zo ver: snel internet voor álle inwoners en bedrijven van Koggenland! Glasvezel maakt dit mogelijk. De gemeente Koggenland is straks de allereerste gemeente in Westfriesland met snel internet in de gehele gemeente, tot aan de laatste boerderij van een doodlopend landweggetje.

  Lees verder
 • Hoe voorkom ik een woninginbraak?

  Op 11 oktober vertellen ervaren voorlichters op het gebied van woningbeveiliging in een interactieve voorlichtingsbijeenkomst over het voorkomen van woninginbraken en woningovervallen. Ook geven zij tips hoe u de kans kunt verkleinen om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Alle inwoners van Koggenland zijn welkom om 20:00 uur in de raadszaal. Belangrijk is dat u zich wel aangemeld heeft.

  Lees verder
 • College Koggenland voert actie voor de norm NIX18

  Het is zaterdagavond. Meerdere groepen jongeren bezoeken supermarkt Deen om een drankje te kopen. Enkele volwassenen doen nog een laatste boodschap, ook veelal een borrel en een nootje voor het weekend. Jongeren moeten altijd een ID-kaart tonen in de supermarkt als zij alcohol of tabak willen kopen. Vandaag doen zij dit voor een speciaal iemand. Achter de kassa in Avenhorn zit burgemeester Posthumus en in Obdam wethouder Bijman. Zij scannen de aankopen, controleren ID-kaarten en gaan in gesprek met de klant over alcoholgebruik onder jongeren. Zondags staat wethouder van de Pol achter de bar bij sportvereniging Apollo ’68. Het college van de gemeente Koggenland maakt jongeren, ouders en alcoholverstrekkers zo op een ludieke manier bewust van de norm NIX onder de 18.

  Lees verder
 • Gaan mijn buren verbouwen? Zó weet je ervan!

  Via de e-mailservice of app ‘Over uw buurt’ weet u wat er speelt in uw omgeving. Ga naar de website www.overuwbuurt.overheid.nl en download de app of abonneer u op de e-mailservice. Zo blijft u op de hoogte over een nieuw bestemmingsplan, een verkeersbesluit of een vergunning voor een verbouwing in uw straat.

  Lees verder
 • Reisdocument laten bezorgen

  Vanaf 1 september kunt u uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs laten bezorgen. Bij de aanvraag in het gemeentehuis van uw reisdocument geeft u aan of u het wilt laten bezorgen. Uiteraard kunt u document ook nog steeds ophalen in het gemeentehuis als u dat liever heeft. Bezorgen is mogelijk bij u thuis, op uw werk of op een ander adres in Nederland.

  Lees verder

Pagina opties