Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Koggenland gaat voor glasvezel

  Koggenland gaat voor razendsnel en stabiel internet voor álle inwoners. Netwerkbeheerder E‑Fiber is bereid om heel Koggenland van glasvezel te voorzien en voert de komende maanden campagne om dit mogelijk te maken.

  Lees verder
 • IRONMAN 70.3 komt naar Westfriesland

  Eén van de grootste duursportevenementen ter wereld – de IRONMAN – komt naar Westfriesland. De zeven Westfriese gemeenten hebben de handen ineengeslagen om de wereldberoemde triatlon mogelijk te maken. De 70.3 editie van IRONMAN gaat in de zomer van 2019 plaatsvinden.

  Lees verder
 • Dertien miljoen voor scholenbouw Avenhorn

  Investeren in de toekomst. Dat doet de gemeente Koggenland met de scholenbouw in Avenhorn. Een gebouw waarin de scholen Jozefschool, Overhaal en Ieveling worden gehuisvest. De locatie biedt ook ruimte voor een gymzaal, kinder- en peuteropvang en mogelijk voor woningen. Kinderen van 0 tot 12 jaar krijgen hier een plek om zich te ontwikkelen, passend bij de huidige visie op onderwijs. De gemeenteraad heeft 13 miljoen beschikbaar gesteld voor het bouwproces. Later volgt een investeringsvoorstel voor de inrichting van de openbare ruimte. Bekijk hier het filmpje over het project.

  Lees verder
 • Ursemmers bedenken straatnamen voor nieuwbouwwijk De Tuinen

  Groene Paprikastraat, Rozenbottellaan of toch liever Sprokkelhoutwende? Als inwoners van Ursem betere straatnamen weten voor de nieuwe woonwijk De Tuinen in Ursem, dan horen we dat graag. Ursemmers kunnen tot en met 15 februari hun ideeën doorgeven.

  Lees verder
 • Leren in de zorg met Wijkleercentrum Avenhorn

  Op woensdag 31 januari openden Win Bijman (wethouder Koggenland), Willem Zijlstra (directeur ROC Horizon College), Jolanda Buwalda (voorzitter ZWplusbestuur en RvB Omring) en Iris van Bennekom (voorzitter RvB Wilgaerden) het Wijkleercentrum Avenhorn aan de Buitenroede 2B. Studenten worden in het centrum op innovatieve wijze opgeleid naar werk in de zorg. Op hun beurt geven de studenten praktische ondersteuning bij het dagelijks leven voor hulpbehoevende inwoners van Koggenland.

  Lees verder
 • Alcohol kopen onder de 18 te gemakkelijk in Koggenland

  Bijna 70% van de minderjarigen in Koggenland lukt het om alcohol te kopen in de gemeente. Dit blijkt uit het nalevingsonderzoek dat in het najaar 2017 in Koggenland is uitgevoerd. Uit de cijfers blijkt dat supermarkten in Koggenland de regels uitstekend handhaven. Ook café d’Ontmoeting, lunchroom Vijverhof en Snackbar jem hebben de leeftijd van de koper gecheckt. Bij overige gecontroleerde horecaondernemingen, voetbalverenigingen en eetgelegenheden werd niet gevraagd om een ID.

  Lees verder
 • Help! Mag mijn kind één kratje bier op haar zestiende verjaardag?

  Nederlandse jongeren zijn ongeveer dertien jaar als ze starten met hun eerste drankje, terwijl drank verboden is onder de 18 jaar. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? Hoe maak je ‘samen drinken’ of blowen minder normaal? Om ouders te helpen communiceren met hun puber, organiseren we een interactieve theatervoorstelling ‘Onder Invloed’.

  Lees verder
 • Nieuwjaarstoespraak 2018

  “Koggenland staat voor mij symbool voor samen”, klonk het maandagavond 8 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis van Koggenland. Burgemeester Posthumus stond stil bij het 10-jarig bestaan van de gemeente en de kracht en energie in de Koggenlandse samenleving. Het college reikte deze avond ook de prijs uit voor de Vrijwilliger van het jaar aan Gerrit Schuijtemaker (Berkhout) en de prijs voor Sporter van het jaar aan Mike van der Velden (24 jaar, Ursem).

  Lees verder
 • Vrijwilliger en sporter van het jaar 2018

  Het college van Koggenland reikte maandagavond 8 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis de prijs uit voor de Vrijwilliger van het jaar aan Gerrit Schuijtemaker (Berkhout) en de prijs voor Sporter van het jaar aan Mike van der Velden (24 jaar, Ursem). Burgemeester Posthumus stond deze avond ook stil bij het 10-jarig bestaan van de gemeente en de kracht en energie in de Koggenlandse samenleving.

  Lees verder
 • Scholenbouw Avenhorn: hoe zit dit nu?

  De basisscholen Jozefschool, Overhaal en Ieveling worden opnieuw gehuisvest aan de Buitenroede in Avenhorn. De gemeenteraad heeft ook besloten om op deze locatie een nieuwe gymzaal te bouwen. Omdat de scholen verouderd zijn is gekozen voor nieuwe scholen, zodat kinderen in de toekomst in schoolgebouwen onderwijs krijgen die aan de nieuwste kwaliteitseisen voldoet. Benieuwd naar de stand van zaken van dit project? We hebben alles voor u op een rijtje gezet in een nieuwsbrief.

  Lees verder
 • Akkoord voor woningbouw Spierdijk

  Na een intensieve voorbereiding ligt er nu een akkoord voor woningbouw op ‘Spierland’. Wethouder Koos Knijn: “Na een periode van intensief overleg hebben bewonersgroep Spierdijk Vitaal en ontwikkelcombinatie Scholtens/Wooncompagnie een prachtig akkoord bereikt. Het akkoord is nog op hoofdlijnen, maar met deze stap ben ik heel blij. Dit is fantastisch voor het dorp en de Spierdijkse woningzoekers.”

  Lees verder
 • Lancering kookboek Koggenland10!

  We vieren feest: de gemeente Koggenland bestaat tien jaar! Feest vieren, dat doe je met elkaar. Het was burgemeester Posthumus die kwam met het idee iets met elkaar te maken dat het ‘gezamenlijke’ benadrukt. Het resultaat is een prachtig kookboek met recepten van inwoners vanuit alle dorpen. Gemaakt door de inwoners van Koggenland en voor de inwoners van Koggenland. Alle huishoudens in Koggenland treffen het kookboek halverwege december op de deurmat aan. Op 15 december om 15:15 uur is het kookboek gelanceerd. Het eerste exemplaar werd verloot onder de genodigden en uitgereikt aan Mascha Franssen-Rossenaar.

  Lees verder
 • Jong en oud maken De Goorn

  “Ik ben een hele blije inwoonster van De Goorn. Dat komt door de mensen zelf. Het is hier prettig wonen. Hier woont jong en oud samen.”, klonk het donderdag 7 december. In eerste instantie leek er haast niets te verbeteren. Maar toen de zestig aanwezigen van het dorpsgesprek in het gemeentehuis de vraag kregen wat hun dromen zijn voor de toekomst van hun dorp, kwam er toch het nodige los.

  Lees verder
 • Vanaf 2018 trouwen in beperkte gemeenschap van goederen

  Vanaf 1 januari 2018 trouwt u automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. U deelt dan alleen het vermogen (bezittingen en schulden) dat u al samen had en het vermogen die u en uw partner vanaf de huwelijksdatum opbouwen. De nieuwe regels gelden ook als u uw partnerschap laat registreren.

  Lees verder
 • Hoe maakt u uw dorp nog mooier?

  Denkt u wel eens: ‘ik kan dat beter’? Het onderhoud van dat ene stukje groen. Het schoonhouden van de wijk. Veilig verkeer in uw dorp. Of helpt u liever bij de totstandkoming van een natuurspeeltuin waarbij u leerlingen laat meedenken over het ontwerp? Zoek de mogelijkheden en laat het ons weten.

  Lees verder
 • Nieuwe expositie in gemeentehuis - 'Schoonheid van zwart'

  Een nieuwe expositie vult de openbare ruimtes in het gemeentehuis. U kunt tot en met 23 februari de werken bewonderen van Truus Bongenaar, Jacqueline Roorda en Sandra Muller. Het thema? 'Schoonheid van zwart'.

  Lees verder
 • 'Buitenplaats verbindt'

  Vrijdag 3 november sloeg wethouder Koos Knijn de ‘eerste paal’ voor fase 2B van het nieuwbouwplan Buitenplaats De Burgh in De Goorn. “Ik ben enorm trots op weer een nieuwe fase van dit prachtige nieuwbouwplan, waarin we bouwen naar behoefte. De paal markeert dat we halverwege zijn”.  Ook tekende de wethouder dezelfde dag de aannemingsovereenkomst voor de zes huurwoningen die de gemeente binnen deze fase afneemt. “We bouwen allerlei typen woningen voor allerlei doelgroepen met allerlei woonwensen. Dit maakt Buitenplaats divers en brengt mensen bij elkaar. Buitenplaats verbindt!”

  Lees verder
 • Leerlingen aan de slag voor natuurspeeltuin Berkhout

  Hoe gaaf is het wel niet dat je als kind je eigen natuurspeeltuin mag ontwerpen? Het overkomt de 154 leerlingen van de Geert Holle school in Berkhout. De komende weken gaan zij met elkaar aan de slag met de vraag ‘hoe ziet jouw ideale natuurspeeltuin eruit?’ Om deze vraag te beantwoorden gaan de leerlingen ideeën opdoen, discussiëren, tekeningen en maquettes maken. De speeltuin moet gaan komen bij het Berkhouter dorpsbos, vooraan het Lijsbeth Tijs park.

  Lees verder
 • Snel internet voor iedereen in Koggenland

  Het is zo ver: snel internet voor álle inwoners en bedrijven van Koggenland! Glasvezel maakt dit mogelijk. De gemeente Koggenland is straks de allereerste gemeente in Westfriesland met snel internet in de gehele gemeente, tot aan de laatste boerderij van een doodlopend landweggetje.

  Lees verder

Pagina opties