Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Expositie nog tot en met 10 november te bezichtigen

  (19-09-2017)

  Heeft u de expositie al bewonderd in het gemeentehuis? Nog niet? Dat kan nog tot en met vrijdag 10 november. In deze expositie staan werken centraal van Gerda Hertog-Kersten, Rita van Loon en Wendy Verbeek.

  Lees verder
 • Westfriesland Werkt! Voor bedrijven, werkzoekenden en geïnteresseerden

  (13-09-2017)

  Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober kunnen  werkzoekenden, geïnteresseerden, bedrijven en onderwijsinstellingen elkaar ontmoeten tijdens ‘Westfriesland Werkt!’ Een initiatief van de Westfriese gemeenten om hiermee de regionale economische vitaliteit te versterken. Het doel van Westfriesland Werkt! is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren.

  Lees verder
 • College Koggenland voert actie voor de norm NIX18

  (11-09-2017)

  Het is zaterdagavond. Meerdere groepen jongeren bezoeken supermarkt Deen om een drankje te kopen. Enkele volwassenen doen nog een laatste boodschap, ook veelal een borrel en een nootje voor het weekend. Jongeren moeten altijd een ID-kaart tonen in de supermarkt als zij alcohol of tabak willen kopen. Vandaag doen zij dit voor een speciaal iemand. Achter de kassa in Avenhorn zit burgemeester Posthumus en in Obdam wethouder Bijman. Zij scannen de aankopen, controleren ID-kaarten en gaan in gesprek met de klant over alcoholgebruik onder jongeren. Zondags staat wethouder van de Pol achter de bar bij sportvereniging Apollo ’68. Het college van de gemeente Koggenland maakt jongeren, ouders en alcoholverstrekkers zo op een ludieke manier bewust van de norm NIX onder de 18.

  Lees verder
 • Burgemeester en wethouders controleren ID-kaarten

  (04-09-2017)

  Komend weekend kan het zomaar gebeuren dat je ID bij de supermarkt of sportvereniging wordt gecontroleerd door de burgemeester van Koggenland of één van de wethouders! De gemeente Koggenland doet mee aan de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’. Deze actieweek vindt plaats van 7 tot en met 14 september.

  Lees verder
 • De scholen zijn weer begonnen. Let op elkaar!

  (01-09-2017)

  De scholen beginnen weer. Veel groepen schoolgaande fietsers op de weg, die uw aandacht vragen. Vanwege de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg is de route op sommige plekken anders dan u en uw mede weggebruikers gewend zijn. Pas uw snelheid daarop aan en volg de verkeersaanwijzingen. Zo komt iedereen weer veilig op de plaats van bestemming. Let u alstublieft op elkaar.

  Lees verder
 • Geen medewerking wijzigingsvergunning Biogast

  (31-08-2017)

  Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan de vergunningaanvraag van Biogast tot het flexibiliseren van het aantal vervoersbewegingen.

  Lees verder
 • Gaan mijn buren verbouwen? Zó weet je ervan!

  (25-08-2017)

  Via de e-mailservice of app ‘Over uw buurt’ weet u wat er speelt in uw omgeving. Ga naar de website www.overuwbuurt.overheid.nl en download de app of abonneer u op de e-mailservice. Zo blijft u op de hoogte over een nieuw bestemmingsplan, een verkeersbesluit of een vergunning voor een verbouwing in uw straat.

  Lees verder
 • Thee met een boodschap

  (24-08-2017)

  Wethouder Win Bijman bezocht 14 augustus De Koggepurkies, een groene kinderopvang gevestigd in de gemeente Koggenland. Daar bracht hij nieuwe folders van het Zorgteam. Dit deed hij met een ludieke actie, want naast folders bracht hij thee. Thee met een boodschap. Thee drinken doe je samen en zorgen doe je voor elkaar.

  Lees verder
 • Geen kermisterrein in Avenhorn dit jaar

  (24-08-2017)

  Het is defnitief: kermisexploitanten komen niet in Avenhorn. Eerder liet het gros van de exploitanten al weten geen brood meer te zien in de kermis Avenhorn. Nu zijn ook de laatste reacties binnen, waaruit geconcludeerd kan worden dat er dit jaar geen kermisterrein in Avenhorn is.

  Lees verder
 • Reisdocument laten bezorgen

  (21-08-2017)

  Vanaf 1 september kunt u uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs laten bezorgen. Bij de aanvraag in het gemeentehuis van uw reisdocument geeft u aan of u het wilt laten bezorgen. Uiteraard kunt u document ook nog steeds ophalen in het gemeentehuis als u dat liever heeft. Bezorgen is mogelijk bij u thuis, op uw werk of op een ander adres in Nederland.

  Lees verder
 • Tips voor het schoonhouden van uw gft-bak

  (14-08-2017)

  Als het warm is, kan de gft-bak minder fris ruiken. Hoe doet u dit? Hoe houdt u uw gft-bak zo schoon mogelijk? En hoe voorkomt u maden? Dit leest u in de volgende tips.

  Lees verder
 • Tegoedbonnen voor kinderen die opgroeien in armoede

  (03-08-2017)

  Zomer- of winterkleding kopen, nieuwe schoolspullen kopen als het nieuwe schooljaar begint en trakteren bij een verjaardag . Voor veel gezinnen is dit heel gewoon. Helaas geldt dit niet voor alle gezinnen. Er zijn nog steeds kinderen die in armoede opgroeien. De gemeente Koggenland richt een speciaal ‘kinder-koggenfonds’ op om ervoor te zorgen dat alle kinderen die in armoede opgroeien kunnen meedoen. Dit fonds bestaat uit een extraatje aan tegoedbonnen ter waarde van €150,- en een budget voor maatwerk.

  Lees verder
 • Wijziging aankoopgrens Starterslening

  (24-07-2017)

  De gemeenteraad heeft op 17 juli de regels van de Starterslening aangepast, zodat deze beter aansluit op de huidige woningmarkt. De belangrijkste aanpassing is dat het maximale aankoopbedrag van de woning nu € 186.792,- is.

  Lees verder
 • Lesgeldbijdrage muziekonderwijs 2017 – 2018

  (21-07-2017)

  Leerlingen van een muziekschool/muziekvereniging kunnen een bijdrage in het lesgeld van de gemeente  ontvangen. De regeling is voor inwoners van de gemeente Koggenland die op 1 augustus van het lopende schooljaar nog geen 18 jaar oud zijn. Als voorwaarde geldt dat het muziekonderwijs wordt verzorgd door een muziekvereniging of een daartoe bevoegde docent die een hbo-opleiding succesvol heeft afgerond voor het instrument waarin hij/zij lesgeeft.

  Lees verder
 • Enquête toont diverse verbeteringen in dienstverlening Wmo en Jeugdwet

  (21-07-2017)

  Onlangs heeft de gemeente Koggenland onderzocht wat de ervaringen zijn van cliënten die jeugdhulp ontvangen in Koggenland. Ook is er onderzoek verricht naar de invulling van de individuele voorziening. Een individuele voorziening is een hulpmiddel om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Dit kan gaan om het leveren van een rolstoel, speciaal vervoer, huishoudelijke hulp of bijvoorbeeld een woningaanpassing.  In totaal vulden 178 WMO respondenten met een respons van 50 procent en 68 Jeugd respondenten met een respons van 24% de vragenlijst in.

  Lees verder
 • Vergunninghouders leren over de Nederlandse cultuur

  (14-07-2017)

  Op donderdag 13 juli ondertekenden de eerste groep vergunninghouders in Westfriesland de participatieverklaring. Deze verklaring is bedoeld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving.

  Lees verder
 • Sluis Rustenburg vaker open dankzij vrijwilligers

  (14-07-2017)

  Vanaf maandag 17 juli tot half oktober bedienen gediplomeerde vrijwilligers doordeweeks de sluis en de brug bij Rustenburg. Dankzij afspraken tussen het hoogheemraadschap, het Recreatieschap Westfriesland en in samenspraak met de gemeenten Opmeer en Koggenland is het mogelijk gemaakt om de sluis vaker te bedienen.

  Lees verder

Pagina opties