Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Kom Binnen Bij Bedrijven Dag, bedrijven: meld je aan!

  Op 12 en 13 oktober 2018 ontmoeten Westfriese inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag. Deze open dagen worden voor de tweede keer georganiseerd en zijn een initiatief van de Westfriese gemeenten, die een Regionale Economische Agenda (REA) uitvoeren en hiermee de economische vitaliteit willen versterken.

  Lees verder
 • Inwoners tevreden over afvalinzameling

  Inwoners van de zeven Westfriese (CAW)-gemeenten geven de afvalinzameling in hun gemeente een 7,4. Dit blijkt uit een representatief en onafhankelijk onderzoek dat  I&O research in opdracht van het CAW-bestuur in het begin van 2018 heeft uitgevoerd.

  Lees verder
 • Alsnog eerbetoon aan redder

  De heer Hensbergen uit  Grootebroek overleefde in 1986 een ongeluk op de A7 door snel handelen van zijn redders. Op 12 oktober 2017 heeft burgemeester Posthumus een tweetal redders geëerd met een eremedaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Met dit eerbetoon dankte de heer Hensbergen de heren Van der Meer (postuum) en Wals na al die jaren. Na die berichtgeving nam de heer A.N. Timmerman contact met de gemeente op, met informatie over zijn bijdrage aan deze redding. Met deze aanvullende informatie stelde hij ons en de heer Hensbergen alsnog in de gelegenheid om hem te bedanken.  De uitreiking van de eremedaille voor de heer Timmerman vond in kleine kring plaats op maandag 18 juni op het gemeentehuis.

  Lees verder
 • 'Doe-teams maken Koggenland nog mooier’

  Doe-teams uit heel Koggenland kwamen donderdagavond 14 juni tijdens de doe-team avond bij elkaar in café het Wapen van Wogmeer. Deze avond was speciaal georganiseerd door de gemeente om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en te netwerken. Sinds de start van de dorpsgesprekken in april 2016 zijn er tal van doe-teams ontstaan; inwoners die werken aan een nog mooier Koggenland.

  Lees verder
 • Online begroting is makkelijk en transparant

  Altijd al willen weten hoe het financiële reilen en zeilen van uw gemeente in elkaar steekt? Wat zijn de speerpunten van het beleid? Wat wordt daar voor gedaan en, niet onbelangrijk, hoeveel geld wordt daaraan besteed? Vanaf nu is al deze informatie met een paar muisklikken terug te vinden. Alle plannen en de daarbij behorende cijfers staan op de nieuwe website koggenland.begroting-2018.nl voor u overzichtelijk gepresenteerd.

  Lees verder
 • Met CE Booster zetten Westfriese ondernemers circulaire stappen

  Westfriese ondernemers kunnen in één middag hun bedrijf een aantal duurzame stappen verder brengen. Tijdens de Circular Economy Booster op 4 juli delen ondernemers hun praktijkervaringen en gaan ook zelf aan de slag tijdens een interactieve workshop.

  Lees verder
 • ‘Snel internet is zo gewoon als water en licht’

  Gemeente Koggenland zet zich in voor snel en betrouwbaar internet voor alle inwoners. Op dit moment inventariseert marktpartij E-Fiber onder de Koggenlanders wie zich wil aansluiten op glasvezel. Sluit minimaal 40% van de huishoudens voor 1 juli een glasvezelabonnement af via www.koggenlandopglasvezel.nl, dan wordt heel Koggenland gratis voorzien van een glasvezelnetwerk.

  Lees verder
 • Start verkoop van drie kavels 'De Tuinen' Ursem

  Heeft u interesse in de aankoop van een kavel in plan De Tuinen in Ursem? Kom dan woensdag 20 juni naar de inloopavond van 18:30 tot 20:00 uur in de ‘Batter’ in Ursem.

  Lees verder
 • Waardering en erkenning tijdens veteranenontmoeting

  In Café de Ridder in Berkhout vond op vrijdag 8 juni de jaarlijkse Veteranenontmoeting plaats voor veteranen uit Koggenland.  De gemeente Koggenland spreekt met de organisatie van deze ontmoeting waardering en erkenning uit voor veteranen die in oorlogsmissies, vredesmissies en humanitaire missies hebben gediend.

  Lees verder
 • Burgemeester sluit schuur met drugs in Spierdijk

  Dinsdag 5 juni om 10 uur heeft burgemeester Posthumus een schuur gesloten in Spierdijk, omdat hier zakken met hennep en een grote hoeveelheid amfetamine (drugs) zijn aangetroffen. De schuur hoort bij een woning in Spierdijk. De verdachte is eerder aangehouden en de verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

  Lees verder
 • Gemeentelijke inzameling taxussnoeisel gaat niet door

  Helaas gaat de inzamelingsactie van taxus dit jaar niet door. De afgelopen jaren deed gemeente Koggenland mee aan deze mooie en succesvolle actie van de stichting ‘Taxus voor Hoop’. Met het ingezamelde taxussnoeisel produceert de farmaceutische industrie grondstof voor medicijnen tegen kanker.

  Lees verder
 • Indrukwekkende hoeveelheid ideeën in Avenhorn

  Meer speelactiviteiten voor de kinderen? Een openbaar toilet bij het dorpsbos? Fietssnelwegen? Een 7-tunnel-tocht? Een dorpshuis? Aan ideeën geen gebrek tijdens het dorpsgesprek tussen inwoners van Avenhorn en het college van B&W op donderdagavond 31 mei in het gemeentehuis van Koggenland.

  Lees verder
 • Wilt u bemiddelen bij burenconflicten?

  Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met buren. Maar hoe spreek je elkaar aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat iedereen weer kan genieten van haar of zijn leefomgeving?

  Lees verder
 • Nieuwe expositie 'Zomersalon'

  Schilderij van Jaap Govaarts

  Maandag 28 mei opent burgemeester Posthumus de tentoonstelling 'Zomersalon om 17.00 uur. U bent van harte welkom!

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Avenhorn

  ‘Denkt u wel eens: ik heb een goed idee voor Avenhorn’? Met deze zin nodigt het college van Koggenland de inwoners van Avenhorn uit om samen te werken aan een nog mooier dorp. Want inwoners kennen hun omgeving het best. Op donderdag 31 mei is er een dorpsgesprek. De bewoners van Avenhorn hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding tijdens opening Hembrug Museum

  Tijdens de opening van het Hembrug Museum in Zaandam op donderdag 17 mei is Koggenlander Peter de Vries door burgemeester Posthumus onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer de Vries, uit Obdam, is initiatiefnemer van het Hembrug Museum.

  Lees verder
 • Knelpunten in vaarroutenetwerk Westfriesland nu makkelijk te melden

  Vaarrecreanten die een knelpunt tegenkomen in de vaarroutes in Westfriesland kunnen hiervan nu makkelijk en snel een melding doen op de website van het Recreatieschap Westfriesland.

  Lees verder
 • Lintjesregen

  Lintjesregen april 2018. Vijf actieve Koggenlanders zijn Koninklijk onderscheiden! In dit bericht stellen wij hen graag aan u voor.

  Lees verder
 • Nieuw college Koggenland stelt zich voor

  In dit bericht stelt het nieuwe college van burgemeester en wethouders zich aan u voor.

  Lees verder
 • Nep-loverboy op kermis De Goorn 14 april

  “Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Met deze woorden sprak een nep-loverboy 22 meisjes aan in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Zes meisjes gaven hun telefoonnummer. De andere zestien gaven hun nummer niet af, maar vonden het lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

  Lees verder
 • Coalitie Koggenland bekend

  Goed nieuws uit Koggenland. De coalitie is rond en bestaat uit drie partijen: VVD, CDA en Welzijn Koggenland.

  Lees verder
 • Dit is de nieuwe raad van Koggenland

  Betrokken en hartelijk: zo kan de beëdiging van de 19 nieuwe raadsleden genoemd worden. Onder applaus van de burgemeester, griffier, familie, kennissen en medewerkers van Koggenland werden zij warm onthaald in de raadszaal.

  Lees verder
 • 300 straatnaamideeën voor nieuwbouwwijk De Tuinen

  We ontvingen maar liefst 300 inzendingen op onze oproep aan Ursemmers om hun ideeën voor een straatnaam in te sturen voor de nieuw te bouwen wijk De Tuinen in Ursem. De inzendingen kwamen in de eerste twee weken van februari binnen via Facebook, de website en e-mail.

  Lees verder
 • Succesvolle Landelijke opschoondag

  Zaterdag 24 maart stond in het teken van de Landelijke Opschoondag. Door heel Koggenland heen zijn opschoonacties aangemeld. Van een bewoner die zelf een ronde doet tot groepen met ouders en kinderen. Dankzij hun enthousiasme is Koggenland weer een stuk schoner.

  Lees verder
 • Officiële uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Vrijdagochtend 23 maart heeft het centraal stembureau de officiële uitslag van de gemeente Koggenland bekendgemaakt. Bekijk de officiële uitslag, een overzicht van de stemverdeling en de benoemde raadsleden.

  Lees verder
 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Woensdag 21 maart heeft u gestemd voor een nieuwe gemeenteraad 58,9% van de stemgerechtigden hebben in Koggenland gestemd. Bekijk hier de uitslag.

  Lees verder
 • Uitslag raadgevend referendum Wiv

  Op 21 maart werd ook een raadgevend referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De uitslag in Koggenland luidt:

  Lees verder
 • Denk mee over het zonneparkenbeleid

  De gemeente wordt steeds vaker benaderd door initiatiefnemers van zonneparken. Een zonnepark is een veld met zonnepanelen, waarmee schone energie kan worden opgewekt. Inwoners krijgen de mogelijkheid om onder andere mee te denken over mogelijke locaties voor de aanleg van zonneparken. U kunt uw mening geven via www.koggenland.nl/zonneparken.

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Een vrijwilliger die altijd en voor iedereen klaarstaat? Een persoon waar bijna de hele club op draait? Misschien onzichtbaar, maar altijd enthousiast en boordevol energie die op zo veel vlakken belangeloos actief is?

  Lees verder

Pagina opties