Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Koggenland 2017

  (16-03-2017)

  Bekijk hoe Koggenland heeft gestemd tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

  Lees verder
 • Goede doelen uitdaging 2017

  (16-03-2017)

  Na groot succes in de voorgaande jaren organiseert het Jongerenwerk van de  gemeente Koggenland ook dit jaar weer De Goede Doelen Uitdaging. Jongeren uit Koggenland tussen 12 en 18 jaar kunnen op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, in groepen de uitdaging aangaan om geld in te zamelen voor het goede doel. Een groep bestaat uit minimaal vijf en maximaal vijftien deelnemers.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Ursem

  (15-03-2017)

  Na de dorpsgesprekken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer en Berkhout gaan de collegeleden nu in gesprek met de inwoners van Ursem over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. De inwoners van Ursem ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek.

  Lees verder
 • Werkzaamheden N23 Westfrisiaweg hervat

  (16-02-2017)

  Heijmans hervat met onmiddellijke ingang de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg en verwacht de weg eind 2018 open te kunnen stellen voor het verkeer. Ook wordt de lopende arbitragezaak tussen de provincie Noord-Holland en Heijmans opgeschort.

  Lees verder
 • Belastingaanslag 2017 op de mat

  (16-02-2017)

  De jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen is weer bij u in de brievenbus gevallen. Op deze aanslag kan onder andere het bedrag voor rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en ozb (onroerendezaakbelasting) staan. Ook vindt u er de WOZ-waarde van uw woning of bedrijf.

  Lees verder
 • Berkhout kijkt vooruit

  (12-02-2017)

  Berkhouters en Bobeldijkers zijn trots op het dorp. De saamhorigheid is groot en het verenigingsleven actief. Een landelijk gelegen dorp gelegen aan doorgaand vaarwater, maar vlakbij de stad. Redenen genoeg voor de inwoners om te blijven wonen in hun groene en actieve dorp. Natuurlijk zijn er ook kansen en wensen. Daarom kwamen vrijdagavond 10 februari ruim 120 Berkhouters bijeen voor het dorpsgesprek in de Ridder. Een gesprek met elkaar en met het college van gemeente Koggenland.

  Lees verder
 • Proef met HVC-afvalcoaches geslaagd

  (08-02-2017)

  Zes maanden lang voerden vier afvalcoaches van HVC in de gemeente Koggenland gesprekken met bijna 1600 huishoudens over afval. De inzet van de afvalcoaches en het effect ervan is zo positief dat er een vervolg komt.

  Lees verder
 • Gemeenteraad stelt Regionale Structuurschets vast

  (24-01-2017)

  Wat zijn de kernkwaliteiten van de regio en hoe kunnen de gemeenten die meer benutten? Het antwoord op deze vraag is vastgelegd in de Regionale Structuurschets Westfriesland, welke de gemeenteraad van Koggenland op 23 januari vaststelde.

  Lees verder
 • Hoe ziet u Berkhout graag over 10 jaar?

  (19-01-2017)

  Na de dorpsgesprekken vorig jaar met Scharwoude, Hensbroek en Zuidermeer gaan de collegeleden nu in gesprek met de inwoners van Berkhout over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. De inwoners hebben een uitnodigingsbrief ontvangen.

  Lees verder
 • Provincie schrapt bedrijventerrein Distriport

  (21-12-2016)

  Het college van B&W heeft kennis genomen van een besluit van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om Distriport als bedrijventerrein niet te ontwikkelen en het terrein uit de markt te halen.

  Lees verder

Pagina opties