Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Koggenland eert veteranen

  (24-05-2017)

  Vrijdagavond 9 juni organiseert gemeente Koggenland de tweede lokale Veteranenontmoeting voor alle Koggenlandse veteranen. Op deze manier tonen we onze waardering en eert de gemeente Koggenland zijn veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid op veel plaatsen in de wereld. De gemeente organiseert deze lokale bijeenkomst omdat niet alle veteranen in de gelegenheid zijn om de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni in Den Haag bij te wonen.

  Lees verder
 • Werken met behoud van uitkering is een kans

  (23-05-2017)

  Wethouder Caroline van de Pol is trots op WerkSaam Westfriesland: “Sommige mensen hebben een duwtje in de rug nodig. WerkSaam biedt mensen dit duwtje”

  Lees verder
 • Eerste dorpsgesprek Obdam - Obdammers zien kansen

  (22-05-2017)

  Het mooie weer weerhoudt de inwoners van het westelijk deel van Obdam niet om op maandagavond 22 mei met elkaar vooruit te kijken. Vooruitkijken naar de toekomst van Obdam. Wat gaat er goed en wat zijn de kansen? Dit doen zij tijdens hun dorpsgesprek samen met burgemeester Posthumus, wethouder Bijman, wethouder van de Pol en wethouder Knijn.

  Lees verder
 • Goede doelen uitdaging 2017

  (18-05-2017)

  Jongerenwerk Koggenland heeft dit jaar weer op 25 Mei (hemelvaartsdag)  de Goede Doelen Uitdaging. Jongeren uit de gemeente Koggenland hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan dit jaarlijks project. De jongeren zetten zich in voor een goed doel en gaan als beloning met alle groepen de dag na de actie naar Walibi.  Alle deelnemers zijn herkenbaar aan de gekleurde Goede Doelen Uitdaging shirts met het logo erop. 

  Lees verder
 • Veel belangstelling voor De Tuinen in Ursem

  (11-05-2017)

  Hoe wil men wonen in Ursem? Deze vraag stond dinsdagavond centraal tijdens de door de gemeente en projectontwikkelaar Timpaan georganiseerde informatieavond in brede school Batter in Ursem. Belangstellenden, en dat waren er veel, werden geïnformeerd over nieuwbouwplan De Tuinen. Daarnaast was de avond bedoeld om te inventariseren wat de woningbehoefte is in Ursem.

  Lees verder
 • Burgemeester Posthumus: “Samen bereik je meer”

  (02-05-2017)

  Of u nu een nieuw paspoort nodig hebt, gaat verbouwen, een evenement organiseert of ondersteuning nodig hebt bij zaken die u niet zelf kunt regelen: u wilt graag goed geholpen worden door uw gemeente. En om u nóg beter van dienst te zijn, is de gemeente Koggenland een traject gestart waarin alle medewerkers getraind worden om verbetering aan te brengen in de dagelijkse dienstverlening.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Obdam in mei en juni

  (01-05-2017)

  Een nieuw vervolg in onze dorpsgesprekken: Obdam is aan de beurt. De collegeleden gaan in gesprek met de inwoners van Obdam over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. Dit doen zij verspreid over twee avonden, een in mei en een in juni. De inwoners van Obdam ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek met daarin informatie over datum en plaats en hoe zij zich kunnen aanmelden.

  Lees verder
 • Lintjesregen 2017

  (26-04-2017)

  Tijdens de Lintjesregen 2017 op woensdag 26 april ontvingen vier inwoners een Koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Posthumus. Eén inwoner werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees verder
 • Inwoners steken handen uit de mouwen: burgemeester trots op energie

  (26-04-2017)

  Eén jaar na het starten van dorpsgesprekken kijken we graag met u terug. Er zijn vijf dorpsgesprekken gehouden en de volgende gesprekken (met Obdam) zijn alweer ingepland. Zo’n 91 inwoners uit Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer, Berkhout en Ursem zijn bezig met maar liefst 22 initiatieven.

  Lees verder
 • Lancering WerkBij Westfriesland

  (21-04-2017)

  WerkBij Westfriesland is sinds 10 april 2017 hèt online platform waar bedrijven en jong talent elkaar vinden, boeien en worden verbonden. WerkBij Westfriesland is een social media marketingproject om Westfriese bedrijven en jong talent aan elkaar te koppelen. Daarnaast kunnen beide partijen elkaar via het platform ontmoeten en zichzelf profileren via www.werkbijwestfriesland.nl, Facebook, Instagram en Youtube.

  Lees verder
 • Koggenland stimuleert muziek op basisscholen

  (18-04-2017)

  De gemeente Koggenland heeft voor het jaar 2017 geld beschikbaar gesteld om het muziekonderwijs op onze twaalf basisscholen te stimuleren. Dit geld mag besteed worden aan algemene muzikale vorming of aan muziekprojecten. Alle basisschoolleerlingen kunnen van deze regeling profiteren.

  Lees verder
 • Ursem droomt van dorpshuis

  (06-04-2017)

  Een dorpshuis. Dat is echt een wens van Ursemmers. En dan het liefst een dorpshuis waar overdag ook in gebiljart kan worden en waar ’s avonds jongeren in kunnen. Ook voor kunst en cultuur moet een plek zijn. Deze wensen kwamen duidelijk naar voren tijdens het dorpsgesprek in Ursem. Inwoners zien nog meer kansen en zijn tevens bereid om de handen uit de mouwen te steken. De gemeente kan ondersteunen waar nodig.

  Lees verder
 • Dorpsgesprek Ursem

  (15-03-2017)

  Na de dorpsgesprekken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer en Berkhout gaan de collegeleden nu in gesprek met de inwoners van Ursem over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. De inwoners van Ursem ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek.

  Lees verder
 • Berkhout kijkt vooruit

  (12-02-2017)

  Berkhouters en Bobeldijkers zijn trots op het dorp. De saamhorigheid is groot en het verenigingsleven actief. Een landelijk gelegen dorp gelegen aan doorgaand vaarwater, maar vlakbij de stad. Redenen genoeg voor de inwoners om te blijven wonen in hun groene en actieve dorp. Natuurlijk zijn er ook kansen en wensen. Daarom kwamen vrijdagavond 10 februari ruim 120 Berkhouters bijeen voor het dorpsgesprek in de Ridder. Een gesprek met elkaar en met het college van gemeente Koggenland.

  Lees verder
 • Gemeenteraad stelt Regionale Structuurschets vast

  (24-01-2017)

  Wat zijn de kernkwaliteiten van de regio en hoe kunnen de gemeenten die meer benutten? Het antwoord op deze vraag is vastgelegd in de Regionale Structuurschets Westfriesland, welke de gemeenteraad van Koggenland op 23 januari vaststelde.

  Lees verder

Pagina opties