Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Programma's Oranjeverenigingen Koningsdag 2018

  Tijdens Koningsdag vrijdag 27 april bruist onze gemeente van de activiteiten. Wat doet u op deze dag? Bekijk de programma's van de Oranjeverenigingen in Koggenland.

  Lees verder
 • Nep-loverboy op kermis De Goorn 14 april

  “Hé schatje, wat zie je er mooi uit. Mag ik je telefoonnummer?” Met deze woorden sprak een nep-loverboy 22 meisjes aan in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Zes meisjes gaven hun telefoonnummer. De andere zestien gaven hun nummer niet af, maar vonden het lastig om nee te zeggen en weg te lopen.

  Lees verder
 • Coalitie Koggenland bekend

  Goed nieuws uit Koggenland. De coalitie is rond en bestaat uit drie partijen: VVD, CDA en Welzijn Koggenland.

  Lees verder
 • Dit is de nieuwe raad van Koggenland

  Betrokken en hartelijk: zo kan de beëdiging van de 19 nieuwe raadsleden genoemd worden. Onder applaus van de burgemeester, griffier, familie, kennissen en medewerkers van Koggenland werden zij warm onthaald in de raadszaal.

  Lees verder
 • 300 straatnaamideeën voor nieuwbouwwijk De Tuinen

  We ontvingen maar liefst 300 inzendingen op onze oproep aan Ursemmers om hun ideeën voor een straatnaam in te sturen voor de nieuw te bouwen wijk De Tuinen in Ursem. De inzendingen kwamen in de eerste twee weken van februari binnen via Facebook, de website en e-mail.

  Lees verder
 • Raad in oude samenstelling neemt afscheid

  Dinsdagavond 27 maart om 21.00 uur nam de gemeente Koggenland afscheid van de raad in de oude samenstelling. Dit gebeurde tijdens de speciale afscheidsraad in het gemeentehuis.

  Lees verder
 • Succesvolle Landelijke opschoondag

  Zaterdag 24 maart stond in het teken van de Landelijke Opschoondag. Door heel Koggenland heen zijn opschoonacties aangemeld. Van een bewoner die zelf een ronde doet tot groepen met ouders en kinderen. Dankzij hun enthousiasme is Koggenland weer een stuk schoner.

  Lees verder
 • Officiële uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Vrijdagochtend 23 maart heeft het centraal stembureau de officiële uitslag van de gemeente Koggenland bekendgemaakt. Bekijk de officiële uitslag, een overzicht van de stemverdeling en de benoemde raadsleden.

  Lees verder
 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  Woensdag 21 maart heeft u gestemd voor een nieuwe gemeenteraad 58,9% van de stemgerechtigden hebben in Koggenland gestemd. Bekijk hier de uitslag.

  Lees verder
 • Uitslag raadgevend referendum Wiv

  Op 21 maart werd ook een raadgevend referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De uitslag in Koggenland luidt:

  Lees verder
 • Koggenland actief naar stembus

  Pluk de dag! Een aantal Koggenlanders was al vroeg uit de veren om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Posthumus bracht zijn stem uit in Spierdijk. Daarna bezocht hij samen met gemeentesecretaris Answerd Beuker alle stembureaus in Koggenland.

  Lees verder
 • Denk mee over het zonneparkenbeleid

  De gemeente wordt steeds vaker benaderd door initiatiefnemers van zonneparken. Een zonnepark is een veld met zonnepanelen, waarmee schone energie kan worden opgewekt. Inwoners krijgen de mogelijkheid om onder andere mee te denken over mogelijke locaties voor de aanleg van zonneparken. U kunt uw mening geven via www.koggenland.nl/zonneparken.

  Lees verder
 • Landelijke Opschoondag in Koggenland. Help mee!

  Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. De gemeente Koggenland wil diverse opruimacties organiseren waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om het zwerfafval op te ruimen. Samen houden we Koggenland schoon. Dat is niet alleen snel gedaan, maar ook heel gezellig!

  Lees verder
 • Belastingaanslag 2018

  De komende week valt bij alle inwoners van Koggenland de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen 2018 op de deurmat. Op deze aanslag kan onder andere het bedrag voor rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en ozb staan. Ook vindt u er de WOZ-waarde van uw woning/bedrijf op terug.

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Een vrijwilliger die altijd en voor iedereen klaarstaat? Een persoon waar bijna de hele club op draait? Misschien onzichtbaar, maar altijd enthousiast en boordevol energie die op zo veel vlakken belangeloos actief is?

  Lees verder
 • Nieuwe expositie 'Oost west thuis best' in gemeentehuis

  Komt u ook kijken naar de nieuwe expositie ‘Oost west thuis best’ van 5 maart tot en met vrijdag 25 mei in het gemeentehuis van Koggenland? Keramiek van Beata Petri uit Lublin (Polen), foto’s van Krijn van Klaveren uit Hauwert gemaakt in Tsjernobyl (Oekraïne) en Hollandse taferelen van Ria Zomer-van Klaveren uit De Goorn.

  Lees verder
 • Leerlingen ontwerpen natuurspeeltuin Berkhout

  Tikkeltje zenuwachtig, maar vooral enthousiast en trots. Het was af te lezen aan de gezichten van de leerlingenafvaardiging die namens alle kinderen van de Geert Holle school in Berkhout donderdagochtend 22 februari hun speeltuinontwerp aanboden aan burgemeester Posthumus in de raadzaal van Koggenland. Het ontwerp is voor de natuurspeeltuin die de gemeente voor de zomervakantie maakt bij het Berkhouter dorpsbos, vooraan het Lijsbeth Tijs park.

  Lees verder
 • Zeg NEE tegen alcohol en drugs voor minderjarigen

  Sinds 1 januari 2014 is het bij wet verboden voor jongeren onder de 18 jaar om alcohol en drugs te kopen of bij zich te hebben in de openbare ruimte. Dit is niet zonder reden: voor jongeren is alcohol extra schadelijk. Maar hoe gaat u als ouder een open gesprek met uw zoon of dochter aan om ervoor te zorgen dat zij zich ook aan de wet houden? Theatergroep Playback gaf in hun voorstelling ‘Onder Invloed’ in vijf herkenbare scenes weer hoe jongeren hun ouders op de proef stellen om wel alcohol en/of drugs te gebruiken voor hun 18e. Hoe zorgt u ervoor dat uw zoon of dochter begrijpt waarom u NEE zegt?

  Lees verder
 • Koggenland gaat voor glasvezel

  Koggenland gaat voor razendsnel en stabiel internet voor álle inwoners. Netwerkbeheerder E‑Fiber is bereid om heel Koggenland van glasvezel te voorzien en voert de komende maanden campagne om dit mogelijk te maken.

  Lees verder
 • IRONMAN 70.3 komt naar Westfriesland

  Eén van de grootste duursportevenementen ter wereld – de IRONMAN – komt naar Westfriesland. De zeven Westfriese gemeenten hebben de handen ineengeslagen om de wereldberoemde triatlon mogelijk te maken. De 70.3 editie van IRONMAN gaat in de zomer van 2019 plaatsvinden.

  Lees verder
 • Dertien miljoen voor scholenbouw Avenhorn

  Investeren in de toekomst. Dat doet de gemeente Koggenland met de scholenbouw in Avenhorn. Een gebouw waarin de scholen Jozefschool, Overhaal en Ieveling worden gehuisvest. De locatie biedt ook ruimte voor een gymzaal, kinder- en peuteropvang en mogelijk voor woningen. Kinderen van 0 tot 12 jaar krijgen hier een plek om zich te ontwikkelen, passend bij de huidige visie op onderwijs. De gemeenteraad heeft 13 miljoen beschikbaar gesteld voor het bouwproces. Later volgt een investeringsvoorstel voor de inrichting van de openbare ruimte. Bekijk hier het filmpje over het project.

  Lees verder
 • Ursemmers bedenken straatnamen voor nieuwbouwwijk De Tuinen

  Groene Paprikastraat, Rozenbottellaan of toch liever Sprokkelhoutwende? Als inwoners van Ursem betere straatnamen weten voor de nieuwe woonwijk De Tuinen in Ursem, dan horen we dat graag. Ursemmers kunnen tot en met 15 februari hun ideeën doorgeven.

  Lees verder
 • Nieuwjaarstoespraak 2018

  “Koggenland staat voor mij symbool voor samen”, klonk het maandagavond 8 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis van Koggenland. Burgemeester Posthumus stond stil bij het 10-jarig bestaan van de gemeente en de kracht en energie in de Koggenlandse samenleving. Het college reikte deze avond ook de prijs uit voor de Vrijwilliger van het jaar aan Gerrit Schuijtemaker (Berkhout) en de prijs voor Sporter van het jaar aan Mike van der Velden (24 jaar, Ursem).

  Lees verder
 • Vrijwilliger en sporter van het jaar 2018

  Het college van Koggenland reikte maandagavond 8 januari tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarontmoeting in het gemeentehuis de prijs uit voor de Vrijwilliger van het jaar aan Gerrit Schuijtemaker (Berkhout) en de prijs voor Sporter van het jaar aan Mike van der Velden (24 jaar, Ursem). Burgemeester Posthumus stond deze avond ook stil bij het 10-jarig bestaan van de gemeente en de kracht en energie in de Koggenlandse samenleving.

  Lees verder
 • Lancering kookboek Koggenland10!

  We vieren feest: de gemeente Koggenland bestaat tien jaar! Feest vieren, dat doe je met elkaar. Het was burgemeester Posthumus die kwam met het idee iets met elkaar te maken dat het ‘gezamenlijke’ benadrukt. Het resultaat is een prachtig kookboek met recepten van inwoners vanuit alle dorpen. Gemaakt door de inwoners van Koggenland en voor de inwoners van Koggenland. Alle huishoudens in Koggenland treffen het kookboek halverwege december op de deurmat aan. Op 15 december om 15:15 uur is het kookboek gelanceerd. Het eerste exemplaar werd verloot onder de genodigden en uitgereikt aan Mascha Franssen-Rossenaar.

  Lees verder
 • Snel internet voor iedereen in Koggenland

  Het is zo ver: snel internet voor álle inwoners en bedrijven van Koggenland! Glasvezel maakt dit mogelijk. De gemeente Koggenland is straks de allereerste gemeente in Westfriesland met snel internet in de gehele gemeente, tot aan de laatste boerderij van een doodlopend landweggetje.

  Lees verder

Pagina opties