Pagina opties

Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Gemeente helpt bedrijven bij aanleg zonnepanelen

  De gemeente Koggenland en de provincie Noord-Holland willen de opwek van duurzame energie op grote daken vergroten. Dit doen zij door ondernemers die eigenaar zijn van een groot dak, dat nog niet is voorzien van zonnepanelen, gratis en vrijblijvend te helpen.

  Lees verder
 • Nieuwe aanpak voor vrijwilligers

  Om vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen, wordt het vrijwilligersteam van de gemeente Koggenland ondergebracht bij Vrijwilligerspunt Westfriesland. Deze organisatie gaat zich –in samenwerking met Stichting Netwerk- bezighouden met het werven van vrijwilligers en het matchen van vraag en aanbod. Ook verenigingen kunnen gebruik maken van de diensten van Vrijwilligerspunt Westfriesland.

  Lees verder
 • Monique Bonsen-Lemmers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Koggenland

  De gemeenteraad van Koggenland heeft afgelopen dinsdag het besluit genomen om mevrouw mr. Monique Bonsen-Lemmers (54) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Koggenland.

  Lees verder
 • Coronamaatregelen per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  Afstand houden is altijd de norm, coronamaatregelen

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
 • Kruising De Leet – Singel wordt onderzocht

  Op de kruising De Leet-Singel ontstaan nog te vaak gevaarlijke situaties en afgelopen maand is er opnieuw een ongeluk gebeurd. De gemeente neemt daarom extra attentie-verhogende maatregelen om weggebruikers op de voorrangssituatie te wijzen. De gemeente laat ook een second opinion uitvoeren om de huidige verkeerssituatie nogmaals te beoordelen.

  Lees verder
 • Wat vindt de Koggenlandse ondernemer? Ondernemerspeiling geeft inzicht.

  Ondernemers zijn overwegend positief over het ondernemersklimaat in Koggenland. Dat blijkt uit een ondernemerspeiling die de gemeente Koggenland heeft uitgevoerd om te meten hoe tevreden ondernemers zijn over de gemeente.

  Lees verder
 • Nederland bedankt veteranen die zijn ingezet in dienst van vrede, nu en in het verleden

  In Koggenland hangt op zaterdag 27 juni de vlag uit om de veteranen te eren. De Veteranendag is dit jaar landelijk in aangepaste vorm georganiseerd.

  Lees verder
 • Grens startersleningen omhoog

  Goed nieuws voor starters op de woningmarkt: de gemeenteraad heeft besloten om de grens voor de startersleningen te verhogen. Waar de starterslening voorheen kon worden aangevraagd tot een koopsom van € 186.792, is dat bedrag nu verhoogd naar € 248.000.

  Lees verder
 • Zorg- en taxivervoer in aangepaste vorm opgestart

  Vanaf maandag 8 juni 2020 is het zorg- en taxivervoer in Westfriesland in aangepaste vorm van start gegaan. De vervoersorganisaties zijn blij onze inwoners weer van dienst te kunnen zijn. Wel zijn er extra maatregelen genomen om dit veilig en goed te laten verlopen. De maatregelen gelden voor alle vervoersvormen: van Regiotaxi, Wmo-vervoer, ziekenvervoer tot dagbesteding voor volwassenen en jongeren. Cliënten van deze vervoersvormen zijn persoonlijk geïnformeerd over de richtlijnen.

  Lees verder
 • Bezoekers horecagelegenheden riskeren boete als zij zich niet aan de maatregelen houden

  De gemeente Koggenland heeft de afgelopen weken meerdere signalen van horecaondernemers ontvangen dat met name de jeugd zich niet houdt aan de coronaregels. Horecaondernemers blijven zelf verantwoordelijk voor de maatregelen met betrekking tot het coronavirus.  Als klanten echter weigeren zich aan de regels te houden, dan gaat de gemeente Koggenland helpen, door handhavers in te zetten.

  Lees verder
 • Het VNG Jaarcongres is volgend jaar op 15 en 16 juni

  ijsbaan De Westfries

  De datum voor het VNG Jaarcongres 2021 is bekend: op 15 en 16 juni komen 2500 lokale bestuurders naar de regio Westfriesland. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries in Hoorn. Het middagprogramma vindt door de hele regio plaats. Het avondprogramma is in en rondom de beoogde locatie Schouwburg Het Park.

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland start inwonerpanel

  De gemeente Koggenland start een inwonerpanel op. Als lid van ‘Koggenland Spreekt’ hebben inwoners direct invloed op de kwaliteit van de leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten. Inwoners kunnen hun mening geven over bijvoorbeeld de openbare ruimte, duurzaamheid en woningbouwprojecten. Meedoen is gratis en kost weinig tijd. Panelleden horen als eerste de uitkomst van het onderzoek, evenals wat de gemeente hiermee gaat doen.

  Lees verder
 • Gratis bootcamp voor inwoners Koggenland

  gratis bootcamp

  De jongerenwerkers van de gemeente Koggenland bieden in juni gratis bootcamps aan, op meerdere locaties in de gemeente. Dat doen zij in samenwerking met personal trainer Ewout Streefkerk. De bootcamp is toegankelijk voor jongeren vanaf 14 jaar en voor volwassenen van alle leeftijden.

  Lees verder
 • José ter Hofstede Wijnen uit Berkhout hijst op het gemeentehuis de vlag voor geslaagden

  Voordat José ter Hofstede Wijnen vorige maand aan zijn eindexamen begon, stond hij er niet al te best voor. Toch zou de vmbo-scholier uit Berkhout slagen, beloofde hij zijn vader. Ze sloten een weddenschap: als José zijn diploma zou halen zou zijn vader Niels de tas van zijn zoon buiten ophangen, in de hoogste mast van Koggenland.

  Lees verder
 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid je goed voor en informeer jezelf.

  Lees verder
 • Tijdelijke uitbreiding terrassen bij zes horecalocaties

  Zes horecalocaties hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni 12:00 uur tijdelijk hun terrassen uit te breiden.

  Lees verder
 • Corona-aanpak: de volgende stap per 1 juni

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

  Lees verder
 • Lokale en regionale aannemer gecontracteerd voor realisatie kindcentrum Avenhorn

  Ondanks de coronacrisis volgen de bouwactiviteiten voor het kindcentrum in Avenhorn elkaar snel op. Begin april is Heibedrijf Vroom gestart met het heiwerk. Afgelopen week is gestart met het graven van de bouwput. Vorige week zijn de overeenkomsten getekend met de bouwkundig aannemer Hecon Bouwgroep uit de Goorn en installatiebureau Rutgers uit Oostenblokker. Wethouder Bijman benadrukte tijdens het ondertekenmoment het feit dat het lokale en regionale aannemers zijn die gecontracteerd zijn voor de realisatie van het kindcentrum.

  Lees verder
 • Burgemeestersprocedure vervolgd

  De procedure voor de nieuwe burgemeester wordt vervolgd. Het streven is om op dinsdagavond 30 juni de voordracht voor de aanbeveling bekend te maken. De installatie van de burgemeester staat gepland voor woensdag 23 september.

 • Sporttrainingen creatief van start

  Vrijwilliger SC Dynamo begeleidt handbaltraining op de sportlocatie

  De nieuwe corona-richtlijnen van het RIVM bieden kinderen en jongeren meer ruimte voor georganiseerde buitensport. De gemeente heeft sportverenigingen met een buitenruimte opgeroepen trainingen te organiseren en ook niet-leden hierbij te betrekken. Op de Koggenlandse sportvelden zijn de eerste aangepaste trainingen al van start gegaan.

  Lees verder
 • Maatregelen coronavirus: vanaf 11 mei iets meer ruimte

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Lees verder
 • 4 Meiherdenking Koggenland op film

  4 mei 2020. Dodenherdenking.
  Ook even anders dit jaar. Vanochtend legden collegeleden een bloemenkrans op verschillende plekken in de gemeente Koggenland, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van latere vredesmissies en oorlogssituaties. De geplande herdenkingsbijeenkomsten in Berkhout, Obdam, Spierdijk en Ursem zijn gecanceld vanwege het coronavirus. Burgemeester Franx hield zijn toespraak digitaal, via een filmpje.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening van kracht

  Vanaf 30 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

  Lees verder
 • Huldiging beste ‘cyber agent’ van Koggenland

  Wie is de beste cyberagent van Koggenland? Spelers tussen de 8 en 12 jaar kunnen tot 8 mei laten zien wat ze kunnen in de game ‘Hackshield’. Op 13 mei wordt de beste cyberagent van Koggenland op dat moment, digitaal gehuldigd door burgemeester Astrid Nienhuis (Heemstede) en politievlogger Virgil de la Haye.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor vijf Koggenlanders

  Burgemeester Franx klaar om Koggenlanders te verrassen

  Vijf Koggenlanders ontvingen op vrijdag 24 april een Koninklijke onderscheiding. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was een fysieke uitreiking van de lintjes niet mogelijk. Burgemeester Jan Franx nam op 24 april via een videogesprek contact op met de gedecoreerde Koggenlanders om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. 

  Lees verder
 • Concept-RES NHN is klaar, u kunt reageren

  De 18 gemeenten van Noord-Holland Noord, de provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken samen aan de Regionale Energie Strategie voor Noord-Holland Noord (RES NHN). De RES is een langjarige samenwerking om de CO2-uitstoot te verminderen.

  Lees verder
 • Financiële hulp voor zelfstandig ondernemers

  Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de overheid de banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig stellen en de vitaliteit van de economie ondersteunen.

  Lees verder
 • Meer huiselijk geweld door coronamaatregelen

  Door de coronamaatregelen zitten gezinsleden vaker noodgedwongen samen thuis, waardoor het risico op spanningen en geweld toeneemt. Professionals waarschuwen voor een stijging van het aantal huiselijk geweldsincidenten.

  Lees verder
 • Financiële steun voor zorgaanbieders

  De Westfriese gemeenten werken aan een financieel steunplan voor zorgaanbieders. Door de corona-maatregelen is het werk van veel zorgaanbieders een stuk lastiger geworden. De regiogemeenten bieden daarom financiële ondersteuning en ruimte om op een alternatieve en creatieve manier zorg te leveren.

  Lees verder
 • Terug naar school

  Het kabinet maakte op 21 april bekend dat basisscholen en kinderdagopvang na de meivakantie weer open gaan. Ook krijgen kinderen en jongeren meer ruimte om te sporten. De overige coronamaatregelen worden verlengd tot en met 19 mei. Dat betekent onder meer dat er een verbod blijft op het uitvoeren van contactberoepen en het bezoeken van bewoners van verzorgingshuizen. Ook het verbod op evenementen wordt verlengd - tot 1 september.

  Lees verder
 • Aangepaste Lintjesregen

  Vijf Koggenlanders ontvangen op vrijdag 24 april een Koninklijke onderscheiding. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is een fysieke uitreiking van de lintjes niet mogelijk. Burgemeester Jan Franx neemt op 24 april via een videogesprek contact op met de gedecoreerde Koggenlanders om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. Diezelfde dag maakt de gemeente via de website bekend wie de onderscheiding hebben ontvangen.

  Lees verder
 • Digitaal Alzheimer Café Westfriesland

  Vanwege het coronavirus zijn de bijeenkomsten van de Westfriese Alzheimer Cafés geannuleerd. Als alternatief voor deze bijeenkomsten organiseert Café Hoorn een online Alzheimer Café in de vorm van een video-opname. Deze is te zien op de website van Alzheimer Nederland.

  Lees verder
 • Boodschap wethouder Bijman aan ouders, zorgmedewerkers en mantelzorgers

  Voor ouders van thuiswonende kinderen, zorgmedewerkers en mantelzorgers is de coronacrisis soms zwaar.

  Lees verder
 • Bouw Kindcentrum Avenhorn gestart

  De eerste paal van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn aan de Buitenroede is de grond in! Op donderdag 9 april vond het officiële eerste paalmoment plaats. De bouw van het kindcentrum loopt door tot de zomer van 2021.

  Lees verder
 • Veiligheid gaat nu voor vrijheid

  Het is crisis. Crisis in de wereld, crisis in Nederland, crisis in Koggenland. Cafés, restaurants, kappers en sportscholen en -verenigingen blijven ook in Koggenland zeker tot en met 28 april gesloten. Scholieren en studenten blijven tot en met de meivakantie thuis. Naar de supermarkt of een rondje wandelen kan wel, het liefst alleen en op minimaal anderhalve meter afstand tot anderen.

  Lees verder
 • Evenementen afgelast

  Op 23 maart maakte het kabinet bekend tot 1 juni alle evenementen in Nederland te verbieden. Het is een van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Door het verbod worden in Koggenland meerdere evenementen afgelast, waaronder activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid en de kermissen in de verschillende dorpen.

  Lees verder
 • Burgemeestersprocedure opgeschort

  Als gevolg van de maatregelen m.b.t de coronacrisis wordt de procedure voor de vervulling van de vacature van burgemeester van de gemeente Koggenland opgeschort. Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Koggenland.

  Lees verder
 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?

  Lees verder
 • Koggennieuws eerder online

  25 maart - De nieuwe editie van het Koggennieuws staat nu online. Vier dagen eerder dan gebruikelijk, vanwege de ontwikkelingen rond de coronacrisis, die elkaar in hoog tempo opvolgen. De gemeente wil de inwoners van Koggenland zo goed en snel mogelijk op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Daarom wordt het Koggennieuws de komende tijd zo snel als mogelijk op de website geplaatst. De papieren krant wordt aan het eind van de week bezorgd.

  Lees het Koggennieuws hier.

 • Gemeente Koggenland zoekt gamers

  Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Koggenland op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van een game genaamd ‘HackShield’  leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

  Lees verder
 • Regionaal meldpunt dreigende situatie verwarde personen

  Het kan zijn dat mensen een gevaar worden voor zichzelf of anderen door een psychiatrische aandoening of verslaving. Soms is dan verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig. Vaak signaleert iemand anders in zijn of haar omgeving dat er iets aan de hand is, maar weet niet waar die zorgen neer te leggen. Dat kan vanaf nu bij het regionaal meldpunt. De regiogemeenten (Westfriesland) hebben het meldpunt bij GGD Hollands Noorden belegd.

  Lees verder
 • Huwelijksjubilarissen in het zonnetje gezet

  Op vrijdag 7 februari werden 38 Koggenlandse echtparen in het zonnetje gezet. Het afgelopen half jaar vierden deze echtparen hun 50-jarig huwelijksjubileum, reden voor de gemeente om ze uit te nodigen voor een heerlijke lunch op het gemeentehuis.

  Lees verder
 • Hans Blaauw vrijwilliger van het jaar en Dave Kok sporter van het jaar

  Het nieuwe jaar is ook in het gemeentehuis van Koggenland ingeluid. Op 6 januari ontving het college inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen om met elkaar te toosten op het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden ook de vrijwilliger en sporter van het jaar bekend gemaakt. Hans Blaauw is vrijwilliger van het jaar en Dave Kok mag de titel ‘sporter van het jaar’ dragen.

  Lees verder
 • Sollicitanten burgemeestersvacature

  In totaal hebben 19 personen gesolliciteerd voor burgemeester van Koggenland. Dit zijn 11 mannelijke en 8 vrouwelijke kandidaten. Van deze kandidaten hebben/hadden 11 personen een (fulltime) fnctie in het (lokaal) openbaar bestuur en 8 personen hebben/hadden een functie daarbuiten. De Commissaris van de Koning selecteert een aantal kandidaten die voldoen aan de profielschets.

  Lees verder
 • Ontwerp Kindcentrum klaar: meer ruimte voor bewegend leren

  Het ontwerp voor het Kindcentrum in Avenhorn is afgerond. Opvallend zijn de moderne technieken in het aanstaande Kindcentrum, zoals een digiwand die gamen en sporten met elkaar verbindt.  Naar verwachting geeft het college in de loop van deze maand groen licht voor de start van de bouw.

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland werkt alleen op afspraak

  Sinds 1 juni moet u een afspraak maken, voordat u langskomt bij de gemeente. Dat geldt ook voor het aanvragen van een reisdocument, rijbewijs op uittreksel. Het voordeel van werken op afspraak is dat u direct geholpen wordt. Bovendien zijn de medewerkers voorbereid, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden. Documenten ophalen kan nog wel zonder afspraak.

  Lees verder
 • Gemeenteraad neemt besluit over openbare ruimte, parkeer en verkeer rondom kindcentrum Avenhorn

  De plannen voor het nieuwe kindcentrum Avenhorn krijgen steeds meer vorm! Op 20 mei behandelt de gemeenteraad voorstellen voor de inrichting van de openbare ruimte, parkeren en verkeer. Ook wordt dan het bestemmingsplan gewijzigd. Om de maatregelen uit te kunnen voeren wordt een budget gevraagd van € 3.2 miljoen.

  Lees verder
 • Jan Franx nieuwe burgemeester Koggenland

  Per 8 april treedt de heer Jan Franx aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. De commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft de heer Franx maandagavond 1 april benoemd. De heer Franx kent het Westfriese goed, hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en is daar ook tien jaar wethouder geweest. Momenteel is hij wethouder van de gemeente Gooise Meren.

  Lees verder