Sinds 2021 heeft Koggenland een kindergemeenteraad en een kinderburgemeester. De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van groep 7 van diverse Koggenlandse basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen uit Koggenland voor één schooljaar.

Zo leren kinderen hoe onze democratie werkt, ook bijvoorbeeld over de gemeenteraadsverkiezingen in april 2022. En laten wij zien dat het meedoen van kinderen belangrijk is (kinderparticipatie).

Op de foto

De kinderen van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester uit schooljaar 2023 - 2024.

Burgemeester Bonsen op de foto met de kinderen van de kindergemeenteraad 2023-2024.

Samenstelling kindergemeenteraad

Op 23 november 2023 is de kinderraad voor het schooljaar 2023 - 2024 officieel geïnstalleerd door de burgemeester van Koggenland, Monique Bonsen.

Kinderburgemeester

  • Maaike, basisschool Langereisschool

Leden van de kindergemeenteraad

  • Lotte, basisschool Kelderwerf
  • Lex, basisschool Bavoschool
  • Mahdi, basisschool Grosthuizerschool
  • Dez, basisschool De Sprankeling
  • Tess, basisschool De Caegh
  • Amy, basisschool Ieveling

Wat doet de kindergemeenteraad?

De kinderen praten en denken mee over actuele onderwerpen die zij belangrijk vinden. Ze bedenken hun eigen plannen. De gemeente helpt de kinderen met het uitvoeren van de plannen.

De kinderburgemeester en kindergemeenteraad doen ook mee aan activiteiten. Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas. De kinderen kunnen ook gevraagd worden om bij een opening of onthulling aanwezig te zijn. Zo ontdekken we samen wat de kinderburgemeester en kindergemeenteraad allemaal kan doen.

De kindergemeenteraad (schooljaar 2022-203) heeft een video gemaakt over pesten. 

Bekijk de video

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over de kindergemeenteraad neemt u contact op met Wendy Hogerheijde van Team Beleid, via w.hogerheijde@koggenland.nl 

De kindergemeenteraad komt een aantal keer per schooljaar bij elkaar.