Sinds 2021 heeft Koggenland een kindergemeenteraad en een kinderburgemeester. De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van groep 7 van diverse Koggenlandse basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen uit Koggenland voor één schooljaar (2021-2022).

Zo leren kinderen hoe onze democratie werkt, ook bijvoorbeeld over de gemeenteraadsverkiezingen in april 2022. En laten wij zien dat het meedoen van kinderen belangrijk is (kinderparticipatie).

Op de foto

Burgemeester Monique Bonsen samen met de kinderen van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester (tweede van rechts). 

Wat doet de kindergemeenteraad?

De kinderen praten en denken mee over actuele onderwerpen die zij belangrijk vinden. Ze bedenken hun eigen plannen. De gemeente helpt de kinderen met het uitvoeren van de plannen.

De kinderburgemeester en kindergemeenteraad doen ook mee aan activiteiten. Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas. De kinderen kunnen ook gevraagd worden om bij een opening of onthulling aanwezig te zijn. Zo ontdekken we samen wat de kinderburgemeester en kindergemeenteraad allemaal kan doen.

Samenstelling Kindergemeenteraad

Op 3 november 2021 is de allereerste kinderraad en kinderburgemeester geïnstalleerd door de burgemeester van Koggenland, Monique Bonsen. 

Samenstelling voor het schooljaar 2021-2022

Kinderburgemeester

  • Amber Beentjes, basisschool De Ark in Hensbroek

Leden van de kindergemeenteraad

  • Bink Nuberg, basisschool De Caegh in Obdam
  • Luuk Schipper, basisschool De Kelderswerf in Obdam
  • Sonna Blom, basisschool De Ieveling in Avenhorn
  • Julka van 't Hof, basisschool Bavoschool in Ursem
  • Mees Wellink, basisschool De Sprankeling in Avenhorn
  • Anne Klaij, basisschool Geert Holle in Berkhout
  • Jalisa Poeth, basissschool St. Bernadetteschool in Zuidermeer

Nieuwsbrieven

Dé nieuwsbrief van de kindergemeenteraad!  Met leuke nieuwtjes, plannen en weetjes over wat de kindergemeenteraad allemaal doet. 

Meer informatie en contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Henk Wagenaar, strategisch adviseur van de gemeente via h.wagenaar@koggenland.nl of (0229) 54 83 38.