Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Gemeente helpt woningeigenaren verduurzamen

  Samen met de organisatie Winst uit je Woning organiseert de gemeente Koggenland een inkoopactie voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en warmtepompen.

 • Lezing over Slag op de Zuiderzee en expositie over Hensbroek en Obdam

  Komende tijd wordt er weer volop aandacht besteed aan de geschiedenis van Koggenland. Op 30 mei wordt een lezing gegeven over de Slag op de Zuiderzee en de expositie “De canon van Hensbroek en Obdam” is de hele maand mei te bewonderen in Obdam.

 • Extra raadsvergadering naar aanleiding van het vertrek van wethouder Rosalien van Dolder

  Op verzoek van burgemeester Bonsen-Lemmers hebben de fractievoorzitters een extra openbare raadsvergadering belegd voor 22 mei 2024 naar aanleiding van het vertrek van Rosalien van Dolder.

  Logo Koggenland
 • Wethouder Rosalien van Dolder dient ontslag in

  Wethouder Rosalien van Dolder heeft op 7 mei 2024 per direct haar ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Koggenland.

 • Vaarseizoen en zomerregeling Rustenburgersluis gestart

  Op woensdag 1 mei is het vaarseizoen van start gegaan. Dat betekent dat vrijwilligers de Rustenburgerschutsluis volgens de zomerregeling bedienen.

 • Terugblik Nationale Herdenking

  Op 4 mei vond op verschillende plaatsen in de gemeente de traditionele 4 herdenkingsbijeenkomst plaats. Burgemeester Monique Bonsen was samen met kinderburgemeester Maaike aanwezig bij de herdenking in Berkhout, waar de burgemeester een toespraak hield in de Berkhouterkerk en een krans legde bij het oorlogsmonument in het dorp.

 • Onderzoek naar prikkelarm wonen in Obdam

  Om allerlei redenen kunnen sommige mensen niet goed meedoen in reguliere woningen en woonwijken. De hoeveelheid aan prikkels van buiten staan hun functioneren en/of herstel in de weg. Om ook in Westfriesland een plek te bieden aan enkele van deze inwoners, is er regionaal onderzoek gedaan naar een geschikte plek.

 • Koggenland zet maar liefst negen inwoners in het zonnetje tijdens de traditionele Lintjesregen

  Negen Koggenlanders ontvingen op vrijdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Monique Bonsen: ‘Dat ik dit jaar maar liefst negen inwoners onze waardering kan overbrengen door een Koninklijke Onderscheiding uit te reiken, is prachtig. Vrijwilligers zijn de rijkdom van een gemeenschap en onze gemeente mag heel trots zijn op deze grote betrokkenheid. Vrijwilligers zorgen ervoor dat inwoners kunnen genieten van toneel, muziek, sport, samenkomen tot aan een luisterend oor wanneer dat nodig is. Dat de leuke dingen georganiseerd worden, maar ook dat achter de schermen de minder leuke klussen gedaan worden. Allemaal stuk voor stuk belangrijk. Inwoners die dit jarenlang, belangeloos en voor verschillende clubs en verenigingen doen, verdienen dit waardevolle grote compliment.’

  Koninklijke onderscheiding
 • Start bouw Pioenhof Hensbroek gevierd

  De start van de bouw van nieuwbouwproject Pioenhof Hensbroek is met de toekomstige bewoners gevierd in aanwezigheid van wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland, adjunct-directeur John Noordeloos van ontwikkelaar Timpaan, aanvullen van aannemer Henselmans en aanvullen van aannemer Vastbouw.