Geplande wegwerkzaamheden in de gemeente Koggenland worden weergegeven op de externe website Melvin. Tik op de onderstaande knop 'Online overzicht wegwerkzaamheden' om een actueel overzicht te raadplegen. Naast geplande werkzaamheden worden omleidingsroutes weergegeven.

Online overzicht wegwerkzaamheden (externe website)

Ernstige verkeershinder A7 tussen Hoorn en Amsterdam, vanaf 5 april 2024

Rijkswaterstaat start op vrijdagochtend 5 april met het versterken van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden duren 5 maanden en moeten op 1 september 2024 zijn afgerond. Weggebruikers op en rond de A7 tussen Hoorn en Amsterdam moeten rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd, die kan oplopen tot 1 uur. 

Tijdens een inspectie in oktober 2022 bleek dat de steunpunten van de brug niet meer voldoen aan het vele en zware verkeer van deze tijd. De brug moet worden versterkt met extra wapeningsstaal.

Werk thuis of reis anders

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om tussen april en september, indien mogelijk, thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo zet de NS langere treinen in en de intercity stopt in de spits op station Purmerend. Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de beperkte doorgang op de brug. Om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren komen er gratis kortingskaarten voor de trein beschikbaar. Ook wordt er een digitaal platform met app ingericht waarmee weggebruikers een beloning bij elkaar kunnen sparen voor elke keer dat ze niet in de auto stappen. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk op de projectsite: www.rws.nl/a7purmerend(externe link).

Weggebruikers die toch de weg op moeten wordt geadviseerd de A7 te blijven gebruiken, niet te gaan sluipen en hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanner op www.rws.nl/werkzaamheden(externe link) en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Ernstige verkeershinder op A7 tussen Hoorn en Amsterdam

Uitbreiding stroomnet van Berkhout, mei-juli 2024

Liander breidt in de periode 13 mei - half juli 2024 het stroomnetwerk van Berkhout uit.

Lees meer over deze werkzaamheden 

Vervanging fietspad Berkhouterweg, eind juni-half augustus 2024

Het fietspad langs de Berkhouterweg wordt vervangen. Het nieuwe fietspad wordt gemaakt van beton en verbreed naar 4 meter. Zo is het fietspad straks comfortabel en veilig te gebruiken voor het fietsverkeer. Tussen het spoor en het sportcomplex komt naast het fietspad een nieuw trottoir, zodat voetgangers hier niet meer op het fietspad hoeven te lopen. Op de afbeelding is met rood aangegeven op welk deel van het fietspad wordt gewerkt.

Te vervangen fietspad Berkhouterweg, tussen spoorlijn en rotonde Middelweg - Venneweg
Te vervangen fietspad Berkhouterweg, tussen spoorlijn en rotonde Middelweg - Venneweg

Planning werkzaamheden

KWS Infra voert de wegwerkzaamheden uit. De geplande startdatum is maandag 24 juni 2024, de werkzaamheden nemen ongeveer 7 weken in beslag. Fietsers worden omgeleid via de Grote Waal. Ook moet een rijstrook van de weg tijdens deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten worden in verband met de veiligheid. De start- en de einddatum zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De aannemer plaatst voor de start van het werk borden om de werkzaamheden aan te kondigen. 

Overlast werkzaamheden

Wegwerkzaamheden geven overlast voor weggebruikers. De aannemer doet zijn best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met I. Reus via telefoonnummer 0229 25 22 00. U kunt uw vraag ook stellen via www.hoorn.nl/vraag. 

Provincie Noord-Holland

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. Het doel van het project is het verbeteren van de verkeersveiligheid en fietsbereikbaarheid.