Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu(externe link). Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Hulp bij geldzorgen

  Steeds meer mensen zoeken in deze tijd van inflatie en stijgende energieprijzen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen.

 • Ondertekening Woondeal: Belangrijke stap om woningtekort terug te dringen

  Op woensdag 15 maart 2023 vond in Purmerend de ondertekening plaats van de Woondeals die het Rijk sluit met verschillende regio's waaronder ook de regio Noord-Holland Noord.

 • Asielzoekers gearriveerd in paviljoen Julianastraat

  Van 15 maart tot 1 november biedt het paviljoen op het weiland aan de Julianastraat, grenzend aan RKEDO, onderdak aan zo'n 200 asielzoekers.

 • Samen zwerfafval rapen

  Zaterdag 18 maart stond Koggenland in het teken van de Landelijke Opschoondag. Inwoners gaan die dag de straat op om zwerfafval te rapen. Koggenland is een schone gemeente, maar het kan nog steeds beter.

 • Klussen voor het goede doel

  Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) organiseren de jongerenwerkers van de gemeente Koggenland een nieuwe editie van de Goede Doelen Uitdaging. Bij dit terugkerende evenement zetten jongeren acties op touw om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Jongeren kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 18 april opgeven.

 • Formulierenbrigade biedt hulp bij belastingaangifte

  De Formulierenbrigade biedt inwoners van de gemeente Koggenland gratis hulp bij het indienen van hun belastingaangifte. Inwoners die moeite hebben met de aangifte kunnen in maart en april iedere woensdagmiddag terecht bij het belastingspreekuur in de bibliotheek in De Goorn. Daar zitten deskundige vrijwilligers klaar om te helpen.

 • Snoeiafval gratis inleveren

  HVC rijdt in april en mei weer een aantal speciale ‘snoeiroutes’ in gemeente Koggenland waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophalen.

 • Aanmelden spreekuur adviseur Duurzaam Bouwloket

  Een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket adviseert u welke maatregelen u kunt nemen om uw woning stapsgewijs energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij te maken.