De wereldberoemde triatlonwedstrijd IRONMAN komt dit jaar weer naar Westfriesland. Het sportevenement vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni. 

Op zaterdag 22 juni kunnen kinderen van 6 tot en met 15 jaar deelnemen aan de Kids of Iron, een run-bike-run (achtereenvolgens hardlopen, fietsen en weer hardlopen) of minitriatlon (zwemmen, fietsen, hardlopen) over delen van het parcours van IRONMAN. De afstanden en onderdelen van de Kids of Iron variëren per leeftijdsgroep. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen in Koggenland actief sporten,’ zegt sportwethouder Bart Krijnen. ‘Dit evenement is een perfecte mogelijkheid om te proeven aan de triatlonsport of te ontdekken dat je talentvol bent op een van de drie onderdelen.’ Kijk voor meer informatie over Kids of Iron op www.kidsofiron.nl.

Spektakelstuk

Op zondag 23 juni vinden meerdere IRONMAN-wedstrijden plaats. Het spektakelstuk van de dag is de IRONMAN 70.3 die om 7.00 uur van start gaat. De atleten zullen achtereenvolgens 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn, 90 kilometer fietsen door de zeven Westfriese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door het historische centrum van Hoorn. De routes zijn te bekijken op de website www.ironman.com/im703-westfriesland-course. Wethouder Krijnen zegt dat Koggenlandse atleten zich volop aan het voorbereiden zijn. ‘Ik hoor en zie om me heen dat mensen in Koggenland al hard aan het trainen zijn voor de IRONMAN: mooi om te zien!’