Sinds afgelopen zomer kunnen sportliefhebbers in de Koggenhal in De Goorn terecht om te sporten in blacklight. In een donkere zaal en met behulp van UV-lampen worden bekende sporten veranderd in een spectaculaire ervaring.

Bij het sporten in blacklight wordt de hal volledig verduisterd. Het enige licht is afkomstig van blacklights (UV-lampen). De kleding, lijnen en - afhankelijk van de sport - bijvoorbeeld de bal, het net of het doel worden voorzien van fluorescerende materialen, waardoor deze oplichten. Zo kan van bijna elke sport een blacklightsport worden gemaakt. Voorbeelden van sporten die beoefend kunnen worden zijn voetbal, handbal, volleybal, trefbal, tennis, badminton, rugby, frisbee en voetvolley.

Teamuitjes en kinderpartijtjes

De hal, inclusief blacklightmaterialen, kan worden gehuurd voor diverse activiteiten. Bijvoorbeeld voor het organiseren van teamuitjes, kinderpartijtjes en andere groepsactiviteiten. Ook kunnen er sporttrainingen met blacklight worden gegeven. De benodigde materialen, zoals ballen, hesjes en hoedjes, kunnen in de Koggenhal worden geleend. Daarnaast kan er bij de online boeking fluorescerende tape worden bijgekocht.

Reserveren

Een actueel overzicht van de beschikbaarheid van de Koggenhal is te vinden via koggenland.accommodatiehuur.nl(externe link). Van donderdag tot en met zondag kan een compleet arrangement worden afgenomen, inclusief een drankje en eventueel hapje in het naastgelegen Sportcafé. Voor meer informatie over sporten in blacklight is Kevin Vreeker beschikbaar, via k.vreeker@koggenland.nl of (06) 51 17 65 25.