In de week van 28 september tot 4 oktober vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats, een landelijk initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Ook gemeente Koggenland doet mee en noemt deze week ‘’De Week van de Ontmoeting’’

Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen kan overkomen, bij zichzelf of bij een ander. Het kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Gemeente Koggenland wil dit voorkomen en verminderen door het stimuleren van ontmoetingen en het versterken va sociale contacten.

‘De Week van de Ontmoeting’ is voor iedereen, van jong tot oud. Tijdens deze week organiseren inwoners van Koggenland diverse activiteiten zoals de Koffiesoos in Obdam, samen eten in Wogmeer en de open inloop met spelletjes in de Goorn. Door deze activiteiten samen met inwoners onder de aandacht te brengen hoopt gemeente Koggenland iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen maar ook om te laten weten wat er allemaal te doen is binnen de gemeente. Kijk voor meer activiteiten op de website www.koggenland.nl/ontmoet en sluit aan.

Foodtruck

Om mensen samen te brengen tijdens deze ontmoetingsmomenten faciliteert gemeente Koggenland een foodtruck die langsgaat bij alle activiteiten. Daarom is gemeente Koggenland opzoek naar inwoners die mooie initiatieven hebben zoals een (sport)activiteiten, koffiesoos of bijeenkomsten waarbij de foodtruck langs kan komen.

Oproep

Organiseert u een (sport)activiteit, koffiesoos of bijeenkomst en wilt u dat onder de aandacht brengen tijdens de ‘Week van de Ontmoeting’ en wilt u dat er een foodtruck langs komt bij uw activiteit of club? Stuur dan voor 17 september een e-mail naar m.verhagen@koggenland.nl