Inwoners van Koggenland die anderen willen helpen met verduurzamen kunnen zich binnenkort gratis laten opleiden tot energiecoach. Op 20 en 22 februari starten samenwerkende duurzaamheidsorganisaties uit Westfriesland, waaronder Koggenland Energie Neutraal, met een wekelijkse cursus in Opmeer en Hoogkarspel.

De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur. De cursisten leren op een praktische en begrijpelijke manier over de fijne kneepjes van energiebesparing. Zo leren ze onder andere over isoleren en ventileren, energie opwekken en opslaan en duurzaam verwarmen. Na afronding van de cursus zijn de energiecoaches klaar om hun kennis over te dragen. Ze gaan op afspraak op bezoek bij inwoners van Koggenland om hen te helpen bij het energiezuinig maken van hun woning.

Voor de cursus werkt Koggenland Energie Neutraal samen met Warm Medemblik, Warm Opmeer, Warm Hoorn (in oprichting) en Warm SED (in oprichting). Tijdens de cursus leren de deelnemers ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere gemeentes.

Aanmelden

De wekelijkse cursus vindt plaats op dinsdagen (vanaf 20 februari) in het gemeentehuis van Drechterland en op donderdagen (vanaf 22 februari) in het gemeentehuis van Opmeer. De aanvang van beide cursussen is 19.30 uur. GeĆÆnteresseerden kunnen zich aanmelden via cursus@huisenergieneutraalmaken.nl, onder vermelding van hun voorkeurslocatie (Drechterland of Opmeer).