Yoeri Havik won afgelopen vrijdag een gouden medaille op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines gehaald. De Avenhornse wielrenner bleef met 76 punten de Duitser Roger Kluge en de Belg Fabio van den Bossche voor.

Het is voor Yoeri zijn eerste medaille op een WK. Vorig jaar werd hij Europees kampioen op de koppelkoers met Jan-Willem van Schip. Op de puntenkoers rijden de renners 160 rondes (40 kilometer). Om de tien rondes is er een sprint waarbij de eerste vijf renners punten krijgen. Het dubbelen van het peloton levert 20 punten op.

Yoeri werd begin dit jaar door de gemeente Koggenland benoemd tot sporter van het jaar 2021 (zie foto). De gemeente feliciteert Yoeri van harte met het behalen van zijn eerste gouden plak.