Op zondag 1 oktober organiseren atletiekvereniging ARO’88, Sportraad Koggenland en de gemeente Koggenland samen de Estafette Loop Koggenland (ELK). ELK is een laagdrempelig, recreatief evenement, dat bestaat uit een estafetteloop en een fiets- en wandeltocht.

De start en finish van zowel de estafette als de fiets- en wandeltocht is bij de Koggenhal in De Goorn. Daar zal ook sportwethouder Bart Krijnen zijn opwachting maken als deelnemer aan de estafette. De wethouder hoopt op een hoge opkomst. ‘Het doel van dit evenement is samen in beweging zijn, waarbij zowel wandelaars, fietsers als hardlopers kunnen deelnemen. Een uniek evenement dat de deelnemers langs alle dorpen van Koggenland brengt,’ aldus wethouder Krijnen.

Mensen die deelnemen aan de wandeltocht kunnen kiezen uit een route van 6 of 13 kilometer. Ook de fietsers hebben twee keuzes: een route van 26 of 44 kilometer. Voor de estafetteteams is er een route van 42,2 kilometer en een van 21,1 kilometer. De estafette wordt gelopen in de vorm van run-bike-run. Eén loper loopt en de anderen volgen per fiets. Om de kilometer wordt er gewisseld van loper. Vooraf geven de teams aan wat de gemiddelde snelheid is die zij denken te gaan lopen. Het is de bedoeling dat het team dit gemiddelde zo goed mogelijk benadert. Daarmee is de Estafette Loop Koggenland geen snelheidswedstrijd. Gezellig met elkaar sportief actief zijn is het motto.

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de site van ARO'88.