Bij de sportverenigingen Victoria-O in Obdam, RKEDO en Kwiek ‘78 in Avenhorn en SC Dynamo in Ursem worden in februari en maart de toplagen van de kunstgrasvelden vervangen. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Koggenland, die eigenaar is van de sportvelden.

De werkzaamheden gaan bij Victoria-O en RKEDO van start op respectievelijk 12 en 21 februari. Bij Kwiek ’78 en SC Dynamo starten de werkzaamheden op respectievelijk 6 en 13 maart. Deze data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden. De aanleg van de nieuwe toplaag duurt ongeveer drie weken. Trainingen en wedstrijden worden zoveel als mogelijk verplaatst naar een ander veld op het sportcomplex of, als dit niet mogelijk is, op een ander sportcomplex. De desbetreffende sportvereniging zal haar leden hierover tijdig informeren.

Toplagen van kunstgrasvelden gaan, afhankelijk van de speelintensiteit en het type veld, zo’n tien jaar mee. De toplagen van de bovengenoemde sportvelden zijn tussen 2009 en 2011 aangelegd en aan het einde van hun levensduur. Hierdoor neemt de kans op blessures toe. De oude toplagen met rubberen korrels worden gerecycled. De nieuwe toplagen worden ingestrooid met kurk.