Huishoudens met een laag inkomen kunnen tot en met 31 mei een aanvraag voor een energietoeslag indienen. De energietoeslag is er om mensen met een laag inkomen te helpen met het betalen van de energierekening. 

Huishoudens die bij de gemeente bekend zijn hebben de toeslag automatisch ontvangen. Inwoners die de energietoeslag niet hebben ontvangen, maar hier wel recht op denken te hebben, kunnen tot en met 31 mei een aanvraag indienen. De energietoeslag bedraagt maximaal € 1.300 per huishouden.

Voor vragen over de energieslag kunt u ook contact opnemen met het zorgteam van de gemeente Koggenland. Het zorgteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via (0229) 54 83 70 of zorgteam@koggenland.nl.

Voorwaarden en aanvraagformulier

Hulp bij invullen aanvraagformulier

Inwoners die moeite hebben met het invullen van het digitale aanvraagformulier kunnen hulp krijgen van de Formulierenbrigade Koggenland. De Formulierenbrigade heeft iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur spreekuur in de bibliotheek in De Goorn (adres: Dwingel 3). Het is niet nodig van tevoren een afspraak te maken.