U bent als woningbezitter van plan duurzame energie op te gaan wekken. Controleer eerst of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit kan door een offerte op te vragen of door even te kijken op zonnedakje.nl/zoek-dak. Dit geeft een eerste indicatie van wat er bij u mogelijk is. Voor vragen over aanbieders van zonnepanelen kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Subsidies

Landelijk zijn er subsidies voor verduurzaming van woningen, de gemeente heeft daar geen eigen subsidies voor beschikbaar. Voor vragen over subsidies kunt u terecht bij www.duurzaambouwloket.nl. De gemeente biedt wel een lening, de Toekomstbestendig wonen lening.

Toekomstbestendig wonen lening

Met Toekomstbestendig wonen lening kunnen inwoners tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om duurzaamheidsmaatregelen voor de eigen woning te treffen. Denk aan isoleren, het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen of vervangen van beglazing. De gemeente is voor deze lening een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Aanvraag Toekomstbestendig wonen lening

Heb ik een vergunning nodig?

In de meeste gevallen is geen vergunning nodig. In sommige gevallen kan dit toch het geval zijn. Bijvoorbeeld bij zonnepanelen op de voorgevel van uw huis, of omdat u in beschermd gebied woont. U kunt dit makkelijk checken bij het Omgevingsloket