Ergert u zich ook aan zwerfafval en wilt u uw leefomgeving schoon en leefbaar houden? Dat kan en wij helpen u om de actie succesvol te laten verlopen.

Meld uw opschoonactie aan!

U kunt een opruimactie organiseren door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin, buren of mensen uit de straat of wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen. Ook organisaties (bedrijven, scholen, verenigingen) kunnen deelnemen en hun bijdrage leveren aan een schonere werk- en speelomgeving.

Wat moet ik doen?

Als bewoner of vanuit de organisatie bent u de contactpersoon voor de gemeente. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes gratis ter beschikking. Hierbij houden we ook rekening met de kinderen, zodat ook zij kunnen meedoen!De vrijwilligers/collega’s die u gaan helpen hoeven niet apart aangemeld te worden.

 

Hoe werkt het ?

  • Meld u aan via het formulier.
  • De organisatie van de opruimactiviteit ligt bij u.
  • U regelt de vrijwilligers en bent de contactpersoon voor de vrijwilligers.
  • Wij nemen contact met u op om uw opruimactie te inventariseren.

Wilt u geen opruimactie organiseren, maar wel helpen, dan kan dat ook. Meldt u aan en wij kijken voor u waar u als vrijwilliger kunt helpen. Op www.supportervanschoon.nl(externe link) kunt u kijken welke acties er al gepland staan.

Heeft u gevonden wat u zocht?