U wilt verduurzamen, maar weet nog niet precies hoe. Dan kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Dit is ons eigen energieloket. U kunt hier terecht met vragen over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen of infraroodpanelen. Maar ook: waar moet ik beginnen en hoe weet ik welke installateur ik moet kiezen? Het Duurzaam Bouwloket is gespecialiseerd, ervaren en onafhankelijk. Kijk op  www.duurzaambouwloket.nl/gemeente(externe link) of bel (072) 743 39 56.

Begin met isoleren en besparen

In het algemeen geldt: u kunt het beste beginnen met isoleren  en het besparen van energie. Vervolgens kunt u zonnepanelen laten leggen en overstappen op duurzame energie.

Gluren bij de buren

Benieuwd naar wat andere inwoners van Koggenland hebben gedaan om hun huis te verduurzamen? Kijk dan het Gluren bij de duurzame buren(externe link)-evenement terug. Verschillende inwoners uit de gemeente laten zien hoe zij hun huis hebben verduurzaamd.

Is verduurzamen alleen maar energie? 

Het gaat vaak over energie, maar u kunt natuurlijk meer doen om 'duurzaam' te worden. Denk aan de materialen die u gebruikt, en de tegels uit de tuin. En wat dacht u van bomen? Wist u dat een volgroeide boom evenveel verkoelend vermogen heeft als 10 airco’s? De gemeente plant elk jaar tientallen van die natuurlijke airco’s.

Toekomstbestendig wonen lening

Op de Lijst van maatregelen toekomstbestendig wonen lening staan allerlei mogelijkheden genoemd die uw huis kunnen verduurzamen. Voor maatregelen die op deze lijst staan, kunt u bij de gemeente een lening aanvragen.

Aanvraag Toekomstbestendig wonen lening