Veiliger op de fiets door cursus fietsvalpreventie

Team Sportservice organiseert in juli en augustus een cursus fietsvalpreventie voor 60-plussers. De deelnemers krijgen tips en doen oefeningen om vallen te voorkomen.

Fietsen is gezond. Voor veel senioren is het een goede manier om in beweging te blijven. Tegelijkertijd vergroot het de mobiliteit en zelfredzaamheid. Maar oudere fietsers zijn vaak ook kwetsbare verkeersdeelnemers. ‘De cursus fietsvalpreventie maakt senioren bewust van de risico’s van fietsen,’ zegt Paul Molenaar van Team Sportservice. ‘Wij geven de deelnemers tips en oefeningen om vallen te voorkomen. We gaan het hebben over evenwicht, fietsveiligheid en een goede fietsuitrusting.’ 

De cursus bestaat uit een informatief deel en praktijklessen. De eerste les is binnen zonder fiets en de drie lessen erna zijn buiten met fiets. De lessen vinden plaats op woensdag 17, 24 en 31 juli en op 7 augustus en starten om 13.00 uur bij De Mantel in Spierdijk. De eerste drie lessen duren één uur en de laatste les twee uur.

Meer informatie en aanmelden

De kosten voor de lessen zijn 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld à 20 euro voor vier lessen dient contant te worden betaald bij de eerste les. Omringpashouders krijgen 20 procent korting. 

Deelnemers gebruiken hun eigen fiets. Een fietshelm wordt geadviseerd, maar is niet verplicht. Aanmelden kan bij Paul Molenaar door te mailen naar pmolenaar@teamsportservice.nl of telefonisch via (06) 83 53 82 59 – via WhatsApp of sms is ook mogelijk.