Informatieavond Start verkoop Tuindersweijde Zuid tweede fase

Op maandag 16 oktober 2023 organiseren de gemeente Koggenland en Vos’ Obdam B.V. een informatie / verkoopavond voor de tweede fase van het nieuwbouwplan Tuindersweijde-Zuid te Obdam. Hebt u interesse in een woning of kavel in dit nieuwbouwplan? Dun kunt u zich inschrijven voor lotingsprocedure. Inschrijven is pas mogelijk na de informatieavond. De loting vindt begin november plaats. Op dinsdag 17 oktober vindt u op deze plek de link naar de informatie over de lotingsprocedure en het inschrijfformulier.

Over het plan Tuindersweijde- Zuid

In het plan Tuindersweijde-Zuid deel 1 tot en met 4 zullen de komende jaren 480 woningen worden gerealiseerd. Tuindersweijde-Zuid is gelegen ten oosten van Obdam, globaal tussen de Brederodelaan, de Duinweid en de Braken. Inmiddels is gestart met deel 1, dat 140 woningen omvat. Het bestemmingsplan van deel 1 is inmiddels onherroepelijk. In de tweede fase van deel 1 gaan vanaf 16 oktober 2023 woningen in de verkoop. 

Deel 1

Door Vos’ Obdam B.V. uit Alkmaar worden in deel 1 van het groene, waterrijke plan ongeveer 90 duurzame energiezuinige koopwoningen ontwikkeld en verkocht. Vos’ biedt verschillende woningen aan: rug-aan-rug starterswoningen, kleinere en grotere gezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Deze kenmerken zich o.a. door veel verschillende typen in verschillende kleuren metselwerk en onderhoudsarme gevelbekleding. Woningen in diverse vormen en maten, met een bescheiden tuin of een extra royale aan het water, maar allemaal nieuw en naar de nieuwste bouweisen, met Woningborg-Garantie.

In het plan worden ook 12 sociale huurwoningen gerealiseerd door De Woonschakel.

Planning

 • De eerste woningen gingen door Vos’ vanaf 17 april 2023 in de verkoop. 
 • Voor de tweede fase is er op maandag 16 oktober een informatie-verkoop avond. Om in aanmerking te komen voor een woning (of 1 van de 5 kavels) kunt u meedoen aan de lotingsprocedure. Deze opent binnenkort.
 • In het eerste kwartaal van 2024 verwacht de gemeente Koggenland dat er kan worden gestart met de bouw, nadat de gemeente het gebied bouwrijp heeft opgeleverd. De woningen worden begin 2025 opgeleverd. 

 

Activiteiten en planning

 1. Nog te doen: Begin 2025

  Woningen gereed en opgeleverd.

 2. Nog te doen: Eerste kwartaal 2024

  Start bouw Deel 1.

 3. Nog te doen: Derde kwartaal 2023

  Start bouwrijp maken.

 4. Nog te doen: 16 oktober 2023

  Informatieavond start verkoop Tuindersweijde zuid fase 2.

 5. Afgerond: Mei 2023

  Vergunningsaanvraag

 6. Afgerond: Loting verkoop woningen en kavels 11 mei 2023

  Op donderdagavond 11 mei om 19.00 uur vindt de loting plaats van de woningen en kavels.

 7. Afgerond: Start verkoop woningen Tuindersweijde Zuid 1

  Op 17 april 2023 organiseerden we een informatieavond in samenwerking met Vos'. Tijdens deze avond werd informatie verstrekt over de woningen en kavels. 

 8. Afgerond: Eerste kwartaal 2023

  Behoeftepeiling projectmatige woningen VBM Ontwikkeling.

 9. Afgerond: September 2022

  Het bestemmingsplan is onherroepelijk.

 10. Afgerond: Juli 2022

  - Start Woningontwikkeling

  - Start Onderzoeken / engineering bouwrijp maken

 11. Afgerond: April - augustus 2022 Bestemmingsplan

  April: ontwerp bestemmingsplan (doorlooptijd 6 weken)

  Mei: vaststellen ontwerp bestemmingsplan (doorlooptijd 4 weken)

  Juni: bezwaar en beroep (doorlooptijd 6 weken)

  Augustus: onherroepelijk bestemmingsplan vaststellen (doorlooptijd 6 weken)

 12. Afgerond: December 2021

  Nota van inspraak vaststellen (doorlooptijd 2 weken)

 13. Afgerond: November 2021

  Op dinsdag 2 november 2021 was er een inloopavond in dorpshuis De Brink te Obdam. Hier is dit voorontwerp bestemmingsplan gepresenteerd aan de aanwezigen.

  Tot en met vrijdag 12 november 2021 wat het mogelijk uw reactie met ons te delen over de voorgenomen plannen. Ook waren wij benieuwd naar uw opmerkingen of wellicht suggesties die we mee kunnen nemen in het definitief vast te stellen bestemmingplan. 

 14. Afgerond: Oktober 2021

  Voorontwerp Bestemmingsplan vastgesteld

Op de hoogte blijven

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven bij Vos’ Obdam B.V. via

www.tuindersweijdeobdam.nl(externe link)

Ben u op zoek naar een koopwoning of kavel? Meldt u zich dan aan de nieuwsbrief. Wij informeren u wanneer er  een verkoopavond georganiseerd wordt over een nieuwbouwplan in de gemeente.

Ik zoek een koopwoning of kavel

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider Raymond Karstens (Team Projectmanagement) via r.karstens@koggenland.nl  of (0229) 54 84 00.