Burgemeester Bonsen en bewoners openen WarmThuis Grosthuizen

Woensdag 19 juni opende de derde locatie van WarmThuis officieel haar deuren in Grosthuizen. Op de plek van een voormalig boerenerf staat nu een prachtige zorglocatie, waar mensen met dementie zich echt thuis kunnen voelen. Dankzij de professionals en vrijwilligers, maar ook de faciliteit die van alle gemakken is voorzien. Directeur Willy Langenberg heeft het openingswoord gesproken en de burgemeester Monique Bonsen en twee bewoners knipten samen het rode lint door. Daarna volgde een feestelijke middag voor bewoners, hun naasten, vrijwilligers en collega’s.

In het dorp Grosthuizen staat de derde locatie van WarmThuis op een voormalig boerenerf, waar de boerderij in ere is hersteld. Achter de oude boerderij staan vier woningen. De vijfde woning (in de boerderij) is speciaal voor jonge mensen met dementie. In totaal bieden de woningen plaats aan zeven bewoners. 
 

Van woningen tot logeerhuis

Iedere woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Deze ruimte wordt in overleg met bewoners en familie ingericht met eigen meubels en spullen van de bewoners die er (komen) wonen. Dit zodat de slaapkamer een vertrouwde en fijne plek is. Verder hebben alle slaapkamers een eigen badkamer. Naast de woningen, biedt de boerderij een dagsociëteit en een logeerhuis.


Prachtige plek

Burgemeester Monique Bonsen: “Ik gun de bewoners veel woonplezier hier en gun de naasten heel veel rust, want hoe fijn is het als diegene van je zoveel houdt op zo’n plek terecht komt; dat gun je ons allemaal. En ik gun de vrijwilligers naast energie, ook veel inspiratie en plezier, want het is heel fijn om hier iedere dag te zijn voor de inwoners. Ik wil vooral iedereen feliciteren en complimenteren met deze prachtige plek en ik ben trots op allen die dit mogelijk hebben gemaakt.”