Voor belastingjaar 2023 ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen per post of digitaal via Mijnoverheid(externe link). Dit hangt af van uw doorgegeven voorkeur op Mijnoverheid. Ook krijgt u de mogelijkheid om de aanslag te betalen via een iDEAL-link.

Hoe gaat dat in zijn werk als ik de aanslag per post ontvang?

Als u het aanslagbiljet per post ontvangt dan treft u naast het aanslagbiljet ook een voorblad aan. Daar staat een QR-code (blokje met blokjes). Deze code kunt u met hulp van de camera functie van uw mobiele telefoon scannen. De code leidt naar uw persoonlijke pagina op de website van gemeente Koggenland. Of u kunt via koggenland.nl/post dezelfde pagina benaderen. Daar kunt u met behulp van de unieke PTX-code uw persoonlijke pagina benaderen. Op deze pagina kunt u de betaling via iDEAL verrichten of een digitale versie van het aanslagbiljet downloaden.

Let op! De digitale versie van het aanslagbiljet is maar 2 weken te benaderen. De houdbaarheid van de link is beperkt geldig om te vorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van uw gegevens als u uw aanslagbiljet weg hebt gegooid of kwijtraakt.

Hoe kan ik de aanslag in de Berichtenbox van Mijnoverheid benaderen?

Als u in Mijnoverheid(externe link) heeft aangegeven dat u de post van de gemeente Koggeland via de Berichtenbox wilt ontvangen, dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen via de Berichtenbox en niet (meer) via de post. Via het opgegeven emailadres bij Mijnoverheid(externe link) ontvangt u een melding dat er een bericht klaar staat van de gemeente Koggenland. Als u het bericht opent, dan treft u het aanslagbiljet als PDF-bestand aan. Als u de link aanklikt, leidt die u naar uw persoonlijke pagina waar u met iDEAL kunt betalen.

Is het veilig?

Gemeente Koggenland heeft samen met het bedrijf Postex een veilige omgeving opgebouwd. Postex verzorgt al jaren een platform voor klantcommunicatie (o.a. verzekeringsbedrijven, woningcoöperaties). Ze zijn ISAE 3402 type 2 gecertificeerd.

De Berichtenbox van Mijnoverheid staat bekend als één van de veiligste omgevingen.

Heeft u gevonden wat u zocht?