Zorgteam Koggenland

Hebt u vragen over geldzaken, zelfstandig blijven wonen, huishoudelijke ondersteuning, vervoer, hulpmiddelen, begeleiding, opvoeding, opgroeien, dagbesteding, kortdurend verblijf of over andere (moeilijke) situaties in het leven?

Lukt het u niet om zaken zelf te regelen of een oplossing te vinden? Dit overkomt ons allemaal wel eens. Jong en oud.

Het Zorgteam Koggenland biedt u ondersteuning of begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij vervoer, hulp in het huishouden, een rolstoel, het aanpassen van een woning, begeleiding in het dagelijks leven of dagbesteding op locatie. Het is mogelijk om ondersteuning aan te vragen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

In het Zorgteam werken verschillende hulpverleners en medewerkers van de gemeente samen met 1 doel: wat is nodig om te zorgen voor een verbetering van uw situatie? Het Zorgteam werkt samen met bijvoorbeeld scholen, huisartsen en zorgorganisaties.

Hebt u ondersteuning of begeleiding nodig van het Zorgteam? Laat het ons weten. 

Ga naar het online aanmeldformulier

Wat gebeurt er met mijn aanmelding?

  • Na ontvangst van het online aanmeldformulier nemen wij contact met u op. Helaas is onze wachttijd voor het leggen van het eerste contact momenteel langer dan gebruikelijk, namelijk ongeveer 6 weken. Dit heeft te maken met de hoeveelheid meldingen. Wij willen u vragen geduld te hebben en contact af te wachten. Alvast bedankt voor uw begrip.
  • We maken vervolgens een afspraak voor een gesprek. Dit kan online, bij u thuis, op het gemeentehuis of op een locatie van uw keuze.
  • In dit gesprek brengen wij samen uw situatie in kaart en kijken wij naar de mogelijkheden om deze te verbeteren. We kijken naar wat u zelf kunt doen, of iemand uit uw omgeving u kan helpen, of wat de gemeente voor u kan doen.

Lees meer over de aanmeldprocedure.

Heeft u met spoed hulpmiddelen nodig?

U kunt deze direct lenen of huren bij het uitleendepot van een thuiszorgorganisatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om een rolstoel, een toiletverhoger, een douchestoel of een drempelhulp. Kijk bijvoorbeeld op www.omring.nl of www.medipoint.nl.

Wij adviseren u om bij uw zorgverzekeraar te vragen naar de mogelijkheden en de maximale uitleentermijn van de hulpmiddelen.

Contact met het Zorgteam

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen tussen 09:00 en 12:00 uur. Het telefoonnummer is (0229)54 83 70.

Per e-mail zijn wij bereikbaar via zorgteam@koggenland.nl. Voor al uw vragen die met geldzaken en rondkomen te maken hebben, zijn wij per e-mail bereikbaar via rondkomen@koggenland.nl.