Teamleden

 • Marie-Louise Ruijter
 • Marian Bruijns
 • Monique Obdam
 • Elly Bankras

Contactpersoon gemeente

Stand van zaken

 1. Afgerond: Oktober 2023

  De grondverkoopovereenkomst tussen de gemeente Koggenland en de stichting Knarrenhof is ondertekend.

  De stichting Knarrenhof gaat nu starten met de verkoop van de woningen aan de leden van de stichting Obdammerhof.

  Bij voldoende verkoop hopen zij in 2024 te starten met de bouw van het eerste Knarrenhof in Noord-Holland.

 2. Afgerond: Februari 2019 - April 2020

 3. Afgerond: Oktober 2018

  Ruim honderd bezoekers waren op de informatieavond over het bijzondere woonproject voor senioren. Belangstellenden voor een woning kunnen zich voor 15 euro inschrijven via obdammerhof@ziggo.nl.

 4. Afgerond: Juni 2018

  Het doe-team zet zich in voor het zogenoemde 'Obdammerhof'. Een woongemeenschap voor 50+’ers ‘die anders oud willen worden’, geïnspireerd door stichting Knarrenhof www.knarrenhof.nl. Het team heeft een plek voor ogen in het nieuw te bouwen plan Tuindersweijde.

  Het doe-team wil mensen uit Koggenland interesseren voor deze nieuwe woonvorm.

  Bekijk de flyer van het doe-team voor de laatste stand van zaken. 

  Het doe-team houdt op dinsdagavond 2 oktober een informatieavond in De Brink vanaf 20:00 uur. Aanmelden kan via obdammerhof@ziggo.nl.

 5. Afgerond: Januari 2018

  Het doe-team Woongemeenschap Obdam wil een woongemeenschap vormen die aansluit bij de doelgroep 50+: gezond ouder worden.

  Het doe-team streeft ernaar een hofje (’t Hof van Obdam) te creëren, waarbij de bewoners samen een gemeenschap vormen; een huis bewonen, met een gezamenlijke binnentuin, een volkstuin, een ruimte om samen te komen, in of vlakbij de kern van Obdam.

  ’t Hof van Obdam staat voor:

  Een betekenisvol leven, waarbij we zowel voor elkaar als voor de gemeenschap van Obdam van betekenis zijn.

  Verbinding met elkaar, zichtbaar in de samenleving, zelfstandig, diversiteit, vrijheid behouden, actief zijn, stimuleren van elkaar, samen - niet alleen, talenten behouden.

  Model voor het doe-team is het Knarrenhof (www.knarrenhof.nl); een initiatief, waarbij er op diverse plaatsen in het land al hofjes worden ontwikkeld, voor 50+ers.

  Het doe-team neemt contact met krasseknarrenhof op om te horen wat er zo al moet gebeuren voordat een initiatief opgestart kan worden. Het doe-team heeft nog géén locatie op het oog.