Het doen van een melding

Bent u een professional en wilt u melding doen van een calamiteit of geweldsincident? Neem dan contact op met de toezichthouder via het

Bent u een inwoner of een professional van de regio West-Friesland en maakt u zich zorgen over de kwaliteit van de ondersteuning die iemand ontvangt? Dan kunt u een signaal afgeven aan de toezichthouder via een email naar toezichtwmo7wf@hoorn.nl. De gemeenten in West-Friesland voeren samen het toezicht op kwaliteit uit voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Calamiteit

Een calamiteit, is een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg en die tot de dood van of een ernstig schadelijk gevolg voor een cliënt heeft geleid.  U gaat zelf na of u een gebeurtenis als calamiteit moet melden. (bron:IGJ)

Signaal

Een ‘signaal’ is een teken waarmee een persoon wijst op een ontoelaatbare situatie.  (bron VNG)

Contactgegevens toezichthouders

De gemeenten in West-Friesland (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec) voeren samen het toezicht uit voor de Wmo. Bij twijfel kunt u altijd met een van de regionale toezichthouders Wmo overleggen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met onze toezichthouders.

Aandachtsgebied Koggenland, Opmeer en Medemblik

  • Yvonne Visser
  • bereikbaar via telefoonnummer 06 15445507
  • bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Aandachtsgebied Stedebroec, Enkhuizen en Drechterland

  • Charlotte Doornbos
  • bereikbaar via telefoonnummer 06 11280532
  • bereikbaar in de even kalenderweken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
  • bereikbaar in de oneven kalenderweken op maandag, dinsdag en woensdag

Meer informatie over toezichthouders

Voor meer informatie over wat een toezichthouder doet, waar het toezicht op gebaseerd is, wat het verschil is tussen en signaal en een calamiteit, waarom het belangrijk is om een melding te doen kunt u vinden op de website van zorginregiowestfriesland.nl