De openbare ruimte in uw wijk, de Schepenwijk, wordt vernieuwd. De Schepenwijk bestaat uit de straten Boeier, Kloet, Praam en Vlet. De gemeente gaat in de wijk aan de slag met een grondige herinrichting. Groen, bestrating, speeltuinen, parkeren en verkeerssituaties worden aangepakt.

Luchtfoto van het gebied in Obdam

Inrichtingsplan

Bekijk hier het schetsontwerp van de herinrichting:

Schetsontwerp

Uw mening en ideeën tellen

  Via een forum op deze website hebben wij in een eerste ronde aan inwoners gevraagd om mee te denken over verschillende onderwerpen zoals groen, parkeren, spelen, verkeerssituaties en wateroverlast. Op het forum heeft u een reactie kunnen achterlaten tot en met 16 september 2022.

  Alle reacties zijn vervolgens geïnventariseerd. Daarna hebben wij een schetsontwerp voor de inrichting van de wijk gemaakt (zie hierboven onder 'Inrichtingsplan'). In het verslag van de eerste inspraakronde kunt u de reactie vanuit de gemeente lezen. Waarom zijn bepaalde opmerkingen wel verwerkt en waarom zijn sommige opmerkingen (nog) niet verwerkt?

  Lees hier het verslag na de eerste participatieronde

  Via een tweede participatieronde kon u tot en met 7 december reageren op het schetsontwerp. Wij gaan nu een definitieve schets maken. 

  Het forum is inmiddels gesloten. U kunt nog wel de achtergelaten reacties lezen.

  Bekijk hier de reacties uit de 1e en 2e forumronde

  Meer informatie en contact

  Hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Inge Dolfing via telefoonnummer (0229) 54 84 20 of via e-mail i.dolfing@koggenland.nl.

  Wilt u op de hoogte worden gehouden van wijzigingen op deze pagina?

  Schrijft u zich dan in op de nieuwsbrief en u ontvangt bericht als wij nieuwe informatie op deze projectpagina publiceren.

  Inschrijven om op de hoogte te blijven 

  Planning

  1. Nog te doen: Juni 2023

   Start werkzaamheden. Omwonenden ontvangen een brief met de planning.

  2. Nog te doen: April 2023

   Het werk wordt aanbesteed.

  3. Nog te doen: Maart 2023

   Het definitieve ontwerp wordt op deze website gepubliceerd.

  4. Nog te doen: Februari 2023

   Alle reacties op schetsontwerp en verslag na de tweede participatieronde worden verwerkt in een voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp wordt hier op de website geplaatst. Uw mening geven is dan ook weer mogelijk.

  5. Afgerond: November 2022

   Alle reacties, tips, ideeën en zaken om rekening mee te houden worden zoveel mogelijk verwerkt in een schetsontwerp van de herinrichting. Dit schetsontwerp wordt op de website geplaatst. Het online forum wordt opnieuw geopend.

  6. Afgerond: September 2022

   Bewoners van de Schepenwijk ontvangen in de eerste week van september een brief waarin zij worden uitgenodigd om mee te denken en wensen kenbaar te maken.  De bewoners kunnen meedenken over verschillende onderwerpen, zoals groenvoorziening, parkeren, spelen, verkeerssituaties en wateroverlast. Daarnaast kunnen ze ook andere ideeën en wensen kenbaar maken bij de gemeente.

  7. Afgerond: September tot en met december 2022

   Ontwerpen