Nieuwbouw De Dwingel

Op de voormalige locatie van de Jozefschool in De Goorn is de gemeente bezig met het ontwikkelen van de Dwingel. Op deze locatie worden maximaal 40 woningen gerealiseerd. De Dwingel ligt in het dorp De Goorn. Op loop- en fietsafstand vindt u supermarkten, winkels, restaurants en cafés, evenals openbare voorzieningen zoals scholen en sportfaciliteiten. De Goorn ligt op korte afstand van de steden Hoorn en Alkmaar en je bent in mum van tijd op de A7. Kortom, een ideale combinatie van comfortabel wonen en gemakkelijke toegang tot alles wat de omgeving te bieden heeft. 

Het plan bestaat uit een complex met in de plint de HOED (huisartsen onder een dak), de apotheek en een kinderdagverblijf. Daarboven komen 28 appartementen. Naast dit complex komen 12 grondgebonden woningen.

Voortgang

  1. Nog te doen: Medio 2025

    De verwachting is om medio 2025 de starten met de bouw.

  2. Nog te doen: Eerste kwartaal 2025

    Naar verwachting gaan de woningen het eerste kwartaal van 2025 in verkoop.

  3. Nog te doen: Juni tot oktober 2024

    Van juni tot oktober is de aanbesteding om een marktpartij te vinden voor de ontwikkeling van De Dwingel. Zodra de aanbesteding van start is, wordt deze gepubliceerd op Tenderned

Berichten

Bestemmingsplan

Op 27 mei 2024 heeft de Raad het bestemmingsplan vastgesteld, dit bestemmingsplan ligt tot 24 juli ter inzage. Zonder bezwaren is het bestemmingsplan op 25 juli onherroepelijk. Het bestemmingsplan is te vinden op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view

Vastgesteld stedenbouwkundig plan

In april 2024 is het definitieve stedenbouwkundig plan van De Dwingel vastgesteld. Op basis van het vastgestelde stedenbouwkundig plan wordt een bestemmingsplan gemaakt.

Informatieavond

Op 7 december 2023 was er een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden over het nieuwe stedenbouwkundig plan.

Sloopwerkzaamheden

Eind 2022 en begin 2023 is de voormalige Jozefschool gesloopt voor de nieuwbouwplannen aan De Dwingel.

Informatieavond

Op 27 september 2022 was er een eerste informatieavond voor belangstellenden en omwonenden over nieuwbouwplan De Dwingel.

Meer informatie en contact

Hebt u vragen over dit project? Dat kunt u terecht bij Paulien Mol, bereikbaar via projectmanagement@koggenland.nl of telefoonnummer 0229 54 84 00.