Koggenland helpt asielzoekers

Crisisnoodopvang beeïndigd

Tijdens een informele bijeenkomst op zaterdag 21 oktober 2023 bedankte burgemeester Monique Bonsen-Lemmers de buurtbewoners van de locatie aan de Julianastraat en de vrijwilligers die zich de afgelopen maanden voor de bewoners hebben ingezet.

Dankbaar en trots

Burgemeester Monique Bonsen: "De bewoners van de crisisnoodopvang zijn buurtbewoners dankbaar dat zij de afgelopen maanden hier mochten zijn. Ik sluit me hierbij aan. Daarnaast ben ik ook erg trots op hoe deze periode is verlopen. Het begin was niet makkelijk, er is een groot beroep gedaan op het openstellen van ieders hart en omgeving, maar het is gelukt. We hebben veel mensen in nood een fijne en veilige plek kunnen bieden. Ze hebben geluksmomentjes ervaren dankzij de inzet van de vele vrijwilligers; van creatief handwerken tot samen sporten bij RKEDO."

Verrijking

Een buurvrouw vertelde: "Ik weet niet zo goed waar we van te voren bang voor waren, ik kan nu zeggen dat deze ervaring me heeft verrijkt en uitgedaagd als mens op meerdere manieren. Het is zowaar een beetje vreemd dat de mensen weer weggaan, want je raakt aan elkaar gewend."

Terrein terug in originele staat

De crisisnoodopvanglocatie wordt afgebroken, daarna wordt het terrein zoals eerder toegezegd weer in originele staat teruggebracht.