Lijsbeth Tijs ligt op een steenworp afstand van de voorzieningen van Hoorn en De Goorn/Avenhorn in een natuur- en waterrijke omgeving.

Door Ooms Bouw worden hier 30 woningen gerealiseerd; 24 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen. Ook zijn er 4 kavels voor het bouwen van een eigen huis.

Voortgang bouw van 6 sociale huurwoningen 

Ooms Bouw uit Scharwoude is in september 2023 gestart met de bouw van 24 woningen, waarvan 6 sociale huurwoningen voor het gemeentelijk woningbedrijf(externe link). Bij de start van het project heeft er een feestelijk moment plaats gevonden met de toekomstige bewoners van de koopwoningen. 

Met de heipalen zijn leidingen mee geheid waardoor de woningen verwarmd en gekoeld kunnen worden door middel van aardwarmte. Begin december 2023 zijn de begane grondvloeren gelegd, waarna men in januari 2024 de constructieve binnenwanden hebben geplaatst. Eind januari 2024 zijn de eerste verdiepingsvloeren aangebracht. Al met al vordert de bouw gestaag binnen de gestelde financiële kaders. In een volgende update zal verder ingegaan worden op de oplevering. 

Fase 3

Deze fase bestaat uit 30 projectmatige woningen en 4 vrije kavels. De projectmatige woningen zijn onderverdeeld in 24 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen voor het gemeentelijk woningbedrijf.

In de eerste helft van 2023 zijn de koopwoningen door Ooms Wonen en de vrije kavels door de gemeente Koggenland in verkoop gebracht. Inmiddels is meer dan 80% van de koopwoningen verkocht. Ooms Wonen start in het 3e kwartaal van 2023 met de bouw van de 30 woningen. Volgens planning zullen de woningen in de 2e helft van 2024 worden opgeleverd.

De vrije kavels zijn allemaal onder optie.

Lees hier meer over de woningen(externe link). Op de verkavelingstekening kunt u zien hoe het plan ingedeeld is.

Activiteiten en planning

  1. Nog te doen: Vanaf derde kwartaal 2024

    Oplevering van de projectmatige woningen.

  2. Momenteel bezig: Derde kwartaal 2023

    Start van de bouw.