Lijsbeth Tijs ligt op een steenworp afstand van de voorzieningen van Hoorn en De Goorn/Avenhorn in een natuur- en waterrijke omgeving.

Fase 3

Er wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van de derde en tevens laatste fase van het plan Lijsbeth Tijs te Berkhout. Voor de realisatie van de 24 koop- en 6 sociale huurwoningen is op 18 januari de overeenkomst tussen Ooms Wonen en de gemeente getekend. De verkoop van de woningen wordt momenteel voorbereid. De verkoop zal begin februari 2023 met een manifestatie worden gestart. Nadere informatie hierover volgt snel via o.a. deze website en Koggennieuws. Op de verkavelingstekening kunt u zien hoe het plan ingedeeld is.  

NeroZero-principe

De 34 woningen die er komen, worden op dit moment uitgewerkt en zullen gebouwd worden volgens het NeroZero principe. Nero Zero staat voor gezonde, comfortabele, energie neutrale en betaalbare woningen die de bewoner én de eigenaar ontzorgen. U kunt hier meer over lezen op www.nerozero.eu(externe link)  

Laatste fase

De laatste fase bestaat uit:

 • 6 sociale huurwoningen
 • 10 starterswoningen
 • 6 gerijde woningen
 • 4 twee-onder-een-kap woningen
 • 4 levensloopbestendige woningen
 • 4 vrije kavels

Zo biedt ook deze fase aan de diverse doelgroepen de mogelijkheid om een woning te kopen. 

Overzichtsfoto Lijsbeth Tijs, Berkhout

Activiteiten en planning

 1. Nog te doen: Vanaf juni 2023

  Start van de bouw bij voldoende verkochte woningen.

 2. Momenteel bezig: Vanaf begin februari 2023

  De planning is nu om vanaf begin februari 2023 te starten met de verkoop. Bij de start van de verkoop organiseren we een informatie-/verkoopavond waarna iedereen die dat wil zich in kan schrijven voor de loting.

 3. Nog te doen: Vanaf eind 2022: Start verkoop woningen

  De planning is nu om vanaf eind 2022 te starten met de verkoop en om in het eerste kwartaal van 2023 (vanaf januari) te starten met de bouw. Bij de start van de verkoop organiseren we een informatie-/verkoopavond waarna iedereen die dat wil zich in kan schrijven voor de loting.

 4. Momenteel bezig: Voorjaar 2022: Start verkoop woningen uitgesteld

  Helaas is gebleken dat de start verkoop in het voorjaar van 2022 niet haalbaar is. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in als koopwoning of kavelzoekende 

Als u ingeschreven bent ontvangt u automatisch updates over aanstaande informatieavonden.