Inwoners die op zoek zijn naar onafhankelijk en deskundig advies over het de mogelijkheden om een woning te verduurzamen, kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket(externe link). Het Duurzaam Bouwloket geeft in opdracht van verschillende gemeenten, waaronder Koggenland, advies over energie en verduurzaming.

Op de website van het Duurzaam Bouwloket zijn ook video’s met bewonersverhalen (externe link)beschikbaar. Daarin vertellen inwoners uit de regio over wat zij hebben ondernomen om hun woning te verduurzamen. En er zijn interessante en inspirerende voorbeelden onder de noemer Gluren bij de duurzame (externe link)buren(externe link).

Adviesgesprekken over duurzaam wonen najaar 2023

Gemeente Koggenland en het Duurzaam Bouwloket organiseren spreekuren 'duurzaam wonen' op verschillende data. Per datum is er tijdens het spreekuur ruimte voor 6 verschillende adviesgesprekken met bewoners. Een adviesgesprek duurt 30 minuten. Een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket adviseert u welke maatregelen u kunt nemen om uw woning stapsgewijs energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij te maken. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Aanmelden voor een adviesgesprek(externe link)

Data en locaties 2023

WanneerTijdLocatie
dinsdag 3 oktober19:00 - 22:00 uurDe Brink, Dorpsstraat 155, Obdam
woensdag18 oktober 13:00 - 16:00 uurDe Mantel, Oeverland 2, Spierdijk
donderdag 9 november19:00 - 22:00 uurDorpshuis, Zuidermeerweg 56A, Zuidermeer
donderdag 23 november09:00 - 12:00 uurDorpshuis, Zuidermeerweg 56A, Zuidermeer