Hebt u een mantelzorger en doet hij of zij dat gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden? Dan kunt u voor hem of haar 1 keer per jaar de mantelzorgwaardering aanvragen. De mantelzorgwaardering bestaat uit vvv-cadeaubonnen voor de mantelzorger. 

Het formulier om de mantelzorgwaardering over 2024 aan te vragen vindt u in oktober 2024 op deze pagina.

Wat is mantelzorgwaardering?

Hebt u een mantelzorger en doet hij of zij dat gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden? Dan kunt u voor hem of haar in de gehele maand oktober van het lopende jaar de mantelzorgwaardering aanvragen.

Veel mantelzorgers vinden het logisch om de zorg van hun partner, kind, of ouder in goede banen te leiden. Gemeente Koggenland waardeert de inzet en inspanningen van de mantelzorger enorm. Daarom wil zij de mantelzorgers een blijk van waardering geven voor het intensief begeleiden of verzorgen.

U kunt uw mantelzorger verrassen met cadeaubonnen, u vult hiervoor het online aanvraagformulier in. Hebt u moeite met het invullen van dit online formulier? De vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen u graag.

Aanvraagprocedure

Aanvragen

  • Hebt u vorig jaar een aanvraag ingediend voor de mantelzorgwaardering, dan ontvangt u medio oktober automatisch van de gemeente Koggenland een brief.
  • Hebt u vorig jaar geen aanvraag ingediend voor de mantelzorgwaardering, maar wilt u nu wel een mantelzorgwaardering aanvragen voor uw mantelzorger, dan kunt u het online aanvraagformulier invullen. Dit online formulier vindt u op deze pagina.
  • Maximaal één aanvraag per adres. 

Ontvangen

U vraagt als zorgvrager de mantelzorgwaardering aan. Deze bestaat uit 4 VVV-cadeaubonnen met een waarde van € 25,00 per bon. De bonnen worden verstuurd naar uw huisadres. U kunt ze dan zelf aan uw mantelzorger geven.

'Wees sociaal, koop lokaal'

Wij vragen u vriendelijk om de vvv-cadeaubonnen bij de lokale winkeliers te besteden.

Voorwaarden

De mantelzorgwaardering is voor alle mensen die aan inwoners van de gemeente Koggenland mantelzorg verlenen. De mantelzorger zelf mag dus ook buiten gemeente Koggenland wonen. U kunt als zorgvrager tussen begin oktober en begin november van het lopende jaar maximaal 1 mantelzorgwaardering aanvragen (1 waardering bestaat uit 4 cadeaubonnen), als het gaat om:

  • Zorg die meer is dan de dagelijkse zorg die partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten elkaar bieden zoals huishoudelijke klusjes, stofzuigen en afwassen.
  • Zorg die te maken heeft met een bepaalde relatie tussen de mantelzorger en de zorgvrager. Zoals bijvoorbeeld zorg voor een partner, kind, familie, buurman of buurvrouw of vriend.
  • Langdurige zorg (minimaal 8 uren per week tijdens een onafgebroken periode van 3 maanden of langer).
  • Zorgverlening die niet plaatsvindt vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of omdat het werk is.

Het is niet mogelijk om mantelzorgwaardering aan te vragen voor:

  • Vrijwilligersactiviteiten zoals maatjesprojecten en sociale bezoeken.

Let op:

  • Per huishouden is het mogelijk om één mantelzorgwaardering aan te vragen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Stuur dan een mail naar mantelzorgwaardering@koggenland.nl of bel met het gemeentelijk contactcentrum via (0229) 548 400.

Heeft u gevonden wat u zocht?