Speeltuin Boogfries (Doe-team De Goorn)

Teamleden

 • Jan Bosman

Contactpersoon gemeente

Stand van zaken

 1. Afgerond: December 2019

  Zaterdag 23 november 2019 heeft doe-team speeltuin Boogfries de handen uit de mouwen gestoken! De inwoners hebben een laag rubbertegels en daaronder een laag trottoirtegels verwijderd; dit waren in totaal circa 2000 tegels. Het resultaat is op de foto zichtbaar.

  Dit is een prachtvoorbeeld van zelfwerkzaamheid van een doe-team! Begin december richt hoveniersbedrijf Bruijn de speeltuin opnieuw in; nieuw speeltoestel, kunstgras en siertegels. In de Koggenieuws editie van 22 december 2019 volgt een nieuwsbericht over dit doe-team.

 2. Afgerond: Oktober 2019

  De ondergrond van de speeltuin Boogfries in De Goorn bestaat volledig uit rubberen tegels. De tegels zijn onderhevig aan weersomstandigheden. Bij warmte krimpen ze waardoor er grote gevaarlijke kieren tussen de tegels komen. Veel tegels trekken daarbij ook krom waardoor er ook gevaarlijke opstaande randen ontstaan. Daarnaast geven de tegels bij warmte flink af en produceren de tegels bij hitte een onaangename bedrukkende en indringende geur. Bij kou zetten de tegels (weer) uit en liggen de tegels vaak los. Ook zijn de tegels bij kou en vorst erg snel glad. 

  Het college van B&W stelt € 26.500,- beschikbaar aan het plan van doe-team speeltuin Boogfries voor het opwaarderen van de speeltuin.

  De opwaardering van de speeltuin bevat het vervangen van rubberen tegels in de speeltuin Boogfries voor veiligheidsgras en trottoirtegels. Daarnaast vervangen we de wip en komt er een hinkelbaan.

  Een prachtig resultaat van het doe-team!

Doe-team speeltuin Boogfries en buurtgenoten, december 2019
Locatie speeltuin Boogfries in De Goorn