Teamleden

 • Maikel Groot
 • Koos Molenaar
 • Peter Naber
 • Ron Oosterbeek

Contactpersoon gemeente

 • Paulien Mol

Stand van zaken

 1. Afgerond: Maart 2019

  Glasvezel komt er voor heel Koggenland. De aanlegwerkzaamheden zijn reeds gestart.

 2. Afgerond: April 2018

  Sluit minimaal 40% van de huishoudens vóór 1 juli 2018 een glasvezelabonnement af, dan wordt heel Koggenland gratis voorzien van een glasvezelnetwerk.

  Ga voor meer informatie naar www.koggenlandopglasvezel.nl

 3. Afgerond: Oktober 2017

  Op dinsdag 3 oktober ondertekende het college van B&W het contract met E-Fiber, een ervaren partij die glasvezelnetwerken. Als allereerste is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel inwoners interesse hebben in glasvezel. E-Fiber gaat hier vanaf januari 2018 mee aan de slag. Inwoners kunnen overstappen naar snel internet. Televisie en telefonie zitten inbegrepen in het pakket. Er zijn geen aansluitkosten. Als blijkt dat er voldoende animo is, dan wordt gestart met de aanleg van deze speciale kabels. E-Fiber voert het project uit en draagt het (financieel) risico.

 4. Afgerond: Januari 2017

  Op 1 december, tijdens het Dorpsgesprek in Zuidermeer, is aangegeven dat er behoefte is aan snel internet. Deze behoefte was al bekend bij de gemeente Koggenland. Er zijn in onze gemeente meer plekken  waar geen snel internet aanwezig is, de zogenoemde 'witte gebieden'. De gemeente werkt aan een oplossing hiervoor. Op dit moment vinden gesprekken plaats met aanbieders en provincie. Ook wordt bekeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. Naar verwachting zal voorjaar 2017 actie van de werkgroep Zuidermeer gevraagd worden.