Teamleden

 • Wim Zwagerman
 • Frans Molenaar
 • Arie Vlaar
 • Patrick van Kuijen

Gemeentelijke contactpersoon

Nvt

Stand van Zaken

 1. Afgerond: April 2024

  De start van de bouw van nieuwbouwproject Pioenhof Hensbroek is met de toekomstige bewoners gevierd in aanwezigheid van wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland, adjunct-directeur John Noordeloos van ontwikkelaar Timpaan, aanvullen van aannemer Henselmans en aanvullen van aannemer Vastbouw. De locatie is bouw- en woonrijp gemaakt door Schadenberg Groep. 

  De wijk gaat uit 46 woningen bestaan: van de Smartwoning, het eigen betaalbare woonconcept van Timpaan, tot aan vrijstaande villa’s. Aan alle doelgroepen is gedacht. Het ontwerp is van Rietvink Architecten. Henselmans neemt 36 woningen voor haar rekening, Vastbouw de 10 Smartwoningen. Woningcorporatie De Woonschakel neemt 5 sociale huurwoningen af in het plan. 

  Wethouder Rosalien van Dolder (Gemeente Koggenland): “Pioenhof is een voorbeeldproject als het gaat om bouwen in landelijk gebied. Ik ben dan ook bijzonder blij dat deze mooie, energiezuinige woningen in Koggenland worden gebouwd. Hier kunnen jongeren en ouderen, alleenstaanden en gezinnen, kopers en huurders straks heel prettig wonen.”

  John Noordeloos (adjunct-directeur Timpaan): “Met Pioenhof realiseren we een echt Timpaan-project, met aandacht voor doelgroepen die niet snel aan een woning komen. De betaalbare Smartwoningen, de sociale huurwoningen en de levensloopbestendige woningen waarmee senioren langer thuis kunnen wonen.”

 2. Afgerond: Maart 2019

  Er is een plan opgesteld met een mix van koop- en huurwoningen. Tijdens een inloopavond op 18 februari 2019 is dit plan gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden. De grondeigenaar beraadt zich over de gemaakte opmerkingen.

 3. Afgerond: Juli 2017

  De eerste keuze voor een woningbouwlocatie in Hensbroek is de kerklocatie aan de Burgemeester Kooimanweg. De Woonschakel werkt op dit moment aan een woningbouw plan op de kerklocatie. De locatie zit nu in het reguliere woningbouwproces. De werkgroep is opgeheven.

 4. Afgerond: April 2017

  Het resultaat van de werkgroep is oplevering van een woningbouwlocatie in Hensbroek. Er vinden momenteel nog gesprekken voor een mogelijke woningbouwlocatie plaats. Zodra de nieuwe woningbouwlocatie in Hensbroek beschikbaar komt, gaat de locatie het reguliere woningbouwproces bij de gemeente in en wordt deze werkgroep opgeheven.

 5. Afgerond: Januari 2017

  Onderzoek naar locatie is nog gaande. Er is met grondeigenaren gesproken.

 6. Afgerond: November 2016

  De werkgroep is intussen tweemaal bijeen geweest. Onder de inwoners is een enquête uitgezet, die elf reacties heeft opgeleverd. Met de resultaten gaat de werkgroep haar onderzoek naar woningbouw Hensbroek vervolgen.

Plattegrond woningbouwlocatie Hensbroek
Afbeelding van de kerklocatie aan de Burgemeester Kooimanweg in Hensbroek (Juli 2017)
Afbeelding van de kerklocatie aan de Burgemeester Kooimanweg in Hensbroek (Juli 2017)