Crisisnoodopvang Avenhorn geëindigd

De periode dat de crisisnoodopvang in Avenhorn is gevestigd, is na 7,5 maand geëindigd. Sinds 1 november worden de bewoners op een nieuwe locatie in Wervershoof opgevangen, als volgende locatie in de regionale samenwerking.

Regionale samenwerking

De Westfriese gemeenten hebben als regio afgesproken zich gezamenlijk in te spannen om een betekenisvolle bijdrage te leveren in deze crisis. West-Friesland is sterk in het bundelen van kracht en kunde om tot een resultaatgerichte samenwerking te komen. Dat uit zich ook nu. Burgemeester Nieuwenburg, namens de regio: "Het opvangen van deze mensen doen wij als regio. Samen hebben we gekeken naar wat er wél kan en hoe je door daadkracht heel goede oplossingen kan bieden. Als Westfriese gemeenten wachten we niet op een opdracht. Wij zijn ‘aanpakkers’ en doen wat nodig is. We zorgen er zo voor dat we dit met alle partijen in goede afstemming kunnen doen, met oog voor de mensen, inwoners en omgeving."

Meer informatie

Er zijn veel vragen over de opvang van asielzoekers, op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kunt  u een overzicht lezen van ‘veel gestelde vragen’ en een antwoord daarop.