Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreken buren elkaar op een goede manier aan? Hoe komt u tot afspraken? En hoe zorgt u ervoor dat u weer prettig kunt wonen?

Buurtbemiddeling kan in veel situaties helpen om de problemen tussen u en uw buren bespreekbaar te maken. Zodat u samen tot een oplossing kunt komen. Klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over geluid, de tuin, roddelen en pesten, huisdieren of parkeerproblemen. Ook zien we regelmatig irritaties ontstaan bij een verschil in dagindeling, karakter of vrijetijdsbesteding. Het zijn typische ergernissen tussen buren waarbij gemoederen hoog op kunnen lopen.  

Heeft u een conflict met uw buren en komt u er samen niet uit? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met op met De Bemiddelingskamer(externe link).

Over De Bemiddelingskamer

Gemeente Koggenland werkt samen met Stichting De Bemiddelingskamer. U kunt hier terecht voor gratis onafhankelijke buurtbemiddeling. De Bemiddelingskamer is erkend en PLUS gecertificeerd via het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Stichting De Bemiddelingskamer heeft een goede reputatie in de regio opgebouwd. Als specialist in buurtbemiddeling bemiddelen zij in diverse gemeenten en hebben ze jarenlange ervaring. De goed opgeleide en ervaren vrijwillige bemiddelaars bemiddelen op verzoek van buren bij burenruzies of helpen een verstoorde relatie tussen de buren te herstellen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel, zijn neutraal en alle informatie is vertrouwelijk.

Door buren met elkaar in contact te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar langdurige oplossingen. Hierdoor verbetert de communicatie tussen de buren. Voor het helpen oplossen van een conflict wordt van beide buren een open en actieve inzet verwacht.

Voor wie is Buurtbemiddeling bedoeld?

Buurtbemiddeling is bedoeld voor naaste buren / bewoners uit dezelfde straat / bewoners uit dezelfde flat / bewoners van een woongroep met zelfstandige woningen. Conflicten waarbij sprake is van verslaving en/of psychiatrische problemen, strafbare feiten, lopende juridische procedures en conflicten binnen één familie zijn niet geschikt voor buurtbemiddeling.

Contactgegevens De Bemiddelingskamer