De gemeente Koggenland vindt het belangrijk dat haar inwoners de kans krijgen zo lang mogelijk (veilig) zelfstandig te wonen. De gemeente nodigt daarom inwoners uit Avenhorn, De Goorn en Obdam in de leeftijd van 70 tot en met 80 jaar uit om deel te nemen aan de informatiebijeenkomst ‘Voorkom val- en brandongelukken’ van Sportraad Koggenland en de Brandweer op donderdag 22 september 2022 van 10:45 tot 12:30 uur in sportcafé de Koggenhal.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen inwoners tips om brand- en valongelukken te voorkomen. Voor de inwoners die verder aan de slag willen met een cursus tegen vallen, kunnen zich na de bijeenkomst aanmelden voor het valpreventieprogramma ‘In Balans’. 

Valpreventieprogramma In balans

Komend najaar start Sportraad Koggenland samen met gemeente Koggenland het valpreventieprogramma ‘In Balans’. Een programma bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 70 tot en met 80 jaar. ‘In Balans’ is een voorlichtingscursus gekoppeld aan een bewegingsprogramma om valongevallen te voorkomen. Deelnemers aan de In Balans-cursussen staan letterlijk steviger in hun schoenen en ‘In balans’ bewijst dat senioren die regelmatig actief zijn minder vallen.

We verwachten een mooie opkomst dit najaar zodat volgend jaar het programma ook in de andere dorpen georganiseerd kan worden. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de brief die u heeft gekregen, dan kunt u bellen met Wouter Snoek van Sportraad Koggenland op dinsdag, donderdag en vrijdag via (06) 30 91 50 13, vóór 13 september 2022.