Op 16, 17, 23 en 24 september organiseert Team Sportservice de Doortrappen Beweegkaravaan, een fietsevenement voor senioren in Westfriesland. Het evenement bestaat uit verschillende fietstochten door Westfriese gemeenten, waaronder Koggenland.

De fietstocht start iedere dag in een andere gemeente. Op zaterdag 24 september start de tocht bij De Brink in Obdam. Deelnemers kunnen kiezen voor een lange (ca. 25 km) en korte (ca. 10 km) route. De dag begint met een warming up met fiets-fit-oefeningen, zodat iedereen opgewarmd aan de fietstocht begint. Onderweg komen de fietsers medewerkers van de campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje’ tegen. Zij informeren de fietsers over fietsveiligheid en laten de voordelen van een fietsspiegel zien en ervaren. De campagnemedewerkers geven gratis fietsspiegels weg (op is op).

Beweegadvies

De start- en finishlocatie is bij een buurthuis of sportlocatie, waar de hele dag van alles te doen is. Senioren kunnen deelnemen aan een fit- & vitaaltest en in gesprek gaan met de buurtsportcoach, voor een beweegadvies en informatie over het lokale sportaanbod. Op fietsgebied is er ook voldoende aanbod: ouderen kunnen een fietsparcours afleggen, deelnemen aan een fietsquiz en een fietscheck laten uitvoeren. Mensen die niet willen deelnemen aan de fietstocht, maar wel interesse hebben in de activiteiten die op de startlocatie plaatsvinden, zijn ook van harte welkom.

Veilig blijven fietsen

De Beweegkaravaan is onderdeel van het programma Doortrappen. Dit programma wordt uitgevoerd door Team Sportservice in opdracht van de Wesfriese gemeentes. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Veel ouderen fietsen graag, en willen dat blijven doen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert en helpt ouderen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Bij de activiteiten van Doortrappen zijn ook fietsers die onzeker op de fiets zitten, of die uit onzekerheid niet meer fietsen, van harte welkom.

Waar en wanneer?

- Vrijdag 16 september, 9.30 – 13.00 uur, startlocatie: Dorpshuis ’t Centrum – Sportlaan 1 in Andijk (route door de gemeente Medemblik)

- Zaterdag 17 september, 9.30 – 13.00 uur, startlocatie: Sportpark De Drieban – Koggeweg 45 in Hem

(route door gemeenten Drechterland en Hoorn)

- Vrijdag 23 september, 9.30 – 13.00 uur, startlocatie: Sporthal De Drecht – Boendersveld 1 in Enkhuizen (route door gemeenten Enkhuizen en Stede Broec)

- Zaterdag 24 september, 9.30 – 13.00 uur, startlocatie: De Brink, Dorpsstraat 155 in Obdam (route door gemeenten Koggenland en Opmeer)

Meer informatie en vragen

Deelnemers betalen € 2,50 per persoon, contant te voldoen op de dag zelf. Neem voor vragen contact op met Team Sportservice via westfriesland@teamsportservice.nl of (0229) 28 77 00.