Beweging, voeding, rook- en drinkgedrag en slaap spelen een belangrijke rol bij psychische problemen. Daarvoor is steeds meer wetenschappelijk bewijs. De keuze om te stoppen met roken, gezonder te eten en in beweging te komen kan je helpen in jouw herstel. Bij deze themabijeenkomst vertellen een aantal gastsprekers welke impact leefstijl heeft op hun herstel. Er is ruimte om jouw ervaringen te delen en vragen te stellen, maar je mag natuurlijk ook gewoon luisteren.  

Meedoen?

Deze bijeenkomst is online via Teams. Je ontvangt de link na aanmelding.

Aanmelden doe je via de website van De Hoofdzaak. Online themabijeenkomst augustus: 'Leefstijl en herstel' - RCO De Hoofdzaak

Over De Hoofdzaak

De organisatie

De Hoofdzaak is een zelfregie en herstelorganisatie, voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bij De Hoofdzaak kun je aan jouw herstel werken, waarbij ervaringsdeskundigen je ondersteuning bieden. Meer weten over wat je bij De Hoofdzaak kunt doen? Kijk dan op onze website: www.rcodehoofdzaak.org

Online themabijeenkomsten

Elke maand organiseert De Hoofdzaak een online themabijeenkomst. Steeds staat een ander thema centraal. Ervaringsdeskundige sprekers vertellen iets over hun eigen ervaringen met betrekking tot het thema van de maand. Daarbij is volop ruimte voor vragen van deelnemers en voor het delen van ieders ervaringen. 

Het delen van hun ervaringsverhalen is om meerdere redenen waardevol. Deelnemers aan de bijeenkomsten die zelf te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid, kunnen herkenning vinden in de verhalen. Zij krijgen ook de gelegenheid om eigen ervaringen te delen. De sprekers vertellen niet alleen over hun worsteling, maar ook over hun herstel. Dit kan voor deelnemers aan de bijeenkomsten hoop en perspectief bieden, en misschien tips of motivatie om zelf ook stappen in te zetten in hun herstel.