Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) organiseren de jongerenwerkers van de gemeente Koggenland een nieuwe editie van de Goede Doelen Uitdaging. Bij dit terugkerende evenement zetten jongeren acties op touw om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en afkomstig uit Koggenland. In groepen van vijf tot tien jongeren organiseert ieder team een actie, zoals een sponsorloop of –fietstocht, of klusjes waarmee geld in wordt gezameld. Hierbij worden de jongeren begeleid door vrijwilligers en de jongerenwerkers van de gemeente.

Goede keuze

De organisatie van de Goede Doelen Uitdaging selecteert vooraf een aantal goede doelen die in de omgeving veel waardering krijgen. De jongerenwerkers leggen uit wat de goede doelen doen en waar het verdiende geld aan ten goede komt, zodat de jongeren een goede keuze kunnen maken.

Walibi

Op donderdag 18 mei gaan alle teams aan de slag, onder begeleiding van een vrijwilliger. Een dag later, op vrijdag 19 mei, gaan alle deelnemers en begeleiders naar attractiepark Walibi Holland. Daarmee beloont en bedankt de gemeente de jongeren voor hun inzet.

Meedoen

Jongeren kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 18 april opgeven voor de Goede Doelen Uitdaging, bij jongerenwerkers Simon Spel (s.spel@koggenland.nl) en Nick Ninteman  (n.ninteman@koggenland.nl). Bij de aanmelding moeten van alle teamleden de volgende gegevens worden vermeld: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.