Pagina opties

Vrijwilligerswerk

Wilt u bijdragen aan de samenleving met vrijwilligerswerk? Of zoekt u ondersteuning van een vrijwilliger?
Meld u aan of doe een aanvraag via vrijwilligersorganisatie Vrijwilligerspunt.

Vrijwilliger aanmelden en aanvragen via de website vrijwilligerspunt.com

Informatie over vrijwilligersverzekeringen

De gemeente Koggenland heeft sinds 1 januari 2009 een verzekering voor vrijwilligers afgesloten. Alle vrijwilligers die voor een organisatie maatschappelijke activiteiten uitvoeren, kunnen kosteloos gebruikmaken van de uitgebreide collectieve vrijwilligersverzekering.

De verzekering geldt niet voor de vrijwillige brandweer en vrijwillige politie.

De gemeenteraad heeft besloten te kiezen voor de meest uitgebreide dekking. De polis voorziet in een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en rechtspersonen, ongevallenverzekering, een verzekering voor persoonlijke eigendommen van vrijwilligers, rechtsbijstand voor vrijwilligers. De verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen valt ook binnen de verzekering.

De uitvoering van de vrijwilligersverzekering is in handen van verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea. Bij deze maatschappij kunnen vrijwilligers terecht met vragen en verzoeken. Bij de gemeente kunt u terecht voor algemene informatie en een schadeformulier.

Voorwaarden

Om aanspraak te kunnen maken op deze verzekering, stelt de gemeenteraad wel een voorwaarde. De administratie van de organisatie moet goed op orde zijn. Juridisch moet alles goed geregeld zijn: regels, statuten en huishoudelijke reglementen moeten op verzoek aantoonbaar zijn.

Wat te doen bij schade?

De vrijwilliger of rechtspersoon stuurt het digitale schadeformulier naar de gemeente. Voordat de schadeclaim door de gemeente (digitaal) wordt ingediend bij de verzekeraar, kan de gemeente desgewenst de gegevens nagaan bij de verenigingen of organisaties. Op deze wijze is te controleren of iemand terecht een claim indient. De schade wordt rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld door de verzekeringsmaatschappij. De gemeente wordt op de hoogte gehouden van de afwikkeling van de schade.

Meer informatie

In het pdf-document hieronder vindt u de polis en een schadeformulier. Wit u meer informatie? Neem dan contact op met Dieuwke Schuijtemaker (contactpersoon voor vrijwilligers) via telefoon (0229) 54 83 79 of mail naar d.schuijtemaker@koggenland.nl.