Pagina opties

Voor ondernemers

Op rijksoverheid.nl leest u meer over de gevolgen voor ondernemers, werkgevers en werknemers door de uitbraak van het coronavirus.  

  • Besluit Bijstandverlening zelfstandigen

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen ondernemers die nog financiële ondersteuning nodig hebben een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het kabinet heeft besloten om deze regeling voor de maanden oktober, november en december 2021 eenvoudiger te maken.

Aanvragen en meer informatie over Bbz op WerkSaamwf.nl

  • Koggenland verleent aanvullend maatwerk

De gemeente Koggenland biedt een maatwerkoplossing voor ondernemers die door de coronacrisis problemen ondervinden met het betalen van de gemeentelijke belastingen en overige invorderingen. 

Ondernemers kunnen met de gemeente afspraken maken over het gespreid of uitgesteld betalen van de belastingen. 

Bent u ondernemer en wilt u meer informatie over de maatwerkmogelijkheden? Neem dan contact op met Loek Out via L.Out@koggenland.nl of telefoonnummer (0229) 54 83 02.

Ondernemers die gebruik willen maken van de oplossing kunnen een aanvraag indienen via het webformulier.

Vraag ondersteuning aan via het webformulier

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) stopt

Voor zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen in de problemen zijn gekomen was de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) beschikbaar. Deze regeling is gestopt op 1 oktober 2021.

Meer informatie

Informatie voor horecaondernemers

Op de website van Horeca Nederland is informatie te vinden voor horecaondernemers.

Kennisbank Startersloket

Het Startersloket heeft een kennisbank opgezet waarin zij nieuws en ontwikkelingen die voor (startende) ondernemers interessant zijn, bundelen. Deze kennisbank is online te raadplegen en wordt dagelijks  geüpdatet.