Pagina opties

Maatregelen gemeente Koggenland

In navolging van het landelijke beleid en de recente berichtgeving van het kabinet rondom het coronavirus heeft gemeente Koggenland verschillende maatregelen genomen. Voorop staat dat de dienstverlening aan inwoners door zal gaan, in welke vorm leest u hier. 

Allereerst geldt dat onze medewerkers alle hygiënemaatregelen in acht nemen. Wij vragen dit ook aan onze bezoekers. Verder is besloten dat medewerkers thuis werken, tenzij dit echt niet anders kan. Er blijft sprake van een voldoende bezetting tijdens de openingsuren. 

Gemeente Koggenland heeft de volgende voorzorgsmaatregelen genomen: 

  • U kunt alleen het gemeentehuis bezoeken, als dit noodzakelijk en/of urgent is. Neemt u vooraf telefonisch contact op om te overleggen of bezoek nodig is, of dat u op een andere manier geholpen kan worden. Samen komen wij eruit. Veel van onze diensten kunt u ook regelen via onze website of telefoon. 

  • We blijven bereikbaar via telefoon, e-mail en social media. In verband met de bezetting kan het zijn dat de wachttijden langer zijn. Ook het verhelpen van meldingen in de openbare ruimte kan wat langer duren. We rekenen op uw begrip. 

  • Voor inwoners die een afspraak hebben geldt het advies van het RIVM: mensen met verkoudheid, hoesten of koorts moeten sociale contacten beperken. Heeft u dergelijke klachten? Dan vragen we u uit voorzorg niet naar het gemeentehuis te komen maar om telefonisch contact op te nemen.     

  • Wij adviseren organisatoren van evenementen de landelijke richtlijnen te volgen. Dat kan betekenen dat evenementen niet doorgaan.