Pagina opties

Maatregelen gemeente Koggenland

In navolging van het landelijke beleid en de recente berichtgeving van het kabinet rondom het coronavirus heeft gemeente Koggenland uit voorzorg verschillende preventieve maatregelen genomen. Voorop staat dat de dienstverlening aan inwoners door zal gaan, in welke vorm leest u hier.

Allereerst geldt dat onze medewerkers alle hygiƫnemaatregelen in acht nemen. Wij vragen dit ook aan onze bezoekers. Verder is besloten dat medewerkers die thuis kunnen werken, gevraagd zijn dit te doen. Er blijft wel sprake van een voldoende bezetting tijdens de openingsuren.

Gemeente Koggenland heeft de volgende voorzorgsmaatregelen genomen:

  • U kunt alleen het gemeentehuis bezoeken, als dit noodzakelijk en/of urgent is. Neemt u vooraf telefonisch contact op om te overleggen of bezoek nodig is, of dat u op een andere manier geholpen kan worden. Samen komen wij eruit. Veel van onze diensten kunt u ook regelen via onze website of telefoon.
  • We blijven bereikbaar via telefoon, e-mail en social media. In verband met de bezetting kan het zijn dat de wachttijden langer zijn. Ook het verhelpen van meldingen in de openbare ruimte kan wat langer duren. We rekenen op uw begrip.
  • Vanaf 1 juni is het gemeentehuis op maandag- en donderdagavond weer open tot 19:00 uur. Maak altijd van te voren een afspraak.
  • Voor inwoners die een afspraak hebben geldt het advies van het RIVM: mensen met verkoudheid, hoesten of koorts moeten sociale contacten beperken. Heeft u dergelijke klachten? Dan vragen we u uit voorzorg niet naar het gemeentehuis te komen maar een nieuwe afspraak te maken. Een afspraak maken kan via onze website of telefonisch via (0229) 54 84 00.
  • Bijeenkomsten en evenementen die de gemeente zelf organiseert op een datum tot en met 1 september, worden verzet. Bezoekers krijgen daarover via e-mail of telefonisch zo spoedig mogelijk bericht.
  • Wij adviseren organisatoren van evenementen de landelijke richtlijnen te volgen. Dat kan betekenen dat evenementen niet doorgaan.
  • Gymzalen en sporthal De Koggenhal zijn onder voorwaarden geopend. Vraag beheerder Kevin Vreeker naar die voorwaarden, hij is bereikbaar via k.vreeker@koggenland.nl of (06) 51 17 65 25.
  • Vanaf 1 juli 2020 is een noodverordening van kracht met aanvullende maatregelen gericht op de voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus. Zie www.koggenland.nl/noodverordening om de noodverordening te lezen.
    • Veel gestelde vragen: Heeft u na het lezen van de noodverordening vragen? Bekijk dan een overzicht van veel gestelde vragen Ć©n het antwoord op die vragen hier.