Pagina opties

Laaggeletterd of anderstalig?

Wat er gezegd en geschreven wordt over het coronavirus, is niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Maar het is wel heel belangrijk om allemaal goed op de hoogte te zijn. De Stichting Lezen en Schrijven heeft voor laaggeletterden een duidelijke animatie gemaakt. Bekijk de animatievideo hieronder.

Animatievideo: Corona uitgelegd in begrijpelijke taal

Animatievideo: Hoeveel afstand moeten we houden? Wat is 1,5 meter?

Informatie voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking is de website http://corona.steffie.nl gestart. Op deze speciale website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. Dit doet zij in de vorm van beeld en tekst.

Video's in Nederlandse Gebarentaal

De Rijksoverheid biedt een deel van haar informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Heeft u toch nog vragen? Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel via de Tolkcontact-app naar 0800-1351.

Informatie voor anderstaligen

Uitleg over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staat in verschillende talen op de website van de Rijksoverheid. U kunt deze bijvoorbeeld ophangen of uitdelen. Of delen via uw social media kanalen.

De Rijksoverheid heeft versies in verschillende talen: Nederlands, Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.

The novel corona virus in the Netherlands

Nowy koronawirus w Holandii

Hollanda’da yeni Koronavirüsü

El nuevo coronavirus en los Países Bajos

يروس كورونا الجديد في هولندا