Pagina opties

Koggenlands nieuws over Oekraïne

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over Oekraïne binnen onze gemeente.
Landelijk nieuws vindt u op Rijksoverheid.nl.

 • Inschrijving vluchtelingen

  (30-03-2022)

  Vluchtelingen uit Oekraïne die (tijdelijk) in Nederland verblijven moeten zich inschrijven bij de gemeente. Na inschrijving kunnen zij gebruik maken van voorzieningen zoals medische zorg en onderwijs. De inschrijving zorgt er ook voor dat de gemeente en andere instanties de juiste zorg en hulp kunnen aanbieden. Inschrijven kan alleen op afspraak. De gemeente vraagt gastgezinnen om de vluchtelingen hierbij te helpen. Een afspraak maken kan via telefoonnummer (0229) 54 84 00. De inschrijving vindt plaats op het gemeentehuis in De Goorn. Indien nodig zorgt de gemeente voor een tolk.

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen in Koggenland

  (23-03-2022)

  Een voormalig kantoorpand in Scharwoude wordt heringericht voor de tijdelijke opvang van zo’n 150 Oekraïense vluchtelingen. Naar verwachting kunnen de eerste vluchtelingen begin april worden verwelkomd in het pand.

 • Eerste groep vluchtelingen uit Oekraïne gearriveerd

  (12-03-2022)

  Binnen de gemeente Koggenland is op zaterdag 12 maart een eerste groep van 16 vluchtelingen opgevangen. Mede dankzij de hulp van bereidwillige inwoners en ondernemers hebben we deze opvang in Koggenland gerealiseerd.

 • Koggenland helpt vluchtelingen uit Oekraïne, informatiebijeenkomst voor inwoners op 18 maart

  (11-03-2022)

  Door de inval in Oekraïne is een stroom mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. In Nederland zullen vluchtelingen worden opgevangen, ook in gemeente Koggenland. De gemeente bereidt zich voor om op korte termijn en voor een langere periode vluchtelingen op te vangen. Mogelijk ontvangt de gemeente dit weekend al de eerste vluchtelingen. Voor de hulp en opvang werkt de gemeente samen met de kerken, Vluchtelingenwerk en vrijwilligers.

 • Koggenland helpt Oekraïne

  (08-03-2022)

  De oorlog in Oekraïne schokt Koggenland. De ideeën en initiatieven om Oekraïners te helpen kenmerken de grote maatschappelijke betrokkenheid van onze inwoners en ondernemers. De gemeente Koggenland bereidt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne voor. De gemeente overlegt met lokale en regionale partners over de coördinatie van hulp. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over hulp aan Oekraïners. We werken deze vragen steeds bij.