Pagina opties

Koggenlands nieuws over het Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over het Coronavirus binnen onze gemeente.
Raadpleeg rivm.nl/coronavirus-covid-19 en rijksoverheid.nl/corona voor landelijk nieuws en richtlijnen.

 • Regels avondklok tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021

  (12-03-2021)

  Om ervoor te zorgen dat elke kiezer kan stemmen en de verkiezingen toegankelijk, transparant en controleerbaar zijn, gelden tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2021 specifieke regels voor de avondklok. 

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  (08-03-2021)

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Wel worden er kleine correcties gedaan op een aantal al bestaande maatregelen. Ook kijkt het kabinet vooruit. Vanaf 31 maart is er mogelijk, als de cijfers het toelaten, meer ruimte voor versoepeling.

 • Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

  (02-02-2021)

  Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. 

 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  (20-01-2021)

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  (12-01-2021)

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.