Pagina opties

Koggenlands nieuws over het Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over het Coronavirus binnen onze gemeente.
Raadpleeg rivm.nl/coronavirus-covid-19 en rijksoverheid.nl/corona voor landelijk nieuws en richtlijnen.

 • Tegemoetkoming coronaschade voor amateursportverenigingen

  (28-07-2020)

  Amateursportorganisaties die financieel hebben geleden door de coronamaatregelen kunnen een tegemoetkoming ontvangen van het Rijk. In overleg met de Sportraad attendeert de gemeente verenigingen op deze regeling van het Rijk.

 • Coronamaatregelen per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (30-06-2020)
  Afstand houden is altijd de norm, coronamaatregelen

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Tijdelijke uitbreiding terrassen bij zes horecalocaties

  (29-05-2020)

  Zes horecalocaties hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni 12:00 uur tijdelijk hun terrassen uit te breiden.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  (29-05-2020)
  oproep vermijd drukte

  Vanaf 1 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Maatregelen coronavirus: vanaf 11 mei iets meer ruimte

  (06-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  (01-05-2020)

  Vanaf 30 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Financiële hulp voor zelfstandig ondernemers

  (23-04-2020)

  Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de overheid de banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig stellen en de vitaliteit van de economie ondersteunen.

 • Terug naar school

  (22-04-2020)

  Het kabinet maakte op 21 april bekend dat basisscholen en kinderdagopvang na de meivakantie weer open gaan. Ook krijgen kinderen en jongeren meer ruimte om te sporten. De overige coronamaatregelen worden verlengd tot en met 19 mei. Dat betekent onder meer dat er een verbod blijft op het uitvoeren van contactberoepen en het bezoeken van bewoners van verzorgingshuizen. Ook het verbod op evenementen wordt verlengd - tot 1 september.

 • Veiligheid gaat nu voor vrijheid

  (09-04-2020)

  Het is crisis. Crisis in de wereld, crisis in Nederland, crisis in Koggenland. Cafés, restaurants, kappers en sportscholen en -verenigingen blijven ook in Koggenland zeker tot en met 28 april gesloten. Scholieren en studenten blijven tot en met de meivakantie thuis. Naar de supermarkt of een rondje wandelen kan wel, het liefst alleen en op minimaal anderhalve meter afstand tot anderen.

 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  (26-03-2020)

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?