Pagina opties

Koggenlands nieuws over het Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over het Coronavirus binnen onze gemeente.
Raadpleeg rivm.nl/coronavirus-covid-19 en rijksoverheid.nl/corona voor landelijk nieuws en richtlijnen.

 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  (20-01-2021)

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  (12-01-2021)

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. 

 • Lockdown tot en met 19 januari 2021

  (14-12-2020)

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

 • Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

  (10-12-2020)

  Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  (30-11-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet het dragen van een mondkapje in openbare gelegenheden vanaf 1 december. 

 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  (03-11-2020)

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

 • Dringend advies van Veiligheidsregio om niet langs de deuren te gaan met Sint-Maarten

  (23-10-2020)

  Het leek door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft na overleg van het Regionaal Beleidsteam op 22 oktober het dringende advies gegeven om de viering van Sint-Maarten niet door te laten gaan. 

 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  (26-03-2020)

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?