Pagina opties

Koggenlands nieuws over het Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over het Coronavirus binnen onze gemeente.
Raadpleeg rivm.nl/coronavirus-covid-19 en rijksoverheid.nl/corona voor landelijk nieuws en richtlijnen.

 • Dringend advies van Veiligheidsregio om niet langs de deuren te gaan met Sint-Maarten

  (23-10-2020)

  Het leek door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft na overleg van het Regionaal Beleidsteam op 22 oktober het dringende advies gegeven om de viering van Sint-Maarten niet door te laten gaan. 

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (14-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. 

 • Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt

  (01-10-2020)

  De rijksoverheid heeft de maatregelen rondom het coronavirus opnieuw aangescherpt, omdat het aantal besmettingen snel toeneemt. Volgens burgemeester Monique Bonsen is ook in Koggenland de situatie zorgelijk.

 • Nieuwe noodverordening van kracht - 10 augustus 2020

  (12-08-2020)

  Vanaf 10 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Maatregelen coronavirus: vanaf 11 mei iets meer ruimte

  (06-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

 • Nieuwe noodverordening van kracht

  (01-05-2020)

  Vanaf 30 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

 • Financiële hulp voor zelfstandig ondernemers

  (23-04-2020)

  Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de overheid de banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig stellen en de vitaliteit van de economie ondersteunen.

 • Terug naar school

  (22-04-2020)

  Het kabinet maakte op 21 april bekend dat basisscholen en kinderdagopvang na de meivakantie weer open gaan. Ook krijgen kinderen en jongeren meer ruimte om te sporten. De overige coronamaatregelen worden verlengd tot en met 19 mei. Dat betekent onder meer dat er een verbod blijft op het uitvoeren van contactberoepen en het bezoeken van bewoners van verzorgingshuizen. Ook het verbod op evenementen wordt verlengd - tot 1 september.

 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  (26-03-2020)

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?