Pagina opties

Hulp

De coronacrisis kan ingrijpende gevolgen hebben voor de inwoners van Koggenland. Met name ouderen kunnen worden getroffen door de maatregelen rondom het virus.

Hebt u behoefte aan contact?

U kunt bij het Zorgteam aangeven dat u graag contact wilt. Het Zorgteam is tijdens openingstijden bereikbaar via (0229) 54 83 70 of mail naar zorgteam@koggenland.nl.

Stichting hulpverlening vanuit de Westfriese kerken

Hulpverleners van de stichting bieden ook een luisterend oor voor onze inwoners. U kunt hen persoonlijk spreken tijdens het telefonisch spreekuur op elke werkdag, tussen 10.00 en 11.00 uur via telefoonnummer (0229) 27 16 84. U kunt ook een vraag stellen via een digitaal formulier op de website.

Voelt u zich eenzaam?

Koning Willem-Alexander zei: “Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt.” Er zijn verschillende organisaties die graag met u in contact komen om uw gevoel van eenzaamheid te verkleinen. Op de website eentegeneenzaamheid.nl ziet u snel waar u terecht kunt voor een luisterend oor of meer informatie.

Hulp van een vrijwilliger nodig of wilt u vrijwilligerswerk doen?

Een boodschap doen of een klusje in de tuin, hulp kan daarbij heel welkom zijn.
Kijk op onze pagina met meer informatie. U ziet daar hoe u zich kunt aanmelden als vrijwilliger om iemand te helpen, of juist hulp van een vrijwilliger kunt vragen als u dat nodig heeft.

Gespannen sfeer thuis? Trek op tijd aan de bel.

‘Blijf zoveel mogelijk thuis,’ luidt één van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Maar niet iedere thuissituatie is even fijn. 
Kinderen, volwassenen en ouderen die te maken hebben met huiselijk geweld kunnen dan minder goed even weg uit huis. 
Trek op tijd aan de bel als u een vermoeden heeft van huiselijk geweld, twijfelt wat u kunt doen of zelf hulp nodig heeft.