Pagina opties

Cliëntondersteuning

De gemeente Koggenland biedt gratis informatie en advies aan inwoners die een hulpvraag hebben over zorg. Deze cliëntondersteuning wordt geboden door een onafhankelijke deskundige.

Voor wie is cliëntondersteuning?

Voor alle inwoners die zorg en ondersteuning nodig hebben en/of hulp nodig hebben bij het aanvragen daarvan. Het gaat hierbij om informatie en advies op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Wat doet de cliëntondersteuning?

 • Kortdurende praktische ondersteuning bieden bij het aanvragen van zorg en ondersteuning;
 • Ondersteuning voor mantelzorgers;
 • Helpen met uitzoeken wat de vragen en wensen zijn en deze onder woorden te brengen;
 • Meegaan naar gesprekken bij instanties;
 • Ondersteunen bij het schrijven van een persoonlijk plan;
 • Helpen bij het zoeken naar de juiste informatie;
 • Uitleggen hoe een aanvraag verloopt;
 • Helpen bij het maken van eigen keuzes;
 • Meedenken en helpen zoeken naar oplossingen met mensen in de eigen omgeving;
 • Meedenken en helpen zoeken naar mogelijkheden in de buurt.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt met uw vragen terecht bij onderstaande vijf door ons gecontracteerde organisaties. Er zijn organisaties die alleen bepaalde doelgroepen helpen. Dat staat vermeld achter de naam van deze organisatie.

 • LeekerweideGroep (alle doelgroepen)

  LeekerweideGroep geeft u informatie of advies over zorg of ondersteuning. We informeren u over de verschillende mogelijkheden en helpen u een passende oplossing te vinden. We zijn er voor jong en oud, voor mensen met en zonder beperking en mensen die voor korte of langere tijd hulp nodig hebben. We kennen de weg in zorgland en zijn thuis in jeugdzorg, trajecten naar werk, dagbesteding of passende scholing en op het terrein van zorg, welzijn en vrijetijdsbesteding. We helpen u graag.

  Website: www.leekerweidegroep.nl
  Telefoonnummer: 0229 - 57 68 68
  Mailadres: info@leekerweidegroep.nl

 • MEE & de Wering (alle doelgroepen)

  MEE & de Wering kijkt naar mogelijkheden en de vraag van de cliënt staat hierbij centraal. MEE & de Wering is er voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken. MEE & de Wering ondersteunt cliënten bij vragen rondom opvoeding, onderwijs, financiën, regelgeving, wonen, werken en vrije tijd. Tevens bieden wij ondersteuning aan mensen en groepen van mensen bij hun sociaal functioneren. Ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning bent u bij MEE & de Wering aan het juiste adres.

  Website: www.meewering.nl
  Telefoonnummer: 088 – 6 522 522
  Mailadres: vraag@mailmee.nl

 • Pittig (alle doelgroepen)

  Bij Pittig zijn jouw mogelijkheden en jouw keuzes het uitgangspunt. Jij hebt de regie over de invulling van jouw zorg. We helpen je graag om alle mogelijkheden te onderzoeken, zodat je je eigen keuzes kunt maken. Jouw netwerk waarderen we en betrekken we hierbij, want samen sta je sterker. Ook als mantelzorger kun je bij ons terecht als die zorg (bijna) te zwaar voor je wordt.

  Website: www.pittig.care
  Telefoonnummer: 0226 - 45 00 15
  Mailadres: info@pittig.care

 • Eigen Plan (alle doelgroepen)

  Eigen Plan als je het even niet meer weet. Voor iedereen die zorgen heeft of zich zorgen maakt bijvoorbeeld over opgroeien van kinderen, scheiding, ziekte, schulden, ruzie, mantelzorg, wonen en alleen zijn. Een onafhankelijke coach komt bij je thuis en stimuleert je in de volgende stap. Wat wil je, waar loop je vast, wie kan met je meedenken? Zelf regie houden en focus op wat kan, wie kan meedenken en komen tot een plan. Sterker ben je samen!

  Website: www.eigen-plan.nl
  Telefoonnummer: 06 - 520 00 360
  Mailadres: contact@eigen-plan.nl

 • Zorgdragers (psychische problematiek, verstandelijk gehandicapten en jeugdigen met gedragsproblematiek)

  Zorgdragers geeft onafhankelijk advies en biedt begeleiding en ondersteuning waar nodig aan mensen met zowel een verstandelijke en/of een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast hebben wij ervaring met gezinsbegeleiding en jongeren. Zorgdragers staat naast u. We komen bij u thuis of op een plek die voor u prettig is om samen uit te zoeken welke stappen genomen kunnen worden.

  Website: www.zorgdragers.com
  Telefoonnummer: 06 - 47 103 184
  Mailadres: zorgdragers@gmail.com