Pagina opties

Avenhorn - Woningbouw Het Veer

Eind 2021 hebben we met buurtbewoners en betrokkenen uit de omgeving een keuze gemaakt in de toekomstige indeling van het plangebied. Het woningbouwprogramma voor het gebied is vastgesteld in een stedenbouwkundig plan. Dit plan wordt momenteel verder uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan. De bebouwing en de buitenruimte van het nieuwe plan moet passen in de omgeving en daarvoor leggen we afspraken met elkaar vast in een beeldkwaliteitsplan.

Sloopwerkzaamheden

De sloop van de voormalige schoolgebouwen is bijna afgerond. De schoolgebouwen staan er inmiddels niet meer. Ook bomen en struiken die de toekomstige werkzaamheden belemmeren of niet vitaal genoeg meer waren zijn verwijderd. De sloopaannemer verwacht voor eind februari 2022 zijn werkzaamheden af te ronden.

Bankje

Vanuit een deel van de buurtbewoners is de wens uitgesproken om het mozaïek bankje te behouden. Het bankje is tijdens de sloopwerkzaamheden dermate beschadigd dat deze niet meer terugkomt in het project. Met de toekomstige buurtbewoners gaan wij na de realisatie opnieuw in overleg over een locatie voor een bankje in het plangebied.

Nota van beantwoording

icon

Het was mogelijk na de inloopavond in oktober 2021 een reactie te geven op onze bouwkundige voorstellen. Uw reacties zijn verwerkt in de Nota van beantwoording.

Lees de nota van beantwoording

Planning

Stedenbouwkundige plannen

icon

Er zijn 4 stedenbouwkundige voorstellen gemaakt door de gemeente. Variant 2b is het meest gekozen.

Bekijk de plannen

Meer informatie

icon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice Ory (afdeling Wonen & Ondernemen) via m.ory@koggenland.nl