Pagina opties

Wandelroutenetwerk West-Friesland

Het netwerk bestaat uit diverse gemarkeerde wandelrondjes die op elkaar aansluiten waardoor er een groot netwerk ontstaat. Wandelaars kunnen zo zelf een mooie wandelroute samenstellen.

Eén netwerk

Het Recreatieschap Westfriesland is volop bezig, samen met de gemeentes, West-Friesland te voorzien van een wandelnetwerk. Het wandelnetwerk bestaat uit startpunten waarvandaan verschillende rondjes starten. Waar rondjes samenkomen zijn er genummerde keuzepunten zodat wandelaars ook langere wandeltochten kunnen maken. De lange-afstand-wandelpaden (LAW-paden) het Noord-Hollandpad en het Zuiderzeepad zijn integraal in het netwerk opgenomen.

Het wandelnetwerk in West-Friesland sluit aan op andere wandelnetwerken in Noord-Holland. Ook wordt er nog volop aan uitbreiding gewerkt. Alle netwerken zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor er naadloze aansluiting is. Het wandelnetwerk wordt gefaseerd aangelegd.

Wandelroutes

Honden en vogels

Houdt u er rekening mee dat sommige delen van een aantal wandelroutes niet toegankelijk zijn voor honden. Het betreft voornamelijk wandelroutes over dijken waar schapen en koeien grazen. Dit staat op de wandelpanelen aangegeven.

Houdt er ook rekening mee dat sommige delen tijdens het broedseizoen niet toegankelijk zijn. Het betreft voornamelijk wandelroutes door weidevogelgebieden.