Pagina opties

Recreatiegebied De Leijen (Hensbroek)

Waar

Gemaalweg, Hensbroek

Over de Leijen

De Leijen is een voormalige zandput waar eind jaren zestig zand gewonnen werd voor de aanleg van wegen bij de landinrichting Hensbroek. Na de zandwinning is het gebied van 11 hectare ingericht als recreatieterrein. De Leijen is een plas met beschutte zandstrandjes en wordt voor een deel omzoomd door rietkragen. Het terrein heeft een aantal speel- en ligweiden die ook beschut zijn door hoge begroeiing.

Om de plas loopt een mooi wandelpad. De Leijen is uitstekend geschikt om te zwemmen, zonnen en spelen. Ook kunt u vissen op de vele schaduwrijke plekjes rondom de plas.

Aan de Gemaalweg (zuidzijde) kunt u uw auto parkeren op de ruime parkeerplaats. De Leijen is via het Kerklaantje aan de Kerkweg voor de wandelaar en de fietser bereikbaar. Op de zuidzijde van de Leijen zijn bij de speelweide sanitaire voorzieningen.

Voor informatie over de kwaliteit van het zwemwater in de recreatiegebieden van het RSW kunt u contact opnemen met de Provinciale zwemwatertelefoon (088) 10 21 300 (bereikbaar van 1 mei tot 1 oktober, gratis) of raadpleeg de website: www.noord-holland.nl.